Wil je graag je eigenwaarde vergroten en met meer zelfvertrouwen effectief communiceren?

Eigenwaarde vergroten: wat is eigenwaarde precies?

Wat wordt eigenlijk onder eigenwaarde verstaan? Eigenwaarde is het positief beeld dat je van jezelf hebt, waarbij je in diverse situaties met respect voor jezelf de communicatie aangaat en handelt naar de normen waarden die je zelf hanteert. Hierbij streef je je rechten na en maakt duidelijk hoe jij wil dat anderen met jou communiceren. Dit is weer gekoppeld aan de voor jou vastgestelde waarden. Je laat niet over je heen lopen, staat sterk in je schoenen en weet je grenzen te bewaken. Een ideale situatie niet?

Helaas handelen veel mensen niet conform hun eigenwaarde, zodat ze vaak dingen doen die ze eigenlijk niet willen. Geen nee durven zeggen tegen vragen en verzoeken die ze eigenlijk niet willen. Daarbij voelen ze zich vaak achtergesteld en hebben geen goed beeld van zichzelf.

Eigenwaarde ontwikkelen

Wil je graag je eigenwaarde vergroten, dan zal je uit je ‘comfortzone’ moeten komen. Het is van belang om belemmerende gedachtenpatronen op te ruimen en jezelf concreet haalbare doelen te stellen. Welke doelen wil jij halen? Om te werken aan je eigenwaarde kun je jezelf de volgende doelen stellen:

Door duidelijke doelen te stellen en hieraan te werken, zal je beter je mening onder woorden kunnen brengen. Je leert jezelf te accepteren hoe je bent, hebt een beter beeld van je sterke punten en word assertiever in je werk, privé en sociale relaties. Het wordt tijd dat je het mooie in jezelf niet langer verstopt maar naar voren brengt!

Werken aan je eigenwaarde

Wil je ook werken aan je eigenwaarde, dan raden wij aan om een maatwerk assertiviteitstraining te volgen. Afhankelijk van je doelstelling en ontwikkelpunten, worden de onderwerpen van de training exact afgestemd op jouw leerdoelen. Hiermee krijg je inzicht in je gedachtenpatronen, gedrag en handelingen. Daarbij krijg je de aangereikte tools om subassertief gedrag te veranderen in assertief gedrag. Hiermee zal je je eigenwaarde vergroten en je innerlijk sterker voelen, zodat je beter bent opgewassen tegen alle situaties die een negatieve impact op je hebben en die je gevoel van eigenwaarde ondermijnen.

“Je eigenwaarde vergroten maakt je weer trots op jezelf”