Re-integratiebureau Groningen

BEKIJK OOK DEZE DIENSTEN OF TRAININGEN

Outplacement
Sollicitatietraining
Loopbaancoaching
CV training
Re-integratiebureau Groningen

Re-integratiebureau in Groningen of omgeving nodig?

Als re-integratiebureau in Groningen, biedt Twinpower maatwerk re- integratietrajecten voor werknemers in regio Groningen en wijde omgeving. Met de inzet van diverse loopbaaninstrumenten, kunnen wij zieke of uitgevallen medewerkers met een maatwerk re- integratietraject herintreden of naar een nieuwe baan begeleiden.

Binnen ons re-integratiebureau  begeleiden wij als reïntegratie coach veel cliënten in de regio rondom Groningen, Veendam, Hoogezand, Winschoten, Appingedam en Delfzijl, binnen de gemeenten stad Groningen, Oost-Groningen, het Hogeland, Westerkwartier, Eemsmond, De Compagnie en Oldambt.

Re-integratietraject op maat

Ons re-integratiebureau kan na een aanvraag invulling geven aan een re-integratietraject voor werkgevers, gemeenten en het UWV. Er kunnen verschillende redenen zijn waardoor iemand in een re-integratietraject terecht komt. Wellicht is de medewerker (langdurig) ziek geworden, heeft een burn-out (gehad) is niet meer in staat om zijn of haar huidige functie uit te oefenen, heeft een arbeidsbeperking of er is sprake van (dreigend) ontslag. Met een maatwerk re-integratietraject adviseren, begeleiden en trainen wij medewerkers naar terugkeer naar werk met een eerste spoor of re-integratie tweede spoor.

Re integratie 1e spoor

Als een werknemer ziek wordt of langdurig ziek blijft, zal een re integratietraject vooral gericht zijn op terugkeer naar eigen of vervangend werk. De werkgever is hierbij verantwoordelijk voor de reïntegratie. Dit is vastgelegd in de Wet verbetering poortwachter. Als een werknemer na langdurig ziekteverzuim zijn of haar werk weer wil hervatten, is hierbij vaak ondersteuning en begeleiding nodig. Dit vergroot de kans op een soepele herintreding.

Lees meer over re-integratie na 1 jaar ziekte.

Een re-integratietraject 1e spoor kan o.a. de volgende elementen bevatten:

 • Loopbaancoaching
  Dit is gericht op de heroriëntatie op een geschikte werkplek binnen het bedrijf. Wat voor soort werk kan de werknemer nog uitvoeren en wat zijn de mogelijkheden en onmogelijkheden?

 • Personal Life coaching
  Indien er (psychische) problemen zijn, struikelblokken of andere factoren die de terugkeer naar werk of het vinden van een andere baan bemoeilijken

 • Loopbaantesten
  Het inzetten van loopbaantesten om een duidelijk beeld te krijgen van de re-integratiemogelijkheden, ideale werkomgeving, carrièretype, persoonlijkheid, behoeften, loopbaanwensen, innerlijke blokkades en ontwikkelingspunten

   

Re integratie 2e spoor

Bij re-integratie tweede spoor kijken wij vooral naar de mogelijkheden buiten het bedrijf. Met name als blijkt dat een werknemer niet meer (volledig) naar zijn of haar eigen werk terug kan keren. Vaak gaat dit gepaard met een arbeidsdeskundig onderzoek, een rapport van de (bedrijfs)arts, of andere onderzoeken of rapporten waaruit blijkt dat een re-integratie tweede spoor moet worden ingezet. Wij gaan dan samen met de werknemer aan de slag om hem of haar zo goed mogelijk voor te bereiden op een nieuwe baan buiten de organisatie.

Een re-integratietraject 2e spoor kan o.a. de volgende elementen bevatten:

 • Loopbaanadvies en het opstellen van een carrièreprofiel
  Met behulp van loopbaanbegeleiding en loopbaantesten, stellen wij een persoonlijk carriereprofiel op, waarbij alle mogelijkheden, competenties, vaardigheden, behoeften, loopbaanwensen en mogelijke functies in een overzichtelijk rapport worden opgesteld.

 • Sollicitatietraining
  Het geven van een maatwerk sollicitatietraining, met oog op het maken van een goed CV, sollicitatiebrieven schrijven, solliciteren via Social Media, online presentatie, netwerken en personal branding.

 • Sollicitatiegesprek training
  Het zo goed mogelijk voorbereiden van een werknemer bij het voeren van sollicitatiegesprekken. Zeker als een werknemer al lange tijd niet meer heeft gesolliciteerd of hier weinig zelfvertrouwen bij heeft.

Re-integratie tweede spoor naar een nieuwe baan

Wij werken voornamelijk voor de regio Groningen, Midden en Oost-Groningen en binnen de gemeenten Het Hogeland, Westerkwartier, Eemsmond, De Compagnie en Oldambt. Daarom is er altijd een reïntegratie coach bij jou in de buurt. Wij gaan graag een kennismakingsgesprek met je aan om onze persoonlijke werkwijze uit te leggen. Met behulp van een re-integratietraject tweede spoor, gaan we jou of je medewerker zo goed mogelijk voorbereiden en begeleiden naar een nieuwe baan. Gezien onze persoonlijke en effectieve aanpak, sturen wij aan op een zo efficiënt en kortdurend mogelijk re-integratietraject.

Naast onze functie als re-integratiebureau in Groningen, zijn wij ook een outplacementbureau met maatwerk outplacementbegeleiding.

Re-integratie stappenplan

Afhankelijk van je persoonlijke situatie en achtergrond, stellen wij samen een re-integratie stappenplan met je op. Dit is een plan van aanpak waarin staat beschreven waar je behoeftes liggen, wat er nodig is om je goed te kunnen begeleiden en de mogelijkheden om te re-integreren op de arbeidsmarkt. Het verlies van je baan kan gepaard gaan met verdriet, onzekerheid en verlies van zelfvertrouwen. Met onze personal coaching en begeleiding, helpen wij je om dit een plek te geven, nieuwe doelen te stellen en nieuwe kansen aan te grijpen.

Waarom bij re-integratiebureau Twinpower?

Twinpower werkt op een resultaatgerichte manier en op zeer persoonlijke wijze naar het einddoel. Als reïntegratie coach hebben wij veel ervaring met re-integratie, (loopbaan)coaching, sollicitatietraining en outplacement. Wij hebben kennis van de regionale arbeidsmarkt en maken de werknemer zo goed mogelijk ‘arbeidsmarktklaar’. De werkgever ontvangt van ons regelmatig een terugkoppeling over de voortgang van het re-integratietraject. Ook hebben wij ervaring in de meer complexe re-integratietrajecten, bijvoorbeeld als er sprake is van autisme, terugkerende (mentale of fysieke) problemen, psychische problemen etc.

Lees meer over re-integratie bij ziekte en bij complexe reïntegratie trajecten.

Haalbaarheidsonderzoek bij een meer complex re-integratietraject

Indien er sprake is van een meer complex re-integratietraject of er bestaat (grote) twijfel of een re-integratie tweede spoor succesvol zal verlopen, dan kunnen wij een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren. Dit kan het geval zijn als er sprake is van een stoornis, bij (verdenking van) autisme, zware psychische of lichamelijke klachten of op advies van de bedrijfsarts of een advies uit een arbeidsdeskundig onderzoek.

Hoe lang duurt een re-integratietraject gemiddeld?

Een re-integratietraject kan 3, 6, 9 of 12 maanden duren. Dit is vooral afhankelijk van de vraag en of het om een re-integratie 1e of 2e spoor gaat en in welke situatie de werknemer zich bevindt. Afhankelijk van de behoefte van de medewerker en/of die van de werkgever, zullen wij altijd een maatwerk re-integratieplan maken die bij de medewerker en de doelstellingen past.

Wil je een re-integratie aanvraag doen?

Wil je graag meer weten over een re-integratietraject bij Twinpower? Vul hieronder je gegevens in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Ook kun je ons bellen als je vragen hebt of de situatie kort aan ons wilt voorleggen.

“Met een re-integratietraject van Twinpower, kom je een stuk verder”