Re-integratiebureau Groningen

BEKIJK OOK DEZE DIENSTEN OF TRAININGEN

Re-integratie bij ziekte
Re-integratie bij burn-out
Re-integratiecoach
Re-integratie tweede spoor
Re-integratiebureau Groningen

Re-integratiebureau in Groningen of omgeving nodig?

Als re-integratiebureau in Groningen, biedt Twinpower re- integratietrajecten voor werknemers in Groningen, Friesland en Drenthe. Met de inzet van diverse loopbaaninstrumenten, kunnen wij zieke of uitgevallen medewerkers met een maatwerk re- integratietraject herintreden of naar een nieuwe baan begeleiden.

Binnen ons re-integratiebureau begeleiden wij als reïntegratie coach veel cliënten in de regio rondom Groningen, Veendam, Hoogezand, Winschoten en regio Eemsmond. Daarnaast in regio Drenthe, rondom Assen en regio Friesland rondom Drachten.

Re-integratietraject op maat

Ons re-integratiebureau kan na een aanvraag invulling geven aan een re-integratietraject voor werkgevers, gemeenten en het UWV. Er kunnen verschillende redenen zijn waardoor je in een re-integratietraject terecht komt. Wellicht ben je (langdurig) ziek geworden, ben je niet meer in staat om je huidige functie uit te oefenen, heb je een arbeidsbeperking of krijg je te maken met (dreigend) ontslag. Onze re-integratie coach helpt je met de juiste loopbaanbegeleiding, training en advies binnen een maatwerk re integratietraject. 

Re integratie 1e spoor

Als een werknemer ziek wordt of langdurig ziek blijft, zal een re integratietraject vooral gericht zijn op terugkeer naar eigen of vervangend werk. De werkgever is hierbij verantwoordelijk voor de re integratie. Dit is vastgelegd in de Wet Verbetering Poortwachter. Als een werknemer na langdurig ziekteverzuim zijn of haar werk weer wil hervatten, is hierbij vaak ondersteuning en begeleiding nodig. Dit vergroot de kans op een soepele herintreding.

Een re-integratietraject 1e spoor kan o.a. de volgende elementen bevatten:

 • Loopbaancoaching
  Dit is gericht op de heroriëntatie op een geschikte werkplek binnen het bedrijf. Wat voor soort werk kan de werknemer nog uitvoeren en wat zijn de mogelijkheden en onmogelijkheden?

 • Personal Life coaching
  Indien er meer (psychische) problemen zijn, struikelblokken of andere factoren die de terugkeer naar de werkplek bemoeilijken.

 • Loopbaantesten
  Het inzetten van enkele loopbaantesten om te kijken of bepaalde innerlijke blokkades, behoeften, werkomgeving en loopbaanwensen in kaart te brengen. Dit geeft een beter beeld van de re-integratiemogelijkheden.

Re integratie 2e spoor

Bij re-integratie tweede spoor, kijken wij vooral naar de mogelijkheden buiten het bedrijf. Met name als blijkt dat een werknemer niet meer (volledig) naar zijn of haar eigen werk terug kan keren. Vaak gaat dit gepaard met een arbeidsdeskundig onderzoek, een rapport van de (bedrijfs)arts, of andere bijkomstigheden waaruit blijkt dat een re-integratie tweede spoor moet worden ingezet. Wij gaan dan samen met de werknemer aan de slag om hem of haar zo goed mogelijk voor te bereiden op een nieuwe baan buiten de organisatie.

Een re-integratietraject 2e spoor kan o.a. de volgende elementen bevatten:

 • Loopbaanadvies
  Met behulp van loopbaanadvies en loopbaantesten, stellen wij een persoonlijk carrièreprofiel op. Hierin worden alle mogelijkheden, competenties, vaardigheden, behoeften, loopbaanwensen en mogelijke functies in een overzichtelijk rapport opgesteld.

 • Hulp bij burn-out
  Re-integreren en herstellen van burn-out klachten en diverse burn-out symptomen. Zeker als deze mede tot langdurige ziekte hebben geleid. Ook als de medewerker hierdoor niet terug kan keren in zijn of haar oude functie.

 • Sollicitatietraining
  Het geven van een maatwerk sollicitatietraining, met oog op het maken van een goed CV, sollicitatiebrieven schrijven, solliciteren via Social Media, online presentatie, netwerken en personal branding.

 • Sollicitatiegesprek training
  Het zo goed mogelijk voorbereiden van een werknemer bij het voeren van sollicitatiegesprekken. Zeker als een werknemer al lange tijd niet meer heeft gesolliciteerd of hier weinig zelfvertrouwen bij heeft.

Re-integratie tweede spoor naar een nieuwe baan

Omdat wij voornamelijk in regio Groningen, Friesland en Drenthe werken, is er een passende re-integratie coach bij jou in de buurt. Naast onze functie als re-integratiebureau in Groningen, zijn wij ook een outplacementbureau met maatwerk outplacementbegeleiding. Wij gaan graag een kennismakingsgesprek met je aan om onze persoonlijke werkwijze uit te leggen. Met behulp van een re-integratietraject tweede spoor, gaan we jou zo goed mogelijk voorbereiden en begeleiden naar een nieuwe baan.

Re-integratie stappenplan

Afhankelijk van je persoonlijke situatie en achtergrond, stellen wij samen een re-integratie stappenplan met je op. Dit is een plan van aanpak waarin staat beschreven waar je behoeftes liggen, wat er nodig is om je goed te kunnen begeleiden en de mogelijkheden om te her-integreren op de arbeidsmarkt. Het verlies van je baan kan gepaard gaan met verdriet, onzekerheid en verlies van zelfvertrouwen. Met onze personal coaching en begeleiding, helpen wij je om dit een plek te geven, nieuwe doelen te stellen en nieuwe kansen aan te grijpen.

Waarom bij re-integratiebureau Twinpower?

Twinpower werkt op een resultaatgerichte manier en op zeer persoonlijke wijze naar het einddoel. Als reïntegratie coach hebben wij veel ervaring met re-integratie, (loopbaan)coaching, sollicitatietraining en outplacement. Wij hebben kennis van de regionale arbeidsmarkt en maken je als werknemer zo goed mogelijk ‘arbeidsmarktklaar’. De werkgever ontvangt van ons regelmatig een terugkoppeling over de voortgang van het re-integratietraject.

Hoe lang duurt een re-integratietraject gemiddeld?

Een re-integratietraject kan drie, zes tot 12 maanden duren. Dit is vooral afhankelijk van de vraag en of het om een re-integratie 1e of 2e spoor gaat. Dit hangt ook af in welke situatie de werknemer zich heden bevindt. Afhankelijk van je behoefte of die van de werkgever, zullen wij altijd een maatwerk re-integratieplan maken die bij jou en de omstandigheden past.

Wil je een re-integratie aanvraag doen?

Wil je graag meer weten over een re-integratietraject bij Twinpower? Vul hieronder je gegevens in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Ook kun je ons bellen als je vragen hebt of je situatie kort aan ons wilt voorleggen.

  “Met een re-integratietraject van Twinpower, kom je een stuk verder”