Burn-out training

burn-out training
Met onze burn-out training in Groningen, Drachten of Assen, krijg je maatwerk coaching en training bij je burn-out klachten en voor burn-out preventie in de toekomst. Voor iedereen die duurzaam wil werken aan zijn burn-out en zich realiseert dat het eigen denken en gedrag hier mede de oorzaak van zijn.

Onze Burn-out training is voor personen die individueel, effectief en duurzaam wil herstellen van burn-out klachten. Je kan de burn-out training volgen in Groningen, Drachten, Assen en online in Teams.

Burn-out training

Er zijn diverse manieren en werkwijzen om begeleiding bij burn-out klachten te krijgen. Vaak word je doorverwezen naar een psycholoog, de GGZ of een praktijkondersteuner. De ene graaft meer in je verleden en duikt in je problemen, terwijl de ander je begeleiding geeft in je dagelijkse routines en je tot rust maant. Afhankelijk van jouw behoeften, kun je ook kiezen voor maatwerk burn-out training. Met onze training maken wij een combinatie van alle factoren die een rol spelen bij jouw burn-out klachten. Juist om te begrijpen en te leren hoe jij belemmerende denk- en gedragspatronen moet doorbreken om duurzaam en preventief te herstellen van je burn-out klachten. Dit doen wij met de kennis en wetenschap vanuit de positieve psychologie.

Therapie of training, wat is meer passend?

Door een hoeveelheid aan therapieën, coaching en training, kun je soms door de bomen het bos niet meer zien. Wij hebben een overzicht gemaakt van verschillende therapieën die er zijn en die ook bij kunnen dragen bij burn-out herstel. Welke therapie of training het beste bij jou past, is afhankelijk van de aard van je klachten, de achterliggende oorzaken en eventuele bijkomende factoren. Zit je tegen een burn-out aan, heb je veel stress en besef je dat je ook moet werken aan je persoonlijke ontwikkeling, dan kan maatwerk training je helpen. Is er mogelijk een combinatie met een psychische problemen, depressiviteit, gedragsstoornissen of angsten, dan is therapie meer aan te raden.

Lees meer over een passende therapie of training.

Wat zijn jouw valkuilen bij je burn-out?

Onbewust zitten mensen vaak klem in hun eigen gedachten en gedrag. Ze stappen telkens weer in dezelfde valkuilen, hebben belemmerende overtuigingen en gaan maar door. Bepaalde manier van werken en het altijd zo goed mogelijk willen doen, kan ook leiden naar perfectionisme en een hoge prestatiedrang. Een groot deel van de mensen die een burn-out krijgen, zijn sterk perfectionistisch, erg controlerend en gaan continu over hun grenzen heen. Het is dus belangrijk om een goed beeld te krijgen waar jouw persoonlijke valkuilen zitten. Deze kunnen we dan samen elimineren en je focus leggen op gezonde en helpende gedachten en acties.

Burn-out training: drie pijlers

Voor een duurzaam, effectief en preventief herstel van je burn-out klachten, biedt Twinpower drie soorten burn-out programma’s aan:

 • Assertiviteitstraining bij burn-out
  Dit is een samengestelde training, waarbij wij verschillende trainingsmodules inzetten die voor jou van belang zijn. Afgestemd op jouw probleemgebieden, valkuilen, struikelblokken en ontwikkelingspunten. Dit kan zijn op het gebied van grenzen bewaken, leren nee zeggen, perfectionisme, je hoge dienstbaarheid, pleasegedrag, schuldgevoelens, onderliggende angsten etc.

 • Maatwerk burn-out programma
  Met ons nieuwe burn-out programma ga jij je eigen kracht herwinnen en krijg je veel zelfinzicht en zelfreflectie op je eigen functioneren. Met dit herstelprogramma spelen wij in op het herwinnen van je energiepeil, krijg je zicht op je stressbronnen en energievreters en begeleiden wij je met een stappenplan bij ontspanning, beweging, nieuwe leefregels, beter leren slapen en bewustwording van je valkuilen.

 • Re-integratie na burn-out
  Met een maatwerk re-integratietraject bij burn-out helpen wij je bij het re-integreren en implementeren we het burn-out programma hierbij in. Dit is dus een tweeledig traject waarbij je ondersteuning krijgt bij je burn-out herstel en je re-integratie terug naar werk in het eerste of tweede spoor. Wij hanteren hiermee een unieke formule om je te helpen bij je burn-out klachten. Daarbij helpen wij je re-integreren bij je huidige werkgever of een nieuwe baan op de arbeidsmarkt.

Focus op duurzaam burn-out herstel  

Om dreigende burn-out klachten in de toekomst te voorkomen, is het essentieel van belang dat jij de oorzaken van je burn-out goed in kaart krijgt. Het gaat niet alleen om wat meer rust nemen, een paar weken thuis op kracht te komen en dan maar weer aan het werk gaan. Als jij niet weet wat je moet veranderen aan jezelf, je manier van werken en hoe je met diverse problemen en stress moet omgaan, kan herstellen van een burn-out langer duren. Met onze burn-out training in Groningen, Drachten, Assen of online, zetten wij sterk in op burn-out preventie, zodat de training een langdurige werking heeft. Onze doelstelling hiermee is dat jij op de meest positieve wijze gaat werken aan je persoonlijke ontwikkeling.

Ontdek de symptomen in ons blog over “heb ik een burn-out”?

Voordelen van onze burn-out training

 • Zowel in Groningen, Drachten als Assen

 • Ook online te volgen in Teams
 • Vaak al binnen 3 of 4 weken kunnen beginnen
 • Afgestemd op jouw ontwikkelingspunten
 • Duurzame burn-out preventie voor de toekomst
 • Nooit meer in dezelfde valkuilen stappen
 • Inzicht in je belemmerende denk- en gedragspatronen

 • Met focus op positieve psychologie en de principes van RET

Locaties

De locaties waar de trainingen gegeven worden zijn Groningen, Assen en Drachten. Deze locaties zijn makkelijk per auto, bus en trein te bereiken. Op alle locaties kun je gratis je auto op een ruime parkeerplaats parkeren.

Je kan deze training ook online via Teams volgen. Vraag ons naar de mogelijkheden!

Burn-out training aanvragen?

Wil je graag een burn-out training aanvragen? Wil je meer informatie of heb je nog vragen? Vul dan hieronder je gegevens in. Na ontvangst van je gegevens nemen wij zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvend telefonisch intakegesprek.

  “Duurzame burn-out training met preventieve werking”