Weerbaarheidstraining volwassenen

Weerbaarheidstraining volwassenen en jongeren
In deze weerbaarheidstraining voor volwassenen in Groningen, Friesland en Drenthe, ga jij je zelfvertrouwen vergroten, je weerbaarheid verbeteren, je eigenwaarde vergroten, beter voor jezelf opkomen, grenzen stellen, nee zeggen en omgaan met conflictsituaties.

Weerbaarheidstraining Groningen, Friesland en Drenthe

Met de weerbaarheidstraining voor volwassenen, gaan wij er alles aan doen om je weerbaarder te maken in voor jou lastige situaties. Om weerbaarder te worden is het belangrijk om je zekerder te voelen en je verbaal beter te leren uiten. Wellicht dat je vervelende dingen hebt meegemaakt, waardoor je zelfvertrouwen is afgenomen, je eigenwaarde is verdwenen en je steeds meer bent gaan twijfelen over jezelf. Je durft niet meer goed voor jezelf op te komen en gaat conflictsituaties zo veel mogelijk uit de weg. Lees dan ook ons blog: “hoe krijg ik meer zelfvertrouwen”.

Waarom deze weerbaarheidstraining?

Wil je nu echt beter voor jezelf opkomen, sterker in je schoenen staan en stand kunnen houden in lastige of voor jou beangstigende situaties? Dan krijg je in deze weerbaarheidstraining diverse oefeningen, adviezen en bruikbare tools aangereikt die je weerbaarheid, zelfinzicht en innerlijke kracht verhogen. We geven je concrete handvaten wat je kunt zeggen of hoe je beter kunt reageren in moeilijke situaties. Met behulp van diverse trainingsonderdelen, stemmen wij de weerbaarheidstraining exact op jouw ontwikkelingspunten en leerdoelen af. Op deze manier kunnen wij jou op een individuele en persoonlijke werkwijze weerbaarder maken.

Je grenzen aangeven

In deze weerbaarheidstraining in Groningen, Assen of Drachten of online, leren wij jou wat grenzen aangeven betekent. Ook leer je hoe jij je grenzen moet bewaken en hoe belangrijk het is om je eigen grenzen te onderkennen en hiernaar te leven. Omdat je weerbaarheid, zelfverzekerdheid en assertiviteit begint bij het kennen en bewaken van je grenzen, koppelen wij grenzen stellen voor jezelf aan je rechten, waarden en normen.

Je weerbaarheid vergroten en leren nee zeggen

Veel subassertieve mensen met een laag zelfbeeld en hoge dienstbaarheid naar anderen, kunnen vaak moeilijk ‘nee zeggen’. Dit heeft tot gevolg dat je, om eventuele conflicten te vermijden, dan maar liever ja zegt. Dan ben je er weer (kortdurend) van af en voel je je op dat moment opgelucht. Goed leren nee zeggen is echter heel belangrijk. Dit is ook weer gekoppeld aan je grenzen. Wanneer wil jij nu werkelijk ja zeggen en wanneer eigenlijk nee? Omdat ‘leren nee zeggen’ heel belangrijk is om je weerbaarder te maken, hebben wij hier specifiek een trainingsonderdeel voor opgenomen in onze weerbaarheidstraining.

Onderwerpen weerbaarheidstraining volwassenen

In deze weerbaarheidstraining behandelen we de volgende leerdoelen:

  • Grenzen stellen en leren bewaken

  • Je persoonlijke rechten bepalen en handhaven

  • Je normen en waarden definiëren

  • Voor jezelf opkomen en je weerbaarheid vergroten

  • Leren nee zeggen waar jij dat wilt

  • Beter leren omgaan met kritiek

  • Stand houden in lastige situaties en bij agressie

  • Oefeningen bij een gevoel van overheersing

  • Ontwikkelen van je zelfbewustzijn en zelfinzicht

  • Werken aan je zelfbeeld en zelfvertrouwen

  • Doeltreffend communiceren in verschillende situaties

Hoe ziet deze weerbaarheidstraining er precies uit?

Afhankelijk van je ontwikkelingspunten en leerdoelen, kan de weerbaarheidstraining uit 4, 6 of 8 trainingssessies bestaan. Tijdens een telefonisch intakegesprek, krijgen wij een goed beeld van je weerbaarheidsproblemen en leerdoelen. Aan de hand hiervan maken wij een maatwerk voorstel voor een individuele weerbaarheidstraining. Deze mailen wij je toe. Na je akkoord plannen wij de trainingssessies in op die dagen en tijden die goed passen bij jouw werkzaamheden. Op deze manier kun je deze weerbaarheidstraining makkelijk inpassen in je agenda.

Wat levert deze weerbaarheidstraining je op?

Na het volgen van deze weerbaarheidstraining voor volwassenen zal je:

  • Beter je grenzen aangeven en bewaken

  • Sterker in je schoenen staan

  • Beter weten om te gaan met kritiek en conflictsituaties

  • Nee zeggen tegen dingen die je niet (meer) wilt

  • Beter feedback geven met je aangeleerde communicatietools

  • Meer zelfinzicht hebben in je gedachtenpatronen en gedrag

  • Beter grip hebben op je angsten en belemmerende gedachten

  • Negatieve gedachten kunnen omschakelen naar positieve handelingen

Jouw voordeel

In tegenstelling tot veel andere weerbaarheidstrainingen, kan je deze training makkelijk naast je werk, studie of andere activiteiten volgen. Wij plannen de trainingssessies altijd in op een dag en tijd die jou het beste schikt.

Heb je nog twijfels of dit de beste weerbaarheidstraining voor jou is, lees dan de positieve reacties van onze deelnemers.

Andere interessante trainingen waar je mogelijk in geïnteresseerd zou kunnen zijn:

Wat kost een individuele weerbaarheidstraining?

Omdat wij een individuele weerbaarheidstraining volledig afstemmen op jouw ontwikkelingspunten en leerdoelen, zijn de kosten afhankelijk van het aantal trainingssessies. Dit kan per training verschillen. Gemiddeld zijn er 6 tot 8 trainingssessies nodig om je doelen bereikt te hebben. De trainingssessies duren 1,5 tot 2 uur.

De kosten voor de training bepalen wij na het telefonisch intakegesprek in je persoonlijk voorstel.

Locaties

De locaties waar de training gegeven wordt zijn Groningen, Assen en Drachten.  Ook kun je de training online via Teams volgen.

Wil je meer weten of je aanmelden? 

Wil je nog meer weten of wil je je graag aanmelden? Vul hieronder je gegevens in of stuur ons een email. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

    “Weerbaarheidstraining waar je echt mee verder komt”