Training Positieve Intelligentie

Persoonlijke Intelligentie training
Training positieve intelligentie en je saboteurs

In deze gloednieuwe training positieve intelligentie leer je je eigen saboteurs kennen die je continu belemmeren om het beste je uit jezelf te halen. Saboteurs in je brein zorgen er voor dat je telkens wéér in je oude patronen vervalt en wéér in dezelfde valkuilen stapt.

De training positieve intelligentie in Groningen, Assen, Drachten en online is specifiek voor mensen die vaak het gevoel hebben dat ze niet verder komen in hun ontwikkeling. Mede omdat je angsten, vermijdingsgedrag, onzekerheid, spanning, perfectionisme en stress de overhand blijven vieren.

Wat betekent positieve intelligentie?

Positieve intelligentie is een indicatie van de controle die jij over je brein hebt. In hoeverre jouw brein in jouw belang handelt. Je brein kan je grootste vriend zijn, maar ook je grootste vijand. Je persoonlijke intelligentie quotiënt (PQ) heeft invloed op je prestaties en geluksgevoel, maar beïnvloed ook je gezondheid en levensduur. Een persoon zijn potentieel wordt bepaald door diverse factoren, zoals je cognitieve intelligentie (IQ), je emotionele intelligentie (EQ) en je vaardigheden, kennis, ervaring en sociaal netwerk. Het is de positieve intelligentie die bepaalt welk percentage van dat enorme potentieel je daadwerkelijk benut.

Waarom zou ik mijn positieve intelligentie moeten verhogen?

Door het verhogen van je PQ-waarde kun je terugkomende problemen sneller oplossen. Je durft meer uitdagingen aan en je ziet meer mogelijkheden dan onmogelijkheden. Dit leidt tot een groter gevoel van succes, geluk en zelfvertrouwen. Daarnaast versterkt het onderlinge relaties, is er meer begripsvorming en je ervaart innerlijke kracht en controle. Het is belangrijk om je eigen innerlijke saboteurs te herkennen, want die houden je ontwikkeling tegen. Je saboteurs zijn automatische en gewoontegetrouwe gedachtenpatronen die je tegenwerken. Elke saboteur heeft zijn eigen overtuigingen, doemgedachtes en aannames. Wij ontwikkelen (onbewust) allemaal vroeg in de kindertijd bepaalde saboteurs, om de dreigingen die we ervaren zowel fysiek als mentaal te overleven. Het punt is dat dit later je valkuilen worden. Vaak raak je die je niet meer kwijt als je niet eens weet hoe ze je tegenwerken.

De grootste saboteurs die er zijn

In de training positieve intelligentie komen de tien saboteurs uitgebreid aan bod. Je leert begrijpen hoe de Rechter (meester-saboteur) samenwerkt met nog enkele andere saboteurs in jouw brein. Dit kunnen zijn: de Perfectionist, de Streber, de Pleaser, de Vermijder, het Slachtoffer, de Hyperrationele, de Waakzame en de Controlefreak. Alleen al de naam van meerdere saboteurs in jouw brein doet je misschien al vrezen dat jij daar ook last van hebt. Met behulp van een ”Persoonlijke Saboteurstest” leer je die van jou kennen en hoe je deze met alle kennis, tools en handvaten in de training onder controle krijgt.

Ontdek meer over jouw mogelijke saboteurs in ons blog over Positieve Intelligentie.

De onderwerpen van de training Positieve Intelligentie

In deze training zullen de volgende leerdoelen behandeld worden:

 • De diepere betekenis van persoonlijke intelligentie
 • Het ontstaan van je valkuilen vanuit je jeugd
 • De Saboteurstest en ontdekking van je eigen saboteurs
 • Het versterken van je PQ-brein
 • De vijf gaven van de Wijze in jezelf ontwikkelen
 • Problemen en conflicten beter weten op te lossen
 • Zelfcontrole in alle voorkomende situaties
 • Het doorbreken van belemmerende gedrags- en denkpatronen
 • Grip krijgen op negatief doemdenken

Wat maakt deze training zo uniek?

Deze training positieve intelligentie is volledig nieuw en gebaseerd op de tools en technieken uit neurowetenschappen, organisatiekunde, positieve psychologie en Co-Active Coaching. Deze training gaat veel voor je persoonlijke ontwikkeling betekenen. Het kan écht een levens veranderende doorbraak bewerkstelligen die jij met de training positieve intelligentie kan bereiken. Het doel is dat jij weer in controle komt met jezelf en in de omgang en sociale communicatie met anderen. Ook jij kan je persoonlijke saboteurs de baas worden, zodat jij weer de baas wordt over je eigen brein!

Hoe fijn zou het zijn als je weer in control met jezelf bent?

Andere interessante trainingen waar je mogelijk in geïnteresseerd zou kunnen zijn:

 • Assertiviteitstraining
  Werken aan je assertiviteit

 • Communicatietraining
  Effectief communiceren op je werk en privé

 • Training Perfectionisme
  Krijg je perfectionisme onder controle

 • Persoonlijke Effectiviteit
  Je persoonlijke doelen halen en time management

Na het volgen van de training positieve intelligentie heb je geleerd…

Hoe je weer volledig de controle hebt over je eigen brein en je saboteurs. Je leert je overleversbrein naar de achtergrond te brengen en je PQ-brein te laten floreren. Het maakt je innerlijke kracht groter en je voelt je zelfvertrouwen toenemen. Het kost je steeds minder moeite om je in elke situatie manoeuvreren en je weet wat er komt en hoe je hier op gaat reageren. Je communicatievaardigheden gaan omhoog, je gaat discussies en (innerlijke) conflicten niet meer uit de weg, want jij kan dat aan! De baanbrekende training positieve intelligentie creëert de beste versie van jezelf!

Hoe ziet de training er uit?   

De training Positieve Intelligentie bestaat uit 6 tot 8 trainingssessies van circa 2 uur. Mocht blijken dat er meer trainingssessies nodig zijn, kunnen wij meer trainingsmodules (uit andere trainingen) toevoegen die het lesmateriaal verdiepen en aanvullen. Gemiddeld is er om de week een training op de locatie van je keuze of online via Teams. Daarnaast zijn er huiswerkopdrachten die je thuis doorneemt en de vragen beantwoordt. Hier ga je dan mee oefenen in de praktijk. In de volgende trainingssessie nemen wij de opdrachten met elkaar door en gaan we die samen evalueren.

Locaties

De locaties waar de trainingen gegeven worden zijn Groningen, Assen en Drachten. Deze locaties zijn makkelijk per auto, bus en trein te bereiken. Op alle locaties kun je gratis je auto op een ruime parkeerplaats parkeren.

Je kan deze training ook online via Teams volgen. Vraag ons naar de mogelijkheden!

Wil je meer weten of een aanvraag doen?

Wil jij jezelf of één van je medewerkers voor de training aanmelden of heb je nog vragen? Vul dan online je gegevens in. Wij zullen dan zo snel mogelijk contact opnemen.

  “Met de training persoonlijke intelligentie je saboteurs te lijf gaan”