Loopbaantest

Loopbaantest
Wij kunnen verschillende loopbaantesten inzetten voor een passend loopbaanadvies of bij een loopbaancoaching traject. Een loopbaantest geeft duidelijkheid en inzicht in diverse aspecten die met je loopbaan en je persoonlijkheid te maken hebben. Wij zetten een loopbaantest in om jouw persoonlijkheid, waarden, unieke vaardigheden, competenties, behoeften, ideale werkomgeving en werktype in kaart te brengen.

Welke loopbaantesten wil jij graag afnemen?

Competentietest

Regelmatig zetten wij een competentietest in om je sterkste competenties en je ervaring hierin binnen je werk te verhelderen. Deze test is met name bedoeld om de reeds aanwezige competenties naar voren te brengen. Daarmee wordt duidelijk welke competenties voldoende zijn en welke nog verder ontwikkeld zouden kunnen worden.  Wij hebben een MBO en HBO competentietest, afhankelijk van je niveau.

Aanpassings-Vaardighedentest

Wat zijn je unieke vaardigheden? Middels deze test kunnen wij je motiverende vaardigheden en je aanpassingsvaardigheden naar voren brengen. Daarbij wordt duidelijk over welke vaardigheden je voldoende beschikt voor je gewenste functie en aan welke vaardigheden of aanpassingsvaardigheden nog gewerkt moet worden. Om zelfvertrouwen op te bouwen en de juiste vertaalslag naar je bedrijf te kunnen maken, is het erg belangrijk dat je weet wat je functionele eigenschappen en unieke vaardigheden zijn. Deze karaktereigenschappen spelen een belangrijke rol wanneer het gaat om effectief werken, prestaties leveren en plezier in je werk.

Werk / Carrièretype

Met deze loopbaantest wordt duidelijk wat voor werktype en carrièretype je nu eigenlijk bent. Je valt altijd onder één van de zes persoonlijkheids-baantyperingen met hun waarden, normen en idealen. Je kunt hiermee je eigen werktype en specifieke voorkeuren ontdekken, door te kijken naar hoe je innerlijk en uiterlijk functioneert op je werk. Deze test is sterk gericht op je werkpersoonlijkheid en omgang met anderen in je werkomgeving.

Persoonlijke waarden en behoeften

Wat doe je het liefst? Wat vind je nu echt belangrijk in een baan? De basiselementen van je werkomgeving en je eigen voorkeuren voor collega’s, werkplek, taken en organisatieculturen komen aan bod. Ook komen je persoonlijke waarden en behoeften aan bod en bepaal jij zelf welke essentieel zijn om gelukkig te zijn of te worden in je (nieuwe) baan.

Innerlijke blokkades

Bij deze loopbaantest komen je mogelijke innerlijke blokkades en valkuilen naar voren, die ervoor zorgen dat je niet optimaal functioneert. Het is belangrijk dat je deze (h)erkent en hiermee aan de slag gaat, zodat deze (soms verborgen) blokkades geen belemmering meer vormen voor je persoonlijke groei of loopbaanontwikkeling. Deze loopbaantest gebruiken wij als je het gevoel hebt telkens tegen dezelfde struikelblokken op te lopen. Ook als je problemen ondervindt op het persoonlijk vlak, maar niet duidelijk weet waar dit nu precies vandaan komt.

Persoonlijk Carrièreprofiel

Indien gewenst kan de uitslag van één of meerdere testen in een persoonlijk carrièreprofiel worden gezet, zodat je dit als leidraad en ter kennisgeving kan gebruiken voor je verdere loopbaan. Je weet dan beter waar je staat, wat je kunt, wat je nastreeft, wat je leerdoelen en verbeterpunten zijn en hoe je gelukkig wordt in je werk.

Wil je een loopbaantest afnemen?

Een loopbaantest nemen wij altijd persoonlijk bij je af. Wij kunnen dan beter doorvragen naar de kern van bepaalde antwoorden en je naderhand van feedback voorzien. Hierbij kunnen wij gelijk inspelen op mogelijke verbeter- of ontwikkelpunten. Op deze manier kunnen wij onze persoonlijke stijl van werken handhaven en daar ben jij het meeste mee gebaat. Bij bepaalde testen hebben wij verwerkingstijd nodig om deze bijvoorbeeld schriftelijk uit te werken en zijn er twee gesprekken nodig om de loopbaantest af te nemen en te evalueren.

    “Een loopbaantest geeft je meer inzicht in jou als persoon en als werknemer”