Cursus zelfvertrouwen Groningen

BEKIJK OOK DEZE TRAININGEN

Assertiviteitstraining
Weerbaarheidstraining
Persoonlijke Effectiviteit
Zelfvertrouwen opbouwen
Cursus zelfvertrouwen Groningen

Cursus zelfvertrouwen Groningen

Wil je graag je zelfvertrouwen vergroten? Volg dan onze cursus zelfvertrouwen in Groningen, Drachten, Assen of Winschoten. Krijg inzicht in je denk- en gedragspatronen. Ervaar hoe het voelt om met veel meer zelfvertrouwen sterker in je schoenen te staan.
De cursus zelfvertrouwen in Groningen is voor mensen die in regio Groningen, Friesland of Drenthe wonen en aan hun zelfvertrouwen willen werken. 

Persoonlijke cursus zelfvertrouwen

In deze persoonlijke cursus zelfvertrouwen voor volwassenen, leer jij je zelfvertrouwen vergroten. Door een gebrek aan zelfvertrouwen, creëer je een steeds lager zelfbeeld. Hierdoor durf je bepaalde uitdagingen of veranderingen niet aan te gaan en kom je al snel in een vicieuze cirkel terecht. Een cirkel van weinig zelfvertrouwen, (verborgen) angsten, belemmerende gedachtenpatronen en geen zicht op vooruitgang en persoonlijke ontwikkeling. Hoe kom je hier weer uit?

Oorzaken bij gebrek aan zelfvertrouwen

De cursus zelfvertrouwen in Groningen leert je de oorzaken van je gebrek aan zelfvertrouwen herkennen. Je krijgt inzicht in bepaalde (belemmerende) denk- en gedragspatronen en waar deze vandaan komen. Vaak liggen de wortels van te weinig zelfvertrouwen al in je jeugd. Door de opvoeding, nare gebeurtenissen, onderlinge verhoudingen binnen de familie en latere negatieve situaties of moeilijke relaties, kunnen je zelfbeeld en eigenwaarde aangetast worden. Het wordt dan steeds lastiger om voor je zelf op te komen en je eigen mening te geven over zaken.

Onderwerpen cursus zelfvertrouwen

In deze cursus zelfvertrouwen komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Wat is zelfvertrouwen
  Je leert onderscheid te maken tussen subassertief, assertief en agressief gedrag en je assertief gedrag eigen maken

 • Zelfbeeld en eigenwaarde
  We gaan werken aan een realistisch zelfbeeld en versterking van je eigenwaarde, waardoor je weer met trots naar jezelf kunt kijken

 • Omgaan met kritiek en negativiteit
  Je krijgt tools aangereikt om beter met kritiek om te gaan, feedback te geven en stand te houden in moeilijke situaties

 • Zelfreflectie
  Hoe kijk je naar je zelf en klopt dat beeld met de werkelijkheid? Je leert met andere ogen naar diverse situaties te kijken en kunt hier beter op anticiperen

 • Kernkwadranten
  Je krijgt inzicht in je valkuilen, kwaliteiten en unieke eigenschappen en zal deze beter gaan erkennen en waarderen

Lees ook de 5 tips voor meer zelfvertrouwen.

Lesmethodiek

In deze persoonlijke cursus zelfvertrouwen worden in een 6 of 8 tal trainingssessies de bovenstaande doelen doorgewerkt.

Met behulp van diverse trainingsonderwerpen, gesprekken, evaluaties, coaching kaarten en praktijkopdrachten, leer je werken aan je zelfvertrouwen. De onderwerpen worden persoonlijk afgestemd op je leerdoelen en probleemgebieden. Hierbij is veel ruimte voor interactie, praktijkvoorbeelden uit werk of privé situaties en oefeningen. Op deze persoonlijke manier leer je de aangereikte tools en nieuwe inzichten in de praktijk toepassen.

Uit de ervaring van de cursisten die je voorgingen, ontvangen wij veel positieve reacties.

Maatwerk cursus zelfvertrouwen

De cursusomschrijving hierboven geeft een goede indicatie van de inhoud van de cursus. De inhoud van de training kan per deelnemer verschillen. Dit is afhankelijk van het kennisniveau, praktijkervaring en leerdoelen. Met behulp van een individueel (telefonisch) intakegesprek voorafgaand aan de cursus, worden de leerdoelen geïnventariseerd. Op basis van het intakegesprek wordt het definitieve cursusprogramma bepaald.

Andere interessante trainingen waar je mogelijk in geïnteresseerd zou kunnen zijn:

Wat levert deze cursus je op?

 • Een beter inzicht en zelfbeeld

 • Makkelijker communiceren in sociale interacties

 • Loslaten van oude denk- en gedragspatronen

 • Beter jezelf kunnen zijn

 • Inzicht in je persoonlijke blokkades

 • Makkelijker in omgang met anderen

 • Meer stabiliteit en innerlijke balans

 • Zicht op nieuwe doelen

 • Beter je grenzen aan kunnen geven

 • Sterker in je schoenen staan

Wat kost een cursus zelfvertrouwen?

Omdat wij de cursus zelfvertrouwen volledig afstemmen op jouw behoefte en leerdoelen, zijn de kosten afhankelijk van de lengte van de cursus. De cursus kan in 4, 6 of 8 trainingssessies worden gevolgd. De trainingssessies duren 1.5 tot 2 uur.

Je kunt al cursus aanvragen voor € 449,- excl. btw.

Locaties

De locaties waar de cursus wordt gegeven zijn Groningen, Assen, Drachten en Winschoten.

Wil je meer weten of een aanvraag doen?

Heb je nog vragen, wil je meer informatie of wil je de cursus aanvragen? Bel ons, leg je vraag aan ons voor of vul online je gegevens in. Na ontvangst van je verzoek zullen wij zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Ook tijdens de coronacrisis gaan wij gewoon door met onze assertiviteitstrainingen! Wij houden hierbij rekening met de huidige maatregels. 

  “Met ruimte voor persoonlijke ervaringen op het werk en privé”