Burn-out coach Groningen

Burn-out coach
Burn-out coach Groningen, Assen, Drachten en online

Als burn-out coach begeleiden wij mensen met een burn-out. Op zeer effectieve wijze zetten wij bij burn-out klachten hiervoor een maatwerk burn-out programma op.
Burn-out coaching in Groningen is voor iedereen die snel, individueel en efficiënt wil herstellen van een burn-out. De burn-out coach kan je spreken op onze locaties in Groningen, Assen, Drachten en online via Teams.

Burn-out coach Groningen, Drachten, Assen en online 

Ben je op zoek naar een goede burn-out coach in Groningen, Assen, Drachten of online? Dan kunnen wij je hierin de beste burn-out behandeling bieden. Door onze verschillende expertises en diverse coaching- en trainingsinstrumenten, kunnen wij je burn-out programma exact op maat maken. Dit doen wij om de oorzaak van je burn-out, je valkuilen en je ontwikkelingspunten goed op elkaar af te stemmen. Je raakt tenslotte niet zo maar in een burn-out. Vaak gaat hier een lange periode aan problemen en klachten vooraf. Wij leggen hierbij heel gericht de focus op het achterhalen van je burn-out én geven je diverse handvatten, tools en inzichten in het kader van burn-out preventie. 

Oorzaak burn-out

Herstellen van een burn-out moet natuurlijk zo goed en zo efficiënt mogelijk verlopen. Het liefst ook binnen een zo kort mogelijke tijd. Zeker als je werkgever je graag weer terug wil zien. Samen gaan we goed inventariseren waarom je in een burn-out bent beland. Dit zegt namelijk veel over jezelf, je denken, doen en handelen. Veel mensen die een burn-out krijgen, zijn al langere tijd over hun grenzen gegaan. Soms door een steeds hogere werkdruk, wat veel extra stress met zich meebrengt. Soms ook in combinatie met problemen in de relatie of door familieomstandigheden. Als je het ook lastig vindt om nee te zeggen zonder schuldgevoel en al lange tijd op je tenen loopt om je werk en gezin op de rit te houden, dan raakt je systeem op ten duur overbelast.

Bekendste oorzaken burn-out

Een burn-out ligt vaak gerelateerd aan verschillende (onderhuidse) oorzaken. In die combinatie kan dit na langdurige en hoge mate van stress leiden tot een burn-out. Dit zijn de meest bekende oorzaken:

 • Overmatige stress voor langer tijd

 • Geen grenzen kennen en hier steeds overheen gaan (lat te hoog leggen)

 • Te dienstverlenend en servicegericht ingesteld (pleasegedrag)

 • Problemen in de relatiesfeer, zware scheiding, traumatische gebeurtenissen

 • Toenemende of te hoge werkdruk en werkbelasting op het werk

 • Combinatie van een te hoge spanningsboog op meerdere vlakken

 • Bij kenmerken zoals autisme, hoogsensitiviteit of depressie

Met de burn-out coach werken aan je burn-out herstel

Natuurlijk wil je zo snel en effectief mogelijk aan je burn-out herstel werken. Afhankelijk van je klachtenbeeld, ontwikkelingspunten en valkuilen, zal de burn-out coach je zo goed mogelijk willen helpen. Hierbij maken wij gebruik van diverse inzichten vanuit positieve psychologie, mindfulness en de principes van RET. Het is heel belangrijk dat je inzicht krijgt in je zwakke punten, valkuilen, overlevingsstrategieën en negatieve gedragspatronen. Je burn-out herstel bij ons betekent ook dat je heel bewust leert inzien hoe jouw eigen handelen mogelijk van invloed is geweest op je burn-out klachten. Vaak ben je je namelijk helemaal niet bewust van bepaald gedrag. Als je deze ontwikkelingspunten niet inziet, dan kan het heel goed gebeuren dat je op termijn wéér burn-out klachten krijgt of uitvalt. Dat wil je natuurlijk zien te voorkomen.

Hoe ziet burn-out coaching er uit?

Om je burn-out herstel zo goed mogelijk te begeleiden, kunnen wij de burn-out coaching op de volgende 5 doelen inzetten. Dit is volledig afhankelijk van jouw problemen, burn-out klachten, ontwikkelingspunten en behoeften:

 • Het analyseren en evalueren van de oorzaken van je burn-out
  Dit ligt vaak gecompliceerder dan je denkt. Daarom willen wij alles grondig met je doornemen, om de juiste antwoorden te krijgen.

 • Coaching en training op je ontwikkelingspunten en valkuilen
  Wij gaan werken aan je persoonlijkheidsprofiel, assertiviteit, grenzen stellen en deze leren te bewaken, zodat je niet weer in dezelfde valkuilen stapt.

 • Relatieproblemen, privé omstandigheden of psychische problemen
  Onderzoeken in hoeverre problemen in de relatie, privé of familiesfeer mede hebben geleid tot een burn-out en wat je hieraan zelf kunt en zou moeten veranderen.

 • Leefpatroon, voeding en gezondheid
  Goede voeding, genoeg rust, ontspanning en beweging leiden mede tot een evenwichtig burn-out herstel. Dit nemen wij ook mee in ons programma.

 • Loopbaanoriëntatie en eventueel re-integratie naar ander werk
  Onderzoek naar je werkomstandigheden, werkbevrediging, re-integratie-mogelijkheden, loopbaanontwikkeling of andere richting kiezen.

Afhankelijk van je behoeften, wensen en de ernst van je burn-out klachten, gaan we in overleg met jou bepalen welke leerdoelen jij hebt. Daar gaan we de burn-out training voor opstellen en werken we samen naar jouw burn-out herstel. Op deze manier is onze burn-out coaching het meest effectief.

Burn-out coach: je voordelen bij Twinpower

 • Breed van opzet en exact afgestemd op je hulpvraag

 • Zowel op het persoonlijk vlak als werk gerelateerd

 • Korte wachtlijsten, vaak binnen 4 weken beginnen

 • Met focus op burn-out preventie voor de toekomst

 • Zowel in Groningen, Drachten en Assen

 • De beste combinatie van coaching en training tegelijk

 • Ook online burn-out coaching en training mogelijk

Burn-out coaching aanvragen?  

Heb je nog vragen, wil je meer informatie of wil je een intakegesprek met de burn-out coach? Leg je vraag aan ons voor en vul online je gegevens in. Na ontvangst van je verzoek zullen wij zo snel mogelijk contact met je opnemen.

  “ Je eigen burn-out coach voor burn-out herstel en preventie”