Ben je bezig met je burn-out herstel of zoek je de voor jou beste burn-out behandeling voor het herstellen van je burn-out? Dan hebben wij de juiste burn-out programma voor je.

Burn-out herstel  

Natuurlijk wil je er alles aan doen om je burn-out herstel te bevorderen. Wat heb je daarvoor nodig en wat werkt het beste voor jou? In feite bestaat je burn-out herstel uit 3 fases:

  1. Bijkomen en accepteren van je burn-out
  2. Kennis en inzicht verwerven
  3. Positieve verandering voor de toekomst

Met onze burn-out behandeling zetten wij in op een zo resultaatgerichte werkwijze voor een volledig burn-out herstel. We doen onderzoek, nemen vragenlijsten met je door en werken heel bewust aan het vergroten en versterken van je eigen innerlijke kracht. Elke persoon is anders en daarom wordt elke burn-out  programma heel zorgvuldig op je persoonlijke ontwikkelingspunten en leerdoelen afgestemd.

Herstellen van je burn-out: wat eerst?

Natuurlijk zal je huisarts of bedrijfsarts meerdere burn-out symptomen bij je hebben vastgesteld. Enorme moeheid, futloosheid, zeer gevoelig voor stress en snel overprikkeld zijn. Burn-out symptomen die iedereen met een burn-out ervaart. Door veel rust, ontspanning, enige beweging in de buitenlucht en veel slapen zal je langzamerhand fysiek en mentaal herstellen. Maar dan ben je er nog niet. Van een burn-out herstellen vraagt in de praktijk meer. Deze kennis en inzichten krijg je in ons maatwerk burn-out programma. Samen met jou zetten wij stappen om je burn-out herstel zo snel en succesvol mogelijk te laten verlopen.

Duurzaam van je burn-out herstellen

Wij vinden het belangrijk dat je duurzaam van je burn-out herstelt. Dat wil zeggen dat we samen gaan kijken waar de nodige veranderingen doorgevoerd moeten worden. Als je namelijk na je burn-out grotendeels weer op de oude voet doorgaat, is de kans op terugval of herhaling heel groot. Met behulp van het burn-out programma of de maatwerk training, kijken we samen welke burn-out behandeling voor jou het meest effectief is op langere termijn. Vaak is dit een combinatie van maatwerk burn-out coaching en doelgerichte burn-out training op je probleemgebieden, zwaktes, valkuilen en ontwikkelingspunten.

Integrale aanpak bij burn-out herstel

Veel mensen denken dat een burn-out een werk gerelateerde oorzaak heeft. Vaak is dit niet de enige oorzaak. Een burn-out krijg je in de meeste gevallen door een combinatie van meerdere factoren. Daarom werken wij vanuit een integrale aanpak. Hierin benaderen we alle aspecten die met je burn-out te maken hebben en behandelen we deze voor een duurzaam burn-out herstel. In de praktijk nemen wij dus ook je gezinssituatie, persoonlijkheidskenmerken, relaties, werk, gezondheid en levensstijl mee. Samen gaan we de oorzaken van je burn-out onderzoeken en nemen deze allemaal mee in onze aanpak. Hierdoor kun je werken aan een volledig en integraal herstel van je burn-out klachten. Daarbij zetten wij ook in op burn-out preventie voor de toekomst.

Re-integratie na je burn-out

In veel gevallen gaan een burn-out en re-integratie samen. We gaan onderzoek doen naar je werkomstandigheden en je algehele werktevredenheid. Veel van onze cliënten die moeten re-integreren hebben burn-out gerelateerde klachten gehad en willen weer aan het werk. Soms betekent dit dat ze hun eigen werk niet meer kunnen uitvoeren. Indien je door omstandigheden niet terug kunt keren naar je huidige werk of als je bedrijf je niet ergens anders kan plaatsen, dan kunnen wij een maatwerk re-integratie tweede spoor opstarten. Hierin gaan we kijken wat je behoeften zijn en welke banen wellicht nu beter bij je passen.

Lees ook re-integratie na burn-out.

Meer weten?    

Wil je meer informatie over burn-out herstel voor jezelf of één van je medewerkers? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend intakegesprek of meld je aan voor ons burn-out programma. Dit kan in Groningen, Drachten, Assen en online in Teams.

Je burn-out herstel gaat sneller met een integrale aanpak