Communicatietraining Effectief Communiceren

communicatietraining effectief communiceren
Communicatietraining Groningen, Drachten, Assen en online in Teams

Communicatietraining Effectief Communiceren in Groningen, Drachten, Assen en online. Je leert assertief communiceren tijdens gesprekken, discussies, conflicten en tijdens bijeenkomsten en vergaderingen. Daarbij leer jij jezelf overtuigend te presenteren en kunt efficiënte gesprekstechnieken toepassen in diverse situaties. Wil je ook werken aan je communicatietechnieken? Dan is deze training voor jou.

Effectief communiceren

Wil je werken aan je communicatieve vaardigheden? Val je vaak stil tijdens een gesprek of in een bijeenkomst? Durf je vaak niet je mening te geven omdat je bang bent voor de gevolgen of rare reacties? Zou je graag overtuigend en assertief communiceren zonder innerlijke blokkades? De communicatietraining Effectief Communiceren kun je volgen in Groningen, Assen, Drachten of online in Teams. Je leert overtuigend, assertief en efficiënt te communiceren in diverse situaties. Hierdoor ben je beter staat om je doelstellingen te behalen. Vooral in de onderlinge communicatie met collega’s, klanten of leidinggevenden.

Voor wie is deze communicatietraining?

Deze communicatietraining is aan te raden als je:

 • Je communicatietechnieken wilt verbeteren

 • Snel dichtklapt bij lastige gesprekken

 • Niet duidelijk kunt overbrengen wat je bedoelt

 • Geen confrontaties of discussies durft aan te gaan

 • Jij je gesprekspartners beter wilt begrijpen

 • Als je zelfverzekerd, overtuigend en helder wilt overkomen

 • Als er snel conflicten en misverstanden ontstaan

Communicatie in de dagelijkse omgang met anderen

Communicatie speelt een belangrijke rol in de omgang met anderen. Door effectief te communiceren, zal de ander beter naar je luisteren en sneller met je meebewegen. Effectief communiceren betekent ook goed luisteren en je goed in kunnen leven in anderen. Ook moet je weten wanneer je beter kunt onderhandelen om een win-win situatie te bereiken. Daarnaast is het belangrijk om verschillende communicatiestijlen te ontdekken en te accepteren. Zowel bij je zelf als bij je gesprekspartners.

Onderwerpen communicatietraining  

In deze communicatietraining zullen de volgende leerdoelen behandeld worden:

 • Verbale en non verbale communicatievaardigheden

 • Communiceren vanuit je eigen normen en waarden

 • Overtuigend en positief communiceren

 • Vragen stellen, doorvragen en beargumenteren

 • Beter omgaan met discussies en moeilijke gesprekken

 • Constructief feedback geven en ontvangen

 • Omgaan met weerstand en verschillende belangen

 • Vraagtechnieken en gesprekstechnieken verbeteren

 • Het begrijpen van aanvallend en verdedigend communiceren

 • Je mening geven, oordelen en irrationele aannames

Effectief communiceren in deze training leert je…

Om assertiever en effectiever te communiceren en je boodschap duidelijk over te brengen. Je kunt beter aangeven wat je denkt, voelt en wilt naar je collega’s, leidinggevenden of klanten. Hiermee voel je je communicatief sterker in je schoenen staan met een passende communicatiestijl. Je communiceert helder, stelt de juiste vragen en blijft rustig in verschillende situaties. Hoe fijn is het om overtuigend en respectvol je mening en standpunten te kunnen beargumenteren. Weten wat je moet zeggen bij weerstand en feedback geven, want ook dat krijg je aangeleerd.

Andere trainingen waar je mogelijk in geïnteresseerd zou kunnen zijn:

Onze werkwijze

Deze individuele communicatietraining bestaat uit 4 of 6 trainingssessies. Afhankelijk van je ontwikkelingspunten en leerdoelen, zullen we je de 4-delige of 6-delige training aanraden. Hierbij is veel ruimte voor interactie, praktijkvoorbeelden uit werk- of privé situaties en praktijk oefeningen. Op deze persoonlijke manier leer je de aangereikte tools en nieuwe inzichten direct in de praktijk toepassen.

Wat kost de communicatietraining effectief communiceren?  

De kosten hangen af van de samenstelling van de communicatietraining. Indien je assertiviteit in de communicatie ook verbeterd kan worden op bepaalde punten, nemen wij trainingsonderdelen hiervan op in de samenstelling van je persoonlijke training. Zodoende is elke communicatietraining exact afgestemd op jouw struikelblokken, valkuilen, ontwikkelingspunten en leerdoelen. Na je aanvraag nemen wij contact met je op voor een telefonisch intakegesprek. We lopen dan een aantal vragen met je door om een goed beeld te krijgen van je communicatieproblemen. Aan de hand hiervan stellen wij een voorstel op.

Je kunt al een communicatietraining vanaf 849 excl. btw volgen.

Je voordelen bij Twinpower

Voordeel 1
Je kunt onze communicatietraining flexibel naast je werk of andere activiteiten volgen. Gewoon op een dag en tijd die jou het beste schikt. Zo ben je dus niet gelijk een hele dag of meerdere dagen kwijt. Daarom is deze training makkelijk in te passen in je agenda.

Voordeel 2
Alle onderwerpen worden persoonlijk afgestemd op jouw communicatie leerdoelen. De training wordt opgebouwd uit losse modules. Hiermee kunnen wij juist de onderwerpen toevoegen die voor jouw communicatievaardigheden en gesprekstechnieken van belang zijn!

Voordeel 3
De communicatietraining kan het hele jaar door op elk gewenst moment beginnen. Op elke locatie meestal binnen 5 tot 6 weken.

Voordeel 4
Je kunt de communicatietraining ook online in Teams volgen. De training kan dus altijd doorgaan als de omstandigheden daarom vragen of als je verder weg woont.

Wil je meer weten of een aanvraag doen?

Heb je nog vragen, wil je meer informatie of wil je een communicatietraining aanvragen? Vul dan online je gegevens in. Na ontvangst van je aanvraag zullen wij zo snel mogelijk contact met je opnemen.

  “Ook jij kan beter, overtuigend en effectief communiceren”