Online Assertiviteitstraining

Online assertiviteitstraining
Online Assertiviteitstraining

Wil je liever een online assertiviteitstraining volgen achter je computer? Dan is deze persoonlijke training een hele goede keuze, omdat alle trainingsonderdelen exact worden afgestemd op jouw ontwikkelingspunten en leerdoelen.

De online assertiviteitstraining is specifiek voor mensen die graag vanuit huis een training willen volgen, maar wel een training die goed inspeelt op hun behoeften, valkuilen en struikelblokken op het gebied van assertiviteit, zelfvertrouwen en communicatie.

Hoe zit deze online assertiviteitstraining er uit?

Deze training is praktijkgericht, intensief, interactief en volledig afgestemd op jouw leerdoelen en behoeften. De training start met een telefonische intake waarbij wij een aantal vragen met je doornemen. Jij kan hierbij aangeven waar je tegenaan loopt, wat je niet goed kunt of waar je problemen bij ondervindt. Aan de hand van de intake, stellen wij dan een maatwerk assertiviteitsprogramma op die je online in Teams gaat volgen. Je krijgt dan tweewekelijks het trainingsmateriaal toe gemaild. Deze ga je thuis doorlopen en daarvan maak je de huiswerkopdrachten. In de online training gaan we dit samen doornemen, waarbij dan diep inspelen op de manier hoe jij je antwoorden vormgeeft en waar de verbeterpunten zitten.

Hoe gaat deze training mij helpen?

Doordat alle onderwerpen worden afgestemd op jouw probleemgebieden, ga jij precies leren wat je nodig hebt in het kader van je persoonlijke ontwikkeling. Daarbij maken wij gebruik van de principes van de positieve psychologie, RET, mindfulness en positieve intelligentie. Dat wil zeggen dat we diep inspelen op jouw valkuilen en struikelblokken op een intensieve, stimulerende en motiverende manier. Hierbij krijg je veel nieuwe inzichten en bewustwording over je eigen patronen, denken en handelen en leer je omdenken waar dat nodig is. Zo kan je langzaam maar zeker je assertiviteit, zelfvertrouwen, eigenwaarde en persoonlijkheid op de juiste manier presenteren naar je omgeving en op je werk.

Assertiever op je werk worden?  

Wil je graag meer assertief op je werk zijn? Loop je vaak vast in de communicatie, vind je het lastig om in elke situatie goed je eigen mening en feedback te geven? Omdat de online assertiviteitstraining altijd maatwerk is, kunnen wij ook diverse communicatiedelen aan de training toevoegen. Juist als je hier vaak tegenaan loopt. Assertief communiceren op je werk kan dus ook onderdeel van de assertiviteitstraining zijn. Natuurlijk wil je graag sterker, zelfbewuster en weerbaarder zijn ten opzichte van je collega’s en leidinggevende. Je krijgt veel inzichten in je eigen gedrag en hoe dat overkomt op anderen. Met nieuwe inzichten en bewustwording vergroot je je eigen zichtbaarheid, waarbij je meer zelfverzekerd overkomt en dat ook werkelijk gaat voelen.

Mogelijke onderwerpen die we kunnen toevoegen

In deze online assertiviteitstraining kunnen onderstaande onderdelen aan bod komen:

 • Inzicht in je eigen denk- en gedragspatronen
 • Je onbewuste dienstbaarheid en mogelijke pleasegedrag
 • Je eigen communicatiestijl en assertieve gespreksvoering
 • Je eigen belangen en behoeften duidelijk kenbaar maken
 • Een meer effectieve bijdrage leveren aan je organisatie
 • Je zelfvertrouwen vergroten en je onzekerheid overwinnen
 • Positief leren omdenken waar je nu mogelijk te snel aannames doet
 • Beter voor jezelf leren opkomen in werk- en privésituaties
 • Je cirkel van invloed vergroten in diverse situaties
 • Meer proactief handelen in plaats van reactief en passief
 • Bewustwording van je valkuilen en (verborgen) innerlijke blokkades
 • Eventuele onderliggende angsten en piekergedrag verminderen
 • Assertiviteitsvaardigheden in de praktijk leren toepassen
 • Grenzen leren aangeven, bewaken en uitdragen
 • Leren nee zeggen waar je nu te vaak gelijk ja zegt
 • Het verschil begrijpen tussen functionele- en disfunctionele gedachten

Waarom zou ik voor deze online assertiviteitstraining kiezen?

Omdat je deze waar dan ook altijd kan volgen vanuit je eigen huis of kantoor. Je woonplaats maakt dus helemaal niet uit. Daarbij worden de trainingssessies altijd afgestemd op jouw beschikbaarheid. Je krijgt bij aanvang gelijk diverse data en tijden van ons door waar je zelf uit kunt kiezen. Heel snel, makkelijk en wanneer het jou past. Daarbij vinden wij het belangrijk om veel persoonlijke aandacht te geven aan jou als persoon. Het is dus altijd een individuele maatwerk training, waarbij de onderwerpen per training dus kunnen verschillen. Daarbij is er ook genoeg ruimte voor vragen waar je mee zit of waar je werk- of privé gerelateerd tegenaan loopt. Waar mogelijk krijg je van ons adviezen en inzichten hoe je dit kan aanpakken. Waar nodig gaan wij diep op de materie in vanuit onze psychische achtergrond, spirituele inzichten, diverse principes en jarenlange ervaring.

Andere trainingen die je ook online kan volgen

Al onze trainingen kunnen ook online worden gevolgd. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Effectief communiceren
  Wil je de focus leggen op assertief communiceren, kan je kiezen voor deze training, waarbij je voornamelijk werkt aan je communicatie skills en gespreksvaardigheden.

 • Cursus zelfvertrouwen
  Je kunt voor deze cursus kiezen als je voornamelijk wilt werken aan je zelfvertrouwen, zelfbeeld, weerbaarheid en eigenwaarde.

 • Persoonlijke Effectiviteit
  Deze training helpt je effectiever presteren op verschillende vlakken, waarbij je je kwaliteiten op SMART gerichte wijze leert vergroten en meer invloed krijgt op situaties en gebeurtenissen.

 • Training perfectionisme
  Met deze training leer je je perfectionisme en hoge prestatiedrang meer onder controle te krijgen, waardoor je te hoge (werk)druk afneemt en jij meer kiest voor jezelf.

 • Positieve intelligentie
  Deze training geeft je alle inzicht in je eigen saboteurs in je denken en doen, waardoor jij telkens weer in dezelfde valkuilen stapt.

Met een online training kun je vaak al binnen 3 weken starten!

Wat kost de online assertiviteitstraining?  

Omdat wij de online assertiviteitstraining volledig afstemmen op jouw behoefte en leerdoelen, zijn de kosten afhankelijk van het aantal trainingssessies. Dat verschilt per persoon en per training. De kosten zetten wij in het voorstel dat je van ons krijgt. We geven je altijd twee keuzes die het beste bij jou passen.

Wil je meer weten of een aanvraag doen?

Wil je een training aanvragen? Vul dan hieronder je gegevens in. Na ontvangst van je verzoek zullen wij zo snel mogelijk contact met je opnemen.

  “Kies ook voor de voordelen van een online training!”