Training Perfectionisme

Training perfectionisme
Training perfectionisme Groningen, Assen, Drachten

Persoonlijke training perfectionisme in Groningen, Assen, Drachten en online. Ontdek hoe je perfectionistisch gedrag en hoge prestatiedrang je belemmeren in je werk- en privésituaties. Leer je perfectionisme overwinnen en kom weer bij jezelf door deze maatwerk training!

Ben ik perfectionistisch?

Perfectionisten zijn mensen die alles perfect willen doen en ze hebben vaak een hoge prestatiedrang. Valkuilen bij perfectionisme worden lastig als je dreigt door te schieten in perfectionistisch gedrag. Het is dan niet alleen dat jij er last van hebt, maar je omgeving vaak ook. Er zijn verschillende redenen waarom iemand perfectionistisch is. Deze komen in de training perfectionisme ook naar voren. Het is belangrijk dat je het verschil leert kennen tussen ‘gezond perfectionisme’ en ‘ongezond perfectionisme’. Als perfectionisme een last dreigt te worden, is het raadzaam om hier hulp bij te zoeken.

Voor wie is deze training perfectionisme?  

De training perfectionisme is aan te raden als je jezelf in de volgende kenmerken herkent:

 • Continu streven naar het hoogst haalbare

 • Altijd willen blijven doorgaan en moeilijk kunnen stoppen

 • Erg bang zijn om fouten te maken

 • Moeilijk met feedback of kritiek kunnen omgaan

 • Dingen uitstellen als je niet zeker weet of je het kan

 • Hoge eisen aan jezelf stellen, maar ook aan anderen

 • Sterk kritisch naar jezelf, maar ook naar mensen om je heen

 • De touwtjes graag zo veel mogelijk zelf in handen houden

 • Niet kunnen loslaten wat je bezig houdt en veel piekeren

 • Moeilijk kunnen ontspannen en genieten van vrije tijd

Valkuilen perfectionisme

De valkuilen van perfectionisme zijn dat het erg stressvol en vermoeiend is. Zeker als je diverse problemen ervaart met je perfectionistisch gedrag en je omgeving ook. Als je continu het gevoel hebt dat anderen beter, slimmer, succesvoller en perfecter zijn, zal je jezelf steeds vaker bekritiseren. Helemaal als je gestelde doelen blijkbaar voor jou niet haalbaar zijn. Tegelijkertijd wil je dit wel en leg je de lat (vaak ongemerkt) wéér een stukje hoger. Elke vorm van kritiek of feedback kan je amper verdragen. Je schiet snel in de verdediging of klapt juist dicht. Ook kan je moeilijk leven met fouten en heb je een overdreven controledrang. Dit kan zelfs naar faalangst neigen. Heb je het gevoel dat jij ook telkens weer in dezelfde valkuilen stapt?

Perfectionisme is een overlevingsmechanisme dat hoort onder het rijtje overlevingsstrategieën

Onderwerpen van de training die aan bod komen

In deze training perfectionisme worden o.a. de volgende onderwerpen behandeld:

 • Inzicht in het ontstaan van je perfectionisme

 • Alle voorkomende perfectionisme kenmerken bij je zelf

 • Valkuilen perfectionisme en deze valkuilen ‘resetten’

 • Irrationele en rationele gedachten en belemmerende gedragspatronen

 • Niet helpende overtuigingen en aannames leren loslaten

 • Verslaving, controle en vluchtgedrag en je overlevingsstrategieën

 • Op constructieve wijze omgaan met feedback en kritiek

 • Het begrijpen van aanvallend en verdedigend communiceren

 • De combinatie perfectionisme, HSP of hoogbegaafdheid

 • Inzicht in je eigenwaarde, zelfvertrouwen en zelfbeeld

 • Haalbare doelen stellen volgens het P.R.I.M.A methode

 • Realistische verwachtingen maken van jezelf en van anderen

 • Time management en meer innerlijke rust creëren

Perfectionisme loslaten in deze training leert je…

Om de lat niet steeds hoger te leggen, maar juist wat lager. We geven je veel nieuwe inzichten en technieken die je dagelijks kunt toepassen om je perfectionisme los te laten. Dit geeft meer rust in je hoofd en lijf en een betere stressbalans. Je weet beter welke verwachtingen je van jezelf en van anderen kunt maken. Ook kun je betere doelen voor jezelf stellen. Je hyperfocus wordt weer meer normaal en je omgeving ondervindt ook minder last van jouw manier van doen en laten. Met een rustige mindset zal je weer meer leren genieten. Daarbij leer je belemmerende gedachtenpatronen doorbreken. Ook krijg je met behulp van de “Valkuilentest” inzicht in je eigen onbewuste valkuilen. De training kenmerkt zich door inspirerende inzichten en praktijkgerichte opdrachten en oefeningen.

Andere interessante trainingen waar je mogelijk in geïnteresseerd zou kunnen zijn:

Je persoonlijke voordelen bij Twinpower

Je eerste voordeel bij ons is dat je deze training makkelijk naast je werk of andere activiteiten kunt volgen. Wij hanteren hiervoor flexibele dagen en tijden en stemmen dit op jouw agenda af. Hoe makkelijk wil je het hebben in je toch al volle agenda? Zo ben je dus niet gelijk een hele dag of meerdere dagen kwijt en past deze training altijd bij je wensen en mogelijkheden.

Je tweede voordeel is dat elke training perfectionisme specifiek op jouw ontwikkelingspunten en leerdoelen wordt afgestemd.

Je derde voordeel is dat je deze training naar wens ook online via Teams kunt volgen.

Lees ook de enthousiaste reacties van cursisten voor onze trainingen!

Onze werkwijze

Dit is een individuele training perfectionisme die flexibel wordt gegeven. Afhankelijk van je ontwikkelingspunten en leerdoelen, zullen we je de 4 of 6-delige training aanraden. Indien bepaalde gedragspatronen erg hardnekkig en destructief zijn, kunnen we meer trainingsonderwerpen toevoegen en de training verlengen. Hierbij is veel ruimte voor interactie, praktijkvoorbeelden uit werk- of privé situaties, huiswerkopdrachten en praktijkoefeningen. Op deze  manier leer je de aangereikte tools en nieuwe inzichten direct in de praktijk toepassen.

Locaties

De locaties waar de training gegeven wordt zijn Groningen, Assen en Drachten. Daarnaast kan je deze training ook heel goed online via Teams volgen.

Wat kost de training perfectionisme?  

Je kunt al een training volgen vanaf 549 euro excl. btw. Dit hangt af van je ontwikkelingspunten, valkuilen, leerdoelen en het aantal afgestemde trainingssessies.

Als je belangstelling hebt, kun je een online aanvraag doen. Wij nemen dan telefonisch contact met je op om je probleemgebieden en leerdoelen te bespreken. Hierna sturen wij je een voorstel met jouw persoonlijke trainingsmodules. Over het algemeen kun je binnen 4 tot 6 weken beginnen op de locatie van je keuze of online.

Elke training duurt circa 2 uur.

Wil je meer weten of een aanvraag doen?

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Stuur ons bij voorkeur een email met je vraag of vul online je gegevens in. Na ontvangst van je verzoek zullen wij zo snel mogelijk contact met je opnemen.

  “Je perfectionisme overwinnen met dé perfecte training”