Wil je een re-integratietraject in Groningen of omgeving volgen en zoek je hiervoor een goed re-integratiebureau?

Re-integratietraject Groningen

Als re-integratiebureau in Groningen omgeving, voeren wij diverse re-integratietrajecten uit voor MBO en HBO opgeleiden. Ben je herintredend, ben je (langdurig) ziek geweest, heb je een burn-out gehad of zijn er andere redenen waarom je moet re-integreren naar passend werk? Voor zowel een eerste spoor of tweede spoor re-integratietraject zijn wij er voor jou. Door onze efficiënte aanpak sturen wij aan op een kort en zo effectief mogelijk re-integratietraject.

Re-integratietraject met maatwerk re-integratieplan

Afhankelijk van de aard en reden van re-integratie, zetten wij de focus op een maatwerk re-integratietraject dat volledig is afgestemd op jouw behoefte. Waar ligt je behoefte, welke stappen gaan we volgen, welke re-integratie instrumenten moeten we inzetten en waar heb je onze re-integratie coach bij nodig? Dit zetten wij in een maatwerk re-integratieplan. Deze kun je aan je werkgever overleggen. Na goedkeuring gaan wij direct het re-integratietraject opstarten.

Eerste spoor en tweede spoor re-integratie

Wij bieden zowel re-integratie eerste spoor als tweede spoor aan. Heb je bijvoorbeeld een burn-out gehad en wil je terugkeren naar werk? Lees hier dan meer over bij re-integratie na burn-out. Ben je door andere omstandigheden (langdurig) ziek geweest of ben je tijdelijk uitgevallen, dan zal vaak eerst een eerste spoor re-integratietraject worden ingezet.

Spoor 1

Bij een re-integratie traject spoor 1, wordt er gekeken naar passend werk binnen de huidige werkomgeving. Soms betekent dit een re-integratietraject met terugkeer naar je oude werkplek en functie. Hetzij met eventuele noodzakelijke (tijdelijke) aanpassingen om het uitoefenen van je functie zo goed mogelijk te laten verlopen. Een spoor 1 traject kan ook betekenen dat wordt gezocht naar een andere functie bij je werkgever. In sommige gevallen kan de werkgever je detacheren naar een ander bedrijf of je terugplaatsen op een andere afdeling.

Tweede spoor re-integratietraject

Bij een tweede spoor re-integratietraject is het niet mogelijk gebleken om je re-integratie in het bedrijf zelf verder vorm te geven. In dit geval wordt toegewerkt naar ander passend werk buiten de organisatie. Dit re-integratietraject kost relatief gezien meer tijd en inspanning. Zeker als blijkt dat het uitvoeren van je huidige werkzaamheden niet meer mogelijk zijn. Stel dat je een arbeidsintensieve functie uitvoerde met zwaar lichamelijk of risicovol werk, dan kan je na je ziekte of uitval te maken krijgen met blijvende problemen. Hierbij is aanpassing van de werkzaamheden noodzakelijk. Wij zullen in het re-integratietraject dan de focus leggen op een passende baan buiten de organisatie.

Hoe ziet een re-integratietraject er uit?

Met behulp van diverse loopbaantesten gaan we kijken naar je vaardigheden, talenten, competenties, werktype en eventuele (blijvende) zwakke plekken of complicaties. Wat kan je wel en wat kan je niet (meer). Hoe kan jij je opgedane kennis en werkervaring inzetten voor een nieuwe baan? Hoe kunnen wij op een zo efficiënt mogelijke manier de begeleiding inzetten? De re-integratie coach van Twinpower zal je stap voor stap begeleiden in jouw re-integratietraject. Dit doen wij op een zeer persoonlijke en resultaatgerichte wijze. Hiermee kan jij je weer richten op je toekomst en je loopbaanperspectieven.

Altijd een gratis intakegesprek

Wil je meer weten, heb je nog vragen of wil je graag een gratis intakegesprek voor een nadere kennismaking? Bij ons kan dat altijd. Ga hiervoor naar de contactpagina, vul je gegevens in en dan nemen wij snel contact met je op.

“Re-integratietraject Groningen voor MBO en HBO opgeleiden”