Re-integratietraject Groningen

BEKIJK OOK DEZE DIENSTEN OF TRAININGEN

Re-integratie bij ziekte
Re-integratie bij burn-out
Re-integratiecoach
Re-integratie tweede spoor
Re-integratietraject Groningen

Re-integratietraject Groningen

Wil je een re-integratietraject in Groningen of omgeving volgen en zoek je voor je medewerker een goed re-integratiebureau? Wij zijn gespecialiseerd in het begeleiden, coachen en trainen van medewerkers die langdurig ziek zijn, een complexe hulpvraag hebben, die hun eigen functie niet meer kunnen uitvoeren of waarbij er sprake is van meederere vraagstukken of problemen.

Wij zijn veelvuldig werkzaam in regio Groningen, Haren, Veendam, Hoogezand, Winschoten en Appingedam. Daarnaast hebben wij spreeklocaties in Drachten en Assen voor mensen uit Drenthe en Friesland.

Re-integratietraject Groningen

Als re-integratiebureau in Groningen omgeving, voeren wij diverse re-integratietrajecten uit voor MBO en HBO opgeleiden. Ben je herintredend, ben je (langdurig) ziek geweest, heb je een burn-out gehad of zijn er andere redenen waarom je moet re-integreren naar passend werk? Voor zowel een eerste spoor of tweede spoor re-integratietraject zijn wij er voor jou. Door onze efficiënte aanpak sturen wij aan op een kort en zo effectief mogelijk re-integratietraject.

Re-integratietraject met maatwerk re-integratieplan

Afhankelijk van de aard en reden van re-integratie, zetten wij de focus op een maatwerk re-integratietraject dat volledig is afgestemd op hetgeen wat jij nodig hebt. Dit kan namelijk voor elk persoon verschillen. Waar ligt je behoefte, welke stappen gaan we volgen, welke re-integratie instrumenten moeten we inzetten en waar heb je onze re-integratie coach bij nodig? Dit zetten wij in een maatwerk re-integratieplan. Deze kun je aan je werkgever overleggen. Na goedkeuring gaan wij direct het re-integratietraject opstarten.

Eerste spoor en tweede spoor re-integratie

Wij bieden zowel re-integratie eerste spoor als tweede spoor aan. Heb je bijvoorbeeld een burn-out gehad en wil je terugkeren naar werk? Ben je door andere omstandigheden (langdurig) ziek geweest of ben je tijdelijk uitgevallen, dan zal vaak eerst een eerste spoor re-integratietraject worden ingezet. Wij kunnen zowel een eerste spoor als tweede spoor re-integratietraject inzetten of deze parallel aan elkaar laten lopen. Eerst inzetten op het begeleiden in het kader van spoor 1, maar mocht dit toch niet tot het gewenste resultaat leiden, dan gaan wij verder met het tweede spoor.

Lees meer over re-integratie na burn-out.
Lees meer over re-integratie bij ziekte.

Spoor 1

Bij een re-integratie traject spoor 1, wordt er gekeken naar passend werk binnen de huidige werkomgeving. Soms betekent dit een re-integratietraject met terugkeer naar je oude werkplek en functie. Hetzij met eventuele noodzakelijke (tijdelijke) aanpassingen om het uitoefenen van je functie zo goed mogelijk te laten verlopen. Een spoor 1 traject kan ook betekenen dat wordt gezocht naar een andere functie bij je werkgever. In sommige gevallen kan de werkgever je detacheren naar een ander bedrijf of je terugplaatsen op een andere afdeling.

Tweede spoor re-integratietraject

Bij een tweede spoor re-integratietraject is het niet mogelijk gebleken om je re-integratie in het bedrijf zelf verder vorm te geven. In dit geval wordt toegewerkt naar ander passend werk buiten de organisatie. Dit re-integratietraject kost relatief gezien meer tijd en inspanning. Zeker als blijkt dat het uitvoeren van je huidige werkzaamheden niet meer mogelijk zijn. Stel dat je een arbeidsintensieve functie uitvoerde met zwaar lichamelijk of risicovol werk, dan kan je na je ziekte of uitval te maken krijgen met blijvende problemen. Hierbij is aanpassing van de werkzaamheden noodzakelijk. Wij zullen in het re-integratietraject dan de focus leggen op een passende baan buiten de organisatie.

Ons speerpunt bij re-integratie: “zowel jou als persoon beter maken, als de focus leggen op de voor jou beste werkomstandigheden en werkomgeving waarin je optimaal kunt opbloeien”

Hoe ziet een re-integratietraject er uit?

Met behulp van diverse loopbaantesten gaan we kijken naar je vaardigheden, talenten, competenties, werktype en eventuele (blijvende) zwakke plekken of complicaties. Wat kan je wel en wat kan je niet (meer). Hoe kan jij je opgedane kennis en werkervaring inzetten voor een nieuwe baan? Hoe kunnen wij op een zo efficiënt mogelijke manier de begeleiding inzetten? De re-integratie coach van Twinpower zal je stap voor stap begeleiden in jouw re-integratietraject. Dit doen wij op een zeer persoonlijke en resultaatgerichte wijze. Hiermee kan jij je weer richten op je toekomst en je loopbaanperspectieven.

Altijd een gratis intakegesprek

Wil je meer weten, heb je nog vragen of wil je graag een gratis intakegesprek voor een nadere kennismaking? Bij ons kan dat altijd. Vul hieronder je gegevens in en dan nemen wij snel contact met je op.

    “Re-integratietraject Groningen voor MBO en HBO opgeleiden”