Assertiviteitstraining Groningen

BEKIJK OOK DEZE DIENSTEN OF TRAININGEN

Persoonlijke Effectiviteit
Weerbaarheidstraining
Communicatietraining
Cursus zelfvertrouwen
Assertiviteitstraining Groningen

Assertiviteitstraining 

Deze assertiviteitstraining kun je in Groningen, Assen, Drachten en Winschoten volgen. Specifiek voor volwassenen die op individuele wijze willen werken aan hun assertiviteit. In de trainingssessies leer je o.a. beter voor jezelf opkomen, nee te zeggen, je grenzen bewaken, je mening te geven en assertief communiceren. Je zal nog versteld staan van je zelf!


De Assertiviteitstraining in Groningen, Drachten en Assen is met name voor mensen uit de provincie Groningen, Friesland en Drenthe. Naar wens kan je deze training nu ook online via Teams volgen.

Wat betekent assertief zijn?

Assertief zijn betekent dat je op een respectvolle wijze voor jezelf durft op te komen in verschillende situaties. Je durft je eigen mening te geven en je wensen en behoeften kenbaar te maken. De definitie van assertiviteit is: “op een zelfverzekerde en directe manier aan anderen laten weten wat je wel en niet wilt”. Vind jij dit lastig? Merk je dat je te weinig zelfvertrouwen hebt en klap je vaak dicht in gesprekken? Kun je moeilijk voor jezelf opkomen en wil je het graag anders? Dan is onze assertiviteitstraining de beste manier om weer sterker in je schoenen te staan, meer zelfvertrouwen te krijgen en assertiever te kunnen communiceren.

Lees wat assertief zijn precies betekent.

Assertiever worden en onzekerheid overwinnen

Assertiever worden, meer zelfvertrouwen en je onzekerheid overwinnen, zijn verbeterpunten waar veel mensen tegenaan lopen. Vooral de (hoog) gevoelige personen onder ons. Je wilt graag gewoon kunnen zeggen wat je denkt, voelt en gelooft. Zonder in tranen uit te barsten, voor kritiek weg te lopen of conflicten uit de weg te gaan.  Assertiviteit betekent dat je je niet slecht hoeft te laten behandelen. Weet je grenzen aan te geven en voel je sterk in je schoenen staan om je te verdedigen tegen vijandigheid, aanvallen of uitbuiting. Ook jij kan assertiever worden!

Assertiviteitstraining voor werk en privésituaties

Wil je graag assertiever worden op je werk? Leren beter voor jezelf opkomen in de onderlinge communicatie? Heb je vaak moeite om te zeggen wat je eigenlijk wilt zeggen? Vind je het moeilijk om voor je eigen belangen op te komen? In veel situaties op je werk en privé wil je graag meer zelfbewustzijn tonen en sterker overkomen. In deze persoonlijke assertiviteitstraining in Groningen, Assen, Drachten of Winschoten, leren wij jou beter om te gaan met deze situaties. Hiermee kan jij ook steeds beter en assertiever communiceren, reageren en feedback geven.

Onderwerpen en leerdoelen 

In deze assertiviteitstraining worden de volgende leerdoelen behandeld:

Wat maakt onze assertiviteitstraining zo uniek?

Met onze individuele assertiviteitstraining willen wij er persoonlijk voor jou zijn. Wij gaan de assertiviteitstraining heel bewust afstemmen op je persoonlijke leerdoelen. Daarbij geven wij ook aandacht aan je twijfels, angsten, eventuele faalangst, perfectionisme, valkuilen  en overlevingsstrategieën. Ook als er sprake is van mogelijke problemen uit je verleden. Wij zijn van mening dat je pas effectief en efficiënt kunt veranderen als je bepaalde problemen juist bij de kern aanpakt. Het leren herkennen van je angsten, twijfels en onzekerheden, geeft je de kans om daadwerkelijk positieve gedragsveranderingen te kunnen doorvoeren. Wij gaan dus een stap verder en dieper dan alleen het aangeven van tools, tips en trucs om assertiever te worden.

Andere interessante trainingen waar je mogelijk in geïnteresseerd zou kunnen zijn:

Na het volgen van deze assertiviteitstraining heb je geleerd…

Om assertiever te communiceren op een voor jou aangename manier. Je kunt beter aangeven wat je denkt, voelt en wilt. Je voelt je zelfverzekerder en hebt oude denk- en gedragspatronen die je belemmeren opgeruimd. Ook weet je nu je grenzen en rechten beter aan te geven en nee te zeggen wanneer jij dat wilt. Anderen merken dat je beter je standpunten kunt beargumenteren en beter met kritiek en commentaar kan omgaan. Daarbij ben je beter in staat om conflicten en irritatie bespreekbaar te maken. Maar het allerbelangrijkste is dat je weet dat assertief gedrag van binnenuit moet komen en een deel van jezelf wordt.

Met deze assertiviteitstraining werk je op succesvolle wijze aan meer zelfverzekerdheid op je werk en privé!

Je vier voordelen bij Twinpower

Je eerste voordeel van onze persoonlijke assertiviteitstraining is, dat je deze flexibel naast je werk of andere activiteiten kunt volgen. Gewoon op een dag en tijd die jou het beste schikt. Zo ben je dus niet gelijk een hele dag of meerdere dagen kwijt en is deze training makkelijk in te passen in jouw agenda.

Je tweede voordeel is dat alle onderwerpen persoonlijk worden afgestemd op jouw eigen ontwikkelingspunten en leerdoelen. Omdat de training wordt opgebouwd uit losse modules, kunnen wij exact de onderwerpen toevoegen die juist voor jouw ontwikkeling van belang zijn!

Je derde voordeel is dat deze training op elk gewenst moment kan beginnen. Op elke locatie in elk geval binnen 4 tot 6 weken.

Je vierde voordeel is dat deze training ALTIJD doorgaat, omdat je deze ook online via Teams kunt volgen. Naar wens kan er altijd een training online worden gegeven als de omstandigheden daarom vragen.

Wil je weten hoe andere deelnemers de training hebben beoordeeld? Bekijk de reacties van de deelnemers!

Wat kost een individuele assertiviteitstraining?

Omdat wij een individuele assertiviteitstraining volledig afstemmen op jouw ontwikkelingspunten en leerdoelen, zijn de kosten afhankelijk van het aantal trainingssessies. Dit kan per training verschillen. Gemiddeld zijn er 4 tot 8 trainingssessies nodig om je doelen bereikt te hebben. De trainingssessies duren 2 uur.

Je kunt al een assertiviteitstraining aanvragen voor € 549,- excl. btw.

Na aanmelding nemen wij contact met je op om je ontwikkelingspunten en leerdoelen te bespreken en sturen je dan ons maatwerk voorstel.

Locaties

De locaties waar de trainingen gegeven worden zijn Groningen, Assen, Drachten en Winschoten. Deze locaties zijn makkelijk per auto, bus en trein te bereiken. Op alle locaties kun je gratis je auto op een ruime parkeerplaats parkeren.

Je kan deze training ook online via Teams volgen. Vraag ons naar de mogelijkheden!

Wil je meer weten of een aanvraag doen?

Wil jij jezelf of één van je medewerkers voor de training aanmelden of heb je nog vragen? Bel ons, leg je vraag aan ons voor of vul online je gegevens in. Na ontvangst van je verzoek zullen wij vaak binnen een werkdag contact met je opnemen.

Ook tijdens de coronacrisis en eventuele lockdowns gaan wij gewoon door met onze assertiviteitstrainingen! Wij houden hierbij rekening met de huidige maatregels. Indien nodig zetten we tijdelijk de training online voort. 

    “Kies voor maatwerk assertiviteitstraining die precies jouw leerdoelen behandeld”