Assertiviteitstraining Groningen

BEKIJK OOK DEZE DIENSTEN OF TRAININGEN

Persoonlijke Effectiviteit
Weerbaarheidstraining
Communicatietraining
Cursus zelfvertrouwen
Assertiviteitstraining Groningen

Assertiviteitstraining en je zelfvertrouwen vergroten

Onze assertiviteitstraining in Groningen, Assen, Drachten en Winschoten, is specifiek voor volwassenen die op individuele wijze willen werken aan hun assertiviteit. In een aantal trainingssessies leer je zelfvertrouwen opbouwen, voor jezelf opkomen, leren nee te zeggen, je grenzen bewaken en beter communiceren. Je zal nog versteld staan van je zelf!


De Assertiviteitstraining in Groningen
is met name voor mensen uit de provincie Groningen, Friesland en Drenthe. Deze training wordt zowel individueel, als op aanvraag incompany voor een groep gegeven.

Wat betekent assertief zijn?

Assertief zijn betekent dat je op een respectvolle wijze voor jezelf durft op te komen in verschillende situaties. Je durft je eigen mening te geven en je wensen en behoeften kenbaar te maken. De definitie van assertiviteit is: “op een zelfverzekerde en directe manier aan anderen laten weten wat je wel en niet wilt”.  Vind jij dit lastig en merk je dat je te weinig zelfvertrouwen hebt, een laag zelfbeeld en dat je moeilijk voor jezelf durft op te komen? Dan is onze assertiviteitstraining in Groningen de beste manier om weer sterker in je schoenen te staan, meer zelfvertrouwen te krijgen en beter te leren communiceren.

Lees wat assertief zijn precies betekent.

Assertiever worden en onzekerheid overwinnen

Assertiever worden, meer zelfvertrouwen krijgen en je onzekerheid overwinnen, zijn verbeterpunten waar veel mensen tegenaan lopen. Vooral de (hoog) gevoelige personen onder ons. Je wilt graag gewoon kunnen zeggen wat je denkt, voelt en gelooft zonder in tranen uit te barsten, voor kritiek weg te lopen of conflicten uit de weg te gaan.  Assertief kunnen reageren betekent dat je je niet slecht hoeft te laten behandelen, je grenzen durft aan te geven en je gerechtigd voelt om je te verdedigen tegen vijandigheid, aanvallen of uitbuiting. Ook jij kan assertiever worden!

Assertiviteitstraining voor werk en privésituaties

Wil je graag assertiever worden op je werk of beter voor jezelf opkomen in de onderlinge communicatie? Heb je vaak moeite om te zeggen wat je eigenlijk wilt zeggen? Vind je het moeilijk om voor je eigen belangen op te komen? In veel situaties op je werk en privé wil je graag meer zelfbewustzijn tonen en sterker overkomen. In deze persoonlijke assertiviteitstraining in Groningen, Assen, Drachten of Winschoten, leren wij jou beter om te gaan met deze situaties, zodat ook jij steeds beter en assertiever kunt communiceren, handelen en feedback geven.

Welke onderwerpen komen aan bod?

In deze assertiviteitstraining zullen de volgende leerdoelen behandeld worden:

 • Meer inzicht in je onzekere gevoelens en gedrag

 • Je persoonlijke rechten en grenzen bepalen en bewaken

 • De basis van assertief gedrag eigen maken

 • Je zelfvertrouwen vergroten en je onzekerheid overwinnen

 • Je zelfbeeld en zelfkennis verbeteren

 • Leren nee zeggen zonder schuldgevoel

 • Beter voor jezelf opkomen in werk en privé situaties

 • Assertiviteitsvaardigheden in de praktijk leren toepassen

 • Leren omgaan met conflicten, stress en boosheid

 • Inzicht krijgen in je ‘pleasegedrag’ naar anderen

 • Het doorbreken van belemmerende gedachtepatronen

 • Bewustwording van je valkuilen en (verborgen) innerlijke blokkades

Wat maakt onze assertiviteitstraining zo uniek?

Veel assertiviteitstrainingen zijn groepsgewijze trainingen. Voor een individuele assertiviteitstraining willen wij er juist persoonlijk voor jou zijn. Zo kunnen wij de assertiviteitstraining beter afstemmen op je persoonlijke leerdoelen. Daarbij kunnen wij ook meer aandacht geven aan je twijfels, angsten, blinde vlekken, psychische gesteldheid en mogelijke problemen uit je verleden. Wij zijn van mening dat je pas effectief en efficiënt kunt veranderen als je bepaalde problemen juist bij de kern aanpakt. Het leren herkennen van je angsten, twijfels en onzekerheden, geeft je de kans om daadwerkelijk positieve gedragsveranderingen te kunnen doorvoeren. Wij gaan dus een stap verder dan alleen het aangeven van tools, tips en trucs om assertiever te worden.

Andere interessante trainingen waar je mogelijk in geïnteresseerd zou kunnen zijn:

Na het volgen van deze assertiviteitstraining heb je geleerd…

Om assertiever te communiceren op een voor jou aangename manier. Je kunt beter aangeven wat je denkt, voelt en wilt. Je voelt je zelfverzekerder en hebt oude denk- en gedragspatronen die je belemmeren opgeruimd. Je kunt je grenzen en rechten beter aangeven en nee zeggen wanneer jij dat wilt. Je kunt beter je standpunten beargumenteren en beter met kritiek en commentaar omgaan. Daarbij ben je beter in staat om conflicten en irritatie bespreekbaar te maken en kun je beter feedback geven en ontvangen. Maar het allerbelangrijkste is dat je weet dat assertief gedrag van binnenuit moet komen en een deel van jezelf wordt.

Bij Twinpower kun je dus echt werken aan meer zelfvertrouwen opbouwen.

Jouw voordeel

Het grote voordeel van onze persoonlijke assertiviteitstraining is, dat je deze flexibel naast je werk of andere activiteiten kunt volgen. Gewoon op een dag en tijd die jou het beste schikt. Zo ben je dus niet gelijk een hele dag of meerdere dagen kwijt en is deze training makkelijk in te passen in jouw agenda. Na aanmelding kun je binnen 2 of 3 weken beginnen!

Wil je weten hoe andere deelnemers de training hebben beoordeeld? Bekijk de reacties van de deelnemers!

Wat kost een individuele assertiviteitstraining?

Omdat wij een individuele assertiviteitstraining volledig afstemmen op jouw behoefte en leerdoelen, zijn de kosten afhankelijk van het aantal trainingssessies. Dit kan per training verschillen. Gemiddeld zijn er 4 tot 8 trainingssessies nodig om je doelen bereikt te hebben. De trainingssessies duren 1,5 tot 2 uur.

Je kunt al een assertiviteitstraining aanvragen voor € 349,- excl. btw.

Wil je een groepstraining aanvragen, dan gelden hiervoor andere tarieven. Wij kunnen hiervoor op aanvraag een offerte opstellen.

Locaties

De locaties waar de trainingen gegeven worden zijn Groningen, Assen, Drachten en Winschoten. Deze locaties zijn makkelijk per auto, bus en trein te bereiken. Op alle locaties kun je gratis je auto op de ruime parkeerplaats parkeren.

Wil je meer weten of een aanvraag doen?

Heb je nog vragen, wil je meer informatie of wil je een training aanvragen? Bel ons, leg je vraag aan ons voor of vul online je gegevens in. Na ontvangst van je verzoek zullen wij vaak binnen een werkdag contact met je opnemen.

Ook tijdens de coronacrisis gaan wij gewoon door met onze assertiviteitstrainingen! Wij houden hierbij rekening met de huidige maatregels. 

  “Kies voor maatwerk assertiviteitstraining die precies jouw leerdoelen behandeld”