Wil je ook graag meer assertief op het werk zijn? Op welke assertiviteit punten kan jij dit verbeteren?

Assertief op het werk

Problemen met assertiviteit op het werk komt vaak voor. Je wilt zo goed mogelijk je best doen, stelt je dienstverlenend op, doet graag een stap extra en pakt alles aan wat je gevraagd wordt. Maar wees eens eerlijk: “ben je hier zelf ook altijd gelukkig mee”? Heb je het gevoel dat er soms over je heen wordt gelopen, dat je slecht nee durft te zetten en blokkeer je snel of loopt weg bij een dreigende discussie of conflict? Ja, assertief op je werk zijn valt niet altijd mee…

Waarom is assertief op het werk zijn vaak moeilijk?

Veel introverte, bescheiden, zorgzame en uiterst dienstbare medewerkers hebben moeite om hun grenzen te bewaken. Ze willen graag aardig gevonden worden en durven geen nee te zeggen bij een vraag of verzoek. Ze krijgen snel last van schuldgevoel als ze meer voor zichzelf kiezen en zijn zich ook vaak niet goed bewust van hun ‘pleasegedrag’. Door omstandigheden, inzicht of op aanwijzing van een leidinggevende, kan je geattendeerd worden op het feit dat je niet zo assertief bent en een gebrek aan zelfvertrouwen hebt. Het zou goed zijn dat je beter voor jezelf durft op te komen. Assertief op het werk zijn kost de ene persoon nu eenmaal meer moeite dan de ander.

Wat veroorzaakt subassertief gedrag op het werk?

Subassertief gedrag op het werk komt vaak door een combinatie van je gedrag, karaktereigenschappen, persoonlijkheid, omstandigheden en gebeurtenissen uit het verleden die (behoorlijk) impact op je hebben. Een vrij egocentrische baas kan door zijn manier van communiceren en gedrag je al snel laten dichtslaan, zodat je geen woord meer kunt uitbrengen. Ook collega’s in je team kunnen (onbewust) subassertief gedrag bij jou in de hand werken. Je directe collega staat bijvoorbeeld sterk in haar schoenen, weet verbaal precies wat ze wil zeggen en weet makkelijk over je heen te walsen. Hoe vaker dit gebeurt, hoe meer je jezelf hier tegen moet beschermen. Je collega zal namelijk niet veranderen. De enige mogelijkheid om de situatie te veranderen zit in je zelf…………

Assertiever worden op het werk: hoe doe je dat?

Assertief op het werk worden kan je niet alleen. Daarvoor kun je bij ons coaching en trainingsbureau een persoonlijke assertiviteitstraining volgen. Afhankelijk van je assertiviteitsproblemen, vragen of leerdoelen, kunnen wij een assertiviteitstraining aanbieden die juist jouw leerdoelen behandeld. Zo volg je een assertiviteitstraining die exact op jouw behoeften is afgestemd en waarmee je de behandelde onderwerpen en handreikingen direct kunt toepassen in de praktijk en vooral op je werk. Het is de meest effectieve en praktische assertiviteitstraining waarmee je de gewenste gedragsverandering kunt doorvoeren die je zo graag wenst.

Lees maar eens de lovende reacties en referenties van de cursisten die je voorgingen.

Je kan kiezen uit de volgende trainingen:

Assertief op het werk zijn kan je dus echt leren

Juist in een dynamische, drukke en veeleisende werkomgeving met pieken en relatief veel stress, is het voor veel introverte medewerkers moeilijk om altijd assertief te zijn. We gaan je leren hoe je meer assertief op het werk kunt zijn met relatief makkelijk aan te leren assertieve vaardigheden. We maken je bewust van jouw manier van denken en handelen en geven je inzicht in je denkpatronen en gedrag. Hierdoor word je een stuk bewuster van je eigen handelen en begint zelf ook de verbeterpunten te zien en wil ze dan ook direct gaan toepassen in de praktijk.

“Onthoud: “alleen jij kan direct invloed uitoefenen op jouw handelen en gedrag, waardoor je uiteindelijk meer respect en waardering van anderen zult ervaren”

De volgende onderwerpen zijn voor jou wellicht ook interessant om te lezen:

Wil jij ook assertiever op je werk worden?

Wil jij je assertiviteit op je werk verbeteren en beter voor jezelf opkomen? Klik boven dan op één van onze assertiviteitstrainingen die het beste bij je past of vul je gegevens in op het contactformulier. Zeker weten dat ook jij meer assertief op je werk kunt worden!

De echte verandering zit in je zelf en niet in je werkomgeving