Wil je niets liever dan je onzekerheid overwinnen, meer zelfverzekerder worden en je zelfvertrouwen vergroten? Hoe fijn zou het zijn als je beter kunt omgaan met je onzekerheid?

Onzekerheid overwinnen en werken aan je zelfvertrouwen

Juist de (hoog) sensitieve en meer gevoelige mensen onder ons, zijn vaak onzeker. Ze vinden het lastig om vol zelfvertrouwen te zeggen wat ze denken, voelen of ervaren. Onzekerheid overwinnen helpt je om beter voor je mening op te komen. Als vaak onzeker bent, niet goed voor je mening durft uit te komen en je snel ‘onder de voet wordt gelopen’, dan is het tijd dat je aan je zelf gaat werken.

Omgaan met onzekerheid

Omgaan met onzekerheid is voor een gevoelig persoon niet altijd makkelijk. Samen met jou kunnen wij proberen te achterhalen waar je onzekerheid vandaan komt. Daar zit namelijk wel de grondslag voor al je onzekere gevoelens. Je wordt niet zo maar onzeker. Vaak zijn hier diverse gebeurtenissen en situaties aan vooraf gegaan. Het is hierbij belangrijk om dit te achterhalen. Van daaruit proberen je belemmerende gedachten te ‘resetten’ naar helpende positieve gedachten. Dit zal je onzekerheid doen afnemen en je zelfvertrouwen vergroten.

Werken aan je zelfvertrouwen? Lees ook ons blog over zelfvertrouwen opbouwen.

Je onzekerheid overwinnen met een assertiviteitstraining

Als je echt wilt werken aan je onzekerheid, dan kun je bij ons trainingsbureau een individuele assertiviteitstraining volgen. In deze training gaan we echt werken aan je persoonlijke leerdoelen. Het zal je helpen bij je onzekerheid overwinnen. Met behulp van onze handreikingen, persoonlijke coaching en de onderwerpen in de assertiviteitstraining, zal jij je steeds sterker, zelfbewuster en zekerder gaan voelen. Je onzekerheid zal steeds meer naar de achtergrond verdwijnen en je weet beter wat je in verschillende situaties kunt denken, zeggen doen én uitvoeren.

Ons blog over werken aan je persoonlijke groei zal je vast ook interessant vinden.

Hulp bij onzekerheid

Gelukkig hoef je het niet alleen te doen en krijg je van ons hulp bij je onzekerheid. De eerste stap is je aan te melden, zodat jij ook binnenkort meer en meer onzekerheid kunt overwinnen. Het is nooit te laat om nu meer voor jezelf te kiezen en aan je zelf te werken. Wie zegt dat dit niet kan? Haal die belemmerende gedachten die steeds door je hoofd spoken weg en blijf niet in je onzekerheid hangen. Over enkele weken kan je al een stuk zelfverzekerder voor je mening opkomen, je behoeftes uitspreken en weten wat je wilt zeggen in verschillende situaties, op je werk, in je relaties of lastige conflicten.

Lees ook de goede referenties op onze assertiviteitstraining!

Wil je meer weten of heb je vragen?

Heb je nog vragen, wil je meer informatie of durf je de eerste stap te nemen om aan je onzekerheid en zelfvertrouwen te werken? Ga naar onze contactpagina of bel ons gelijk op 050-2043569. Vertel ons dat je er klaar voor bent om je onzekerheid te overwinnen.

“Je onzekerheid overwinnen geeft je persoonlijke kracht”