Wil je ook graag beter voor jezelf opkomen, maar merk je dat je vaak dichtklapt en niet uitspreekt wat je eigenlijk wilt zeggen?

Voor jezelf opkomen is soms best lastig

Merk je vaak bij je zelf dat je het moeilijk vindt om je mening te geven, omdat je bang bent voor een negatieve reactie? Heb je regelmatig het gevoel dat mensen ‘over je heen lopen’ en je bent niet machtig om dit te veranderen? In de communicatie met anderen in je werkomgeving, relaties en sociaal leven, ervaar je steeds weer belemmerende gedachten, die je ervan weerhouden om je ware gevoelens uit te spreken. Herkenbaar voor je? Zou graag beter voor jezelf opkomen, dan zal je toch een eerste stap moeten maken om iets te veranderen.

Heb je een laag zelfbeeld?

Mensen kunnen door verschillende oorzaken, gebeurtenissen en omstandigheden een laag zelfbeeld ontwikkelen. Soms is dit gelegen aan de opvoeding, relatie met ouders, omgang met leeftijdsgenoten, vaak gepest zijn en bepaalde negatieve aspecten die je zelfvertrouwen hebben aangetast. Hierdoor heb je nooit een gezond zelfbeeld en eigenwaarde ontwikkeld. Als je hier al langer mee rondloopt, kan dit van invloed zijn op je omgang met anderen, je sociaal leven en je persoonlijke groei.

Opkomen voor jezelf in kleine stappen

Als je op het punt bent dat je echt iets wilt veranderen en wilt werken aan je zelfvertrouwen, zelfbeeld en assertiviteit, dan kun je met kleine stapjes beginnen. Het begint bij de erkenning en bewustwording dat je aan jezelf wilt werken. Zeker als je last hebt van je onzekerheid. Ook als je het gevoel hebt dat je nooit goed voor je eigen mening durft op te komen.

Je zou je zo graag sterker willen zijn en meer uit je schulp willen komen. Hoe zou je je dan voelen?

Wil je ook graag je zelfvertrouwen vergroten?

Beter nee leren zeggen

Zeg je ook vaak ‘ja’ tegen een vraag, opdracht of verzoek, terwijl je (achteraf) liever ‘nee’ had willen zeggen? Hoe vaak zeg je: “ja dat is goed” terwijl je denkt: “ik durf geen nee te zeggen”? Hierbij is het belangrijk om je ervan bewust te worden waarom je eigenlijk geen nee durft te zeggen. Ben je bang dat je baas, collega, ouder, vriend of vriendin boos op je wordt? Dat ze je niet meer aardig vinden omdat je voor je zelf opkomt of het lef hebt om je eigen mening te geven? Dan is het hoog tijd dat je leert om voor je rechten, normen en waarden op te komen, zodat jij je weer goed voelt over je zelf.

Lees ook ons blog “leren nee zeggen zonder schuldgevoel”.

Leren beter voor jezelf opkomen?

Wil je nu echt leren beter voor jezelf opkomen? Dan kan een assertiviteitstraining je hierbij helpen. Met behulp van onze assertiviteitstraining in Groningen, Assen of Drachten, kunnen wij jou in 6 tot 8 trainingssessies helpen om beter voor jezelf op te komen. Wij leren je ‘nee’ zeggen tegen dingen die je niet (meer) wilt, je gaat je bewust worden van je belemmerende gedachtenpatronen en je gaat je zelfverzekerder voelen. Daarbij word je steeds sterker en werkt aan je zelfvertrouwen. Voor jezelf opkomen kan je dus écht leren!

Lees ook de goede referenties op onze assertiviteitstraining!

Wil je meer weten of heb je vragen?

Heb je nog vragen, wil je meer informatie of durf je de eerste stap te nemen om aan je persoonlijke ontwikkeling en assertiviteit te werken? Ga naar onze contactpagina of bel ons gelijk op 050-2043569. Wij staan je graag te woord over onze werkwijze en inhoud van de assertiviteitstraining.

“Beter voor jezelf opkomen kun jij ook leren”