Assertiviteit en goed voor jezelf opkomen zijn voor veel mensen niet vanzelfsprekend. Hoe kan je leren beter voor jezelf op te komen?

Assertiviteit: wat betekent dat precies? 

De definitie van assertiviteit is dat je op een zelfverzekerde manier kunt zeggen wat je denkt en voelt in elke voorkomende situatie. Toch is dit voor veel mensen best moeilijk. Je wilt je zo graag sterk voelen en zeggen wat je eigenlijk wilt zeggen. Op een assertieve manier je punt maken, je mening of respectvolle feedback geven, is makkelijker als je genoeg zelfvertrouwen hebt. Tevens is het een must om gehoor te geven aan je eigen normen, waarden, rechten en grenzen en dit ook uitdraagt naar anderen. Goed voor jezelf opkomen is ook direct verbonden met assertiviteit.

Wanneer is assertief zijn moeilijk?

Assertief is moeilijker in de volgende, wellicht voor jou, herkenbare situaties:

  • Als je een laag zelfbeeld hebt

  • Als je niet zeker bent van je rechten, normen en waarden

  • Als je vaak besluiteloos bent

  • Als je zelfvertrouwen mist

  • Als de ander boos of afwijzend op je reageert

  • Als je bang bent de controle te verliezen

  • Als je niet weet hoe je met de situatie om moet gaan

Assertief zijn op je werk en opkomen voor jezelf

Wil je graag meer assertief zijn op je werk en in de omgang met collega’s, leidinggevende of je baas? Voel je je vaak ondergesneeuwd, niet gehoord, begrepen of gewaardeerd in alles wat je doet? Ga je conflicten en meningsverschillen het liefst uit de weg, omdat je niet goed weet hoe je ermee om moet gaan? Opkomen voor jezelf vind je ook moeilijk? Hoe heerlijk zou het zijn als jij ook op een assertieve manier kunt omgaan met al deze lastige situaties? Assertief zijn op je werk geeft je meer werkgeluk, zelfvertrouwen en het gevoel dat je ertoe doet. Gelukkig kan je daaraan werken.

Individuele assertiviteitstraining: je eigen keuzes maken

Wil je graag weten hoe jij ook assertiever kunt worden en je eigen keuzes kunt maken? Dan biedt Trainingsbureau Twinpower de mogelijkheid om een individuele assertiviteitstraining in Groningen, Assen of Drachten te volgen. Het grote voordeel hierbij is dat we volledig in kunnen spelen op jouw leerdoelen, angsten, valkuilen en belemmerende gedachten. Deze training is dan ook heel persoonlijk op jou gericht. De meeste cursisten vinden dat toch het fijnst. Onze individuele assertiviteitstraining heeft een groot effect. Je krijgt namelijk ook opdrachten mee, zodat je de aangereikte tools direct in de praktijk kunt toepassen. Hier krijgt je de volgende keer dan ook weer feedback op. Een meer effectievere assertiviteitstraining vind je niet….

Opkomen voor jezelf kan jij ook leren

Als opkomen voor jezelf en assertiviteit niet je sterkste punt is, dan kan je daar echt iets aan doen. Assertiviteit is een heel belangrijk onderdeel van je persoonlijke ontwikkeling. Iedereen die moeite heeft met assertiviteit en assertief gedrag op het werk, kan hieraan werken. Je staat er niet alleen voor. Afhankelijk van je ontwikkelingspunten en leerdoelen, stemmen wij een assertiviteitstraining exact af op jouw leerdoelen. Assertiviteit en opkomen voor jezelf staan hierbij voor een groot deel centraal. Wil je dit graag leren? Meld je dan aan voor een van onze training of onze cursus zelfvertrouwen.

Durf je nu de eerste stap te nemen naar meer assertiviteit?

De keuze is aan jou. Durf je nu de eerste stap zetten en uit je comfortzone komen en je aan te melden? “Out-of-the-box” komen en erkennen dat je het niet alleen kunt, is best lastig, maar daarna zal je blij zijn dat je eerste stap hebt genomen om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling en meer assertiviteit….

Assertiviteit, voor jezelf opkomen

“Meld je nu aan voor één van onze assertiviteitstrainingen”