Jobcoach Groningen

Jobcoach Groningen bij coaching-on-the-job
Jobcoach in Groningen nodig?

Als jobcoach in Groningen bieden wij als loopbaanadviesbureau ondersteuning aan medewerkers bij problemen op het werk. Bijvoorbeeld bij zware stress, (dreigende) burn-out, autisme coaching, heroriëntatie op je loopbaan, outplacement of bij dreigende uitval. Ook voor mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt bieden wij maatwerk jobcoaching.

Jobcoach op de werkvloer

Jobcoaching kan op verschillende manieren ingezet worden. Dreigt één van je medewerkers uit te vallen of functioneert deze medewerker niet zoals het moet? Met behulp van coaching on-the-job kunnen wij bepaalde werkproblemen in kaart brengen en inventariseren. Waar loopt de medewerker tegenaan? Welke hulpvragen zijn er vanuit het bedrijf en vanuit de werknemer? Wat is er nodig om deze medewerker weer goed te laten functioneren? Deze en andere vragen willen wij graag in samenwerking met het bedrijf oplossen. Ben je als bedrijf of als werknemer op zoek naar een jobcoach in Groningen of omgeving? Dan maken wij graag een afspraak om je hulpvraag te bespreken.

Wanneer jobcoach Groningen inschakelen?

Als jobcoach in Groningen en omgeving kun je contact met ons opnemen bij de volgende vraagstukken:

  • Het voorkomen of herstellen van een burn-out

  • Bij dreigende depressie, stressklachten en zware druk

  • Beter inzicht krijgen in eigen functioneren en belemmeringen

  • Maatwerk loopbaancoaching of loopbaan oriëntatie

  • Het vergroten van zelfvertrouwen, zelfkennis en eigen krachten

  • Het vaststellen van en werken aan concrete ontwikkelingsdoelen

  • Bij herstel van (langdurige) ziekte en re-integratie

  • Begeleiding voor medewerkers met autisme

Wat doet een jobcoach?

Afhankelijk van de vraag kunnen wij als jobcoach precies inspelen op de problemen waar je medewerker of je zelf tegenaan loopt in je werk. Soms worden wij ingeschakeld als gesprekspartner tussen werkgever en werknemer bij het inwerken, goed kunnen samenwerken en aanpassingen in de nieuwe werkomgeving. Daarnaast ook bij medewerkers die meer moeite hebben bij nieuwe ontwikkelingen of interne veranderingen. Juist om ziekteverzuim te voorkomen, is het belangrijk om tijdig hulp in te schakelen. In veel gevallen kan de werknemer dan zijn of haar werk blijven uitvoeren, maar wel met de nodige jobcoaching op de werkvloer.

Re-integratie na ziekte: terugkeer naar werk

Medewerkers die gedurende lange tijd ziek zijn geweest, overspannen zijn geraakt of herstellende van een burn-out zijn, kunnen behoefte hebben aan een jobcoach. Wij spreken hierbij ook wel over re-integratie eerste spoor. Re-integratie bij ziekte of bij een burn-out kunnen wij ook verzorgen. Wij kunnen dan de juiste hulp en begeleiding geven bij terugkeer naar eigen werk. We kunnen ook kijken of de medewerker andere taken of een andere functie binnen het bedrijf kan oppakken. Waar nodig zetten wij hierbij extra training in op het gebied van assertiviteit of persoonlijke effectiviteit.

In de combinatie van effectieve jobcoaching en personal coaching, gaan wij ook dieper in op eventuele problemen die voorafgaand aan de ziektemelding zijn ontstaan. Dit om te voorkomen dat de medewerker nogmaals een terugval krijgt of ziek wordt.

Jobcoach bij functieverbreding of doorgroei

Wil je doorgroeien naar een leidinggevende functie of heb je een medewerker die functieverbreding of een andere functie wil? Als dit vragen, twijfels of onzekerheden met zich meebrengt, kun je ons als jobcoach inschakelen. Samen gaan we kijken naar de mogelijkheden en kansen voor de medewerker binnen het bedrijf. Ook kunnen we kijken of de medewerker de juiste competenties, vaardigheden of leiderschaps kwaliteiten bezit om te kunnen doorgroeien.

Andere diensten waar je mogelijk in geïnteresseerd zou kunnen zijn:

Gratis kennismakingsgesprek

Je kunt bij ons altijd een gratis kennismakingsgesprek of oriëntatiegesprek aanvragen. We kunnen bij je bedrijf komen of we maken een afspraak op ons kantoor in Groningen of Winschoten. Zit jij of één van je medewerkers ziek thuis, dan kunnen we eventueel ook een kennismakingsgesprek via een huisbezoek inplannen.

Jobcoaching aanvragen?

Wil je meer weten over jobcoaching in Groningen, heb je vragen of wil je een oriëntatiegesprek aanvragen? Bel ons of vul hieronder je gegevens in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

    “Met jobcoaching helpen wij zowel bedrijven als medewerkers op de werkvloer”