Re-integratie na burn-out

Re-integratie na burn-out
Moet jij of je werknemer re-integreren na burn-out, bij langdurige uitval of ziekte? Wij zetten hiervoor een effectief re-integratietraject in. Re-integratie na burn-out komt steeds vaker voor. Door hiervoor een effectief en bewezen re-integratietraject in te zetten, kunnen wij je doelgericht helpen.

Re-integratie na burn-out

Ben je al lange tijd uit de running of zit je ziek thuis door een burn-out? Dan is het belangrijk om je terugkeer zo soepel mogelijk te laten verlopen. Re-integratie na burn-out helpt je om stapsgewijs weer terug te keren naar je werkomgeving. Daarbij vinden wij het belangrijk om rekening te houden met eventuele beperkingen en je herstel. Een burn-out ontstaat vaak door te hoge werkdruk, overmatige stress en langdurig over je grenzen heen gaan. Re-integreren na burn-out moet dan ook zorgvuldig begeleidt worden. Bij terugkeer naar werk binnen het bedrijf spreken wij over re-integratie 1e spoor.

Burn-out herstel

Ben je nog bezig met je burn-out herstel, maar wil je in overleg met je werkgever re-integreren? Zeker als je gewend bent (geweest) om langdurig in een hoog tempo te werken, dan is de kans aanwezig dat je een langere re-integratie periode nodig hebt. Vaak merk je bij een burn-out dat je lichaam nog steeds wil, maar je geest werkt niet meer mee en alles is gewoon te veel. Dit heeft gevolgen op zowel emotioneel, fysiek, sociaal en mentaal gebied. Bij re-integratie na burn-out, zullen wij hier dan ook de nodige aandacht aan besteden.

Heb je als bedrijf een werknemer die ziek thuis zit? Lees ook meer over re-integratie bij ziekte.

Re-integratie na burn-out onder goede begeleiding

Ons re-integratiebureau in Groningen, Drachten en Assen begeleidt medewerkers bij re-integratie na burn-out. Wij hebben veel ervaring met het coachen en begeleiden van mensen met burn-out klachten of die daar nog (deels) van herstellen. Ook bij meerdere psychische klachten of (werk)omstandigheden die mede tot een burn-out hebben geleid.

De volgende re-integratie instrumenten kunnen onder meer in een re-integratietraject ingezet worden:

Re-integratie tweede spoor bij burn-out

Wij spreken van re-integratie tweede spoor bij burn-out als terugkeer naar je huidige functie niet meer mogelijk is. Gedwongen andere keuzes moeten maken is natuurlijk niet leuk. Het geeft je echter ook tijd en ruimte om andere mogelijkheden te ontdekken. Wellicht vind je een nieuwe baan die nu beter bij je past. Natuurlijk helpen wij je hierbij. Dit doen wij met behulp van intensieve gesprekken, loopbaantesten en evaluaties. Daarbij kijken wij naar de arbeidsmarktperspectieven voor jou persoonlijk. Re-integratie na burn-out bij ons re-integratiebureau in Groningen, Assen en Drachten, staat garant voor intensieve begeleiding op maat. Flexibel waar nodig, maar altijd met een hoge mate van betrokkenheid en professionaliteit.

Re-integratie bij burn-out met een online traject 

Bij ons re-integratiebureau is het ook mogelijk om een online re-integratietraject bij je burn-out te volgen. Mede omdat wij gespecialiseerde maatwerkprogramma’s aanbieden die niet elk bureau aanbiedt. Woon je dus verder weg en wil je juist door ons begeleidt worden? Dan kan dat dus online en maakt je woonplaats niet uit. Wil je hier meer over weten, meld dit dan bij je aanvraag en dan zullen wij dit nader met je doornemen.

Meer weten over re-integreren na burn-out?

Wil je meer weten over je mogelijkheden bij re-integratie na burn-out? Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

    “Re-integratie na burn-out met een maatwerk traject”