Carrièreswitch Groningen

Carrièreswitch Groningen met ervaren loopbaancoach
Overweeg je een carrièreswitch in Groningen of omgeving? Wil je van baan veranderen of ben je je baan verloren door de coronacrisis? Ga je met steeds meer tegenzin naar je werk of wil je nu andere ambities waarmaken? Waarom zou je niet een carrièreswitch maken?

Carrièreswitch tijdens de coronacrisis

Wil je een carrièreswitch tijdens de coronacrisis dan roept dit vaak veel vragen op. Waar moet je beginnen en welke keuzes liggen er voor je? Ben je ontevreden over je huidige baan en haal je hier niet genoeg voldoening meer uit? Afhankelijk van je behoeften, wensen en mogelijkheden, kunnen we samen met jou bekijken welke kansen een carrièreswitch je kunnen geven. Zo kun je overwogen keuzes maken en je carrièreswitch in gang zetten.

Carrièreswitch maken bij gedwongen ontslag

Bij een carrièreswitch maken in crisistijd, bij dreigend ontslag of gedwongen ontslag moet je ineens je loopbaan heroverwegen. Zeker als terugkeren in je vorig beroep niet meer lukt of dat je dit zelf niet meer wilt. Een carrièreswitch biedt namelijk ook weer perspectief om het oude achter je te laten en het nieuwe te omarmen. Als je graag meer met mensen wilt doen of een meer maatschappelijke rol wilt aangaan, heb je natuurlijk diverse mogelijkheden. Welke nieuwe richtingen passen nu het beste bij jou en in welke beroepsgroepen komen je vaardigheden, talenten en ambities het beste bij elkaar?

Carrièreswitch naar de zorg

Overweeg je een carrièreswitch naar de zorg? In de gezondheidszorg zijn grote personeelstekorten. Gezien het sociale en maatschappelijke karakter in de zorgsector, overwegen meerdere mensen een carrièreswitch naar de zorg. In veel gevallen willen mensen meer voldoening uit hun werk halen. Het gevoel te hebben dat ze er écht toe doen. Indien je geen diploma of werkervaring in de zorgsector hebt, dan vraag je je natuurlijk af of je dan wel kunt solliciteren naar een baan in de zorg. Om alle kansen en mogelijkheden te overwegen om de weg hiervoor vrij te maken, helpt de loopbaancoach van loopbaanadviesbureau Twinpower je graag met een maatwerk loopbaantraject bij je carrièreswitch in Groningen of regio Assen, Drachten en Winschoten of omgeving.

Carrièreswitch van of naar het onderwijs

Een groot aantal leerkrachten in het onderwijs willen vanuit het onderwijs een carrièreswitch maken. Anderzijds overwegen diverse mensen juist een nieuwe carrière in het onderwijs. Of je nu vanuit het onderwijs een andere baan overweegt, of juist je kansen wil beproeven in het onderwijs, wij kunnen je helpen bij je carriereswitch. Gezien de schreeuwende tekorten binnen het onderwijs, biedt de onderwijssector wellicht voor jou nieuwe mogelijkheden.

Carrièreswitch naar een ander beroep 

Heb je nog geen idee wat je precies wilt? Welke baan bij je past en welke competenties en vaardigheden je in een nieuwe baan en werkomgeving zou kunnen inzetten? Dan kunnen we met behulp van onze loopbaantesten een carrièreprofiel van je maken. Hiermee krijgen wij een goed beeld van jou als persoon, je unieke talenten, vaardigheden, competenties en bekijken dit ook richting de huidige arbeidsmarkt. Een carrièreswitch maken tijdens de coronacrisis vraagt meer tijd, inzet, creatief denkvermogen en actie. Lees ook ons blog welk beroep past bij mij? 

Carrièreswitch naar ondernemer

Wil je een carrièreswitch overwegen naar het ondernemerschap? Denk je er over om een baan in loondienst te combineren als ZZP of freelancer? Wat je wensen ook zijn, met onze brede ervaring als ondernemerscoach, kunnen wij je ook begeleiden bij het zelfstandig ondernemerschap. Daar komt natuurlijk best veel bij kijken. Wil je langzaam beginnen en er naast blijven werken? In welke richting wil je zelfstandig ondernemer worden, wat zijn je kansen en wat heb je nodig? Al deze vragen en onduidelijkheden kun je ons voorleggen, zodat we samen een stappenplan kunnen maken. Lees hier meer over op carrièreswitch naar ondernemer of ZZP. 

Stappenplan bij je carrièreswitch

Afhankelijk van je behoeften, arbeidsmogelijkheden, opleiding, niveau en haalbare kansen op de arbeidsmarkt, gaan we het volgende bekijken:

 • Je kansen op de (arbeids)markt
  Heb je goede perspectieven in een markt die behoefte heeft aan jou, jouw unieke meerwaarde of diensten?

 • Opleidingen
  Heb je opleiding of training nodig en wat is realistisch haalbaar op korte of lange termijn?

 • Talenten- en competentieprofiel
  Waar liggen je unieke talenten, competenties en kennis en hoe kun je deze inzetten voor een andere baan?

 • Loopbaantesten
  Wie ben je als werknemer, wat voor werktype ben je, wat is je ideale werkomgeving en wat zijn je valkuilen en ontwikkelingspunten?

 • Plan van aanpak
  Hoe maak je een plan van aanpak voor een nieuwe baan of richting en wat zijn de drie meeste ideale richtingen?

Van baan wisselen tijdens de coronacrisis 

Vroeger was je blij als je een vaste baan had en bleven werknemers vaak zo lang mogelijk bij dezelfde werkgever werken. Tegenwoordig is dat wel anders en veranderen mensen makkelijker van baan. Niet in de laatste plaats om diverse werkervaring op te doen en hun kansen te beproeven in een andere sector of beroepsgroep. Bij een (groot) tekort aan personeel in bepaalde beroepsgroepen, ontstaat er veel meer mobiliteit en kun je sneller een carrièreswitch maken. Dit biedt nieuwe kansen voor mensen die iets heel anders willen doen of die nu door de coronacrisis gedwongen worden een andere baan te kiezen.

Tip: Vraag een gratis oriëntatiegesprek voor loopbaanadvies aan!

Wat vraagt een carrièreswitch?

Een carrièreswitch maken vraagt lef, zelfinzicht, initiatief en doorzettingsvermogen. Dat maakt een carrièreswitch vaak een hele uitdaging. Of je nu jong of oud bent, een carrièreswitch overwegen doe je bij voorkeur samen met een loopbaanadviseur of loopbaancoach die je hierbij op weg kan helpen. De kans op succes is dan een stuk groter, zodat jij straks weer met plezier naar je nieuwe werk gaat. Waar wacht je nog op?

Hulp bij je carrièreswitch tijdens de coronacrisis

Indien je graag hulp bij je carrièreswitch wilt, dan kan je contact met ons opnemen. Wij luisteren graag naar je ideeën en overwegingen en wegen dit samen met je af naar je kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Ook tijdens de coronacrisis kun je met ons afspreken in Groningen, Winschoten, Assen en Drachten. Wij nemen hierbij vanzelfsprekend de maatregelen in acht. Vul hieronder je gegevens in of bel 06-29563084. Laten we samen je kansen in kaart brengen!

  “Een carrièreswitch bied je nieuwe kansen op de arbeidsmarkt”