Welk beroep past bij mij? Een vraag die veel mensen zichzelf stellen als ze onzeker zijn over hun huidige baan of iets anders zoeken. Hoe kom je hier achter?

Welke beroep past bij mij?

Welk beroep bij jou past hangt van meerdere factoren af. Als je aan het begin van je loopbaan staat net je studie hebt afgerond, zal je natuurlijk werk willen vinden dat aansluit bij je studie en stage-ervaring. Maar wat als je er achter komt dat het toch niet is wat je wilt of dat er geen leuke baan in kunt vinden? Wat als je niet meer tevreden bent over je huidige baan en een ander beroep wilt kiezen? Veel vragen waar je graag een goed antwoord op wilt.

Beroepskeuzetest doen

Je kunt bij je vraag: “welk beroep past bij mij” online kijken naar een beroepskeuzetest. Hoogstwaarschijnlijk komen daar wel een aantal mogelijke beroepen uit voort die wellicht bij je kunnen passen. Hiermee heb je een richting die je op kunt gaan. Echter neemt een beroepskeuzetest vaak niet alle belangrijke factoren mee. Want hoe verhoudt je voorkeur beroep zich tot de arbeidsmarkt? Komen hier ook al jouw behoeften, ambities en talenten goed naar voren? Een hele belangrijke vraag hierbij is dan ook: “kun je hier makkelijk werk in vinden”? Juist nu er steeds meer werkelozen komen en dus ook mee concurreren naar jouw soort banen?

Welk beroep past bij mij: de juiste keuze maken

Zeker als er meerdere mogelijke beroepen uit een beroepskeuzetest komen, moet je alsnog een keuze maken. In welk beroep word je nu het meest gelukkig en welk vakgebied geeft jou de meeste voldoening? Bij het overwegen en kiezen van een (nieuw) beroep moet je dus veel factoren, opties en kansen beoordelen. Het zou zonde zijn als je nu veel tijd en energie stopt in het kiezen van het juiste beroep en het is achteraf toch niet wat je het leukste vindt. Zeker als je (nog) geen kennis en/of ervaring hebt in je wensberoep, ben je dan bereid om een opleiding of cursus te volgen? Lukt dat financieel? Ook naast je huidige baan of bezigheden? Allemaal zaken die je goed moet overwegen voordat je concrete stappen gaat maken.

Hulp bij beroepskeuzetest

Als loopbaanadviseur in Groningen, adviseren en begeleiden bij mensen met het maken van een (nieuwe) beroepskeuze. Zeker als je hiermee een carrièreswitch wilt maken. Hiermee helpen wij jou om alle opties, kansen, mogelijkheden, carrièreperspectieven, maar ook eventuele valkuilen te evalueren. Hiermee voorkom je dat je een verkeerde keuze maakt. Samen gaan we op zoek naar antwoorden op je vraag: “welk beroep past bij mij”?

Loopbaantesten

Met behulp van diverse loopbaantesten kunnen wij in kaart brengen wat je ideale werkomgeving is en welk beroep het beste bij je past. De loopbaantesten bestaan uit de volgende onderdelen:

  • Vaardighedentest

  • Competentietest

  • Persoonlijke behoeften en waarden

  • Werktype

  • Ideale werkomgeving en werkcultuur

  • Valkuilen en ontwikkelingspunten

Met behulp van de loopbaantesten stellen wij een persoonlijk carrièreprofiel op. Deze gaan we samen met je evalueren en bespreken. Hieruit kiezen wij samen 3 meest ideale richtingen voor jou. Daarbij nemen wij de huidige arbeidsmarkt mee en kijken in welke richting je het beste en snelste een nieuwe baan kunt vinden.

Aanmelden voor loopbaanoriëntatie

Wil je graag samen met de loopbaanadviseur in Groningen je loopbaanorientatie vormgeven? Samen het juiste beroep kiezen en je arbeidsmarktkansen doornemen? Ga dan naar onze pagina loopbaanadvies en meld je aan. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Natuurlijk kun je ons ook direct bellen op 06-29563084.

Jij wil toch ook het juiste beroep kiezen, eentje die echt bij je past?