Ben je bezig met je loopbaanorientatie, loopbaanontwikkeling en heroverweging van je baan en toekomstperspectieven? Wij kunnen je hierbij helpen.

Loopbaanoriëntatie

In welke situatie je ook zit, soms kan het van belang zijn om je loopbaanoriëntatie eens goed onder de loep te nemen. Helemaal als je op zoek bent naar een nieuwe baan. Ben je ontevreden met je huidig werk? Vind je je werk niet meer leuk of wil je gewoon weten waar je staat in je carrière? Dan is een loopbaanoriëntatie een doelmatig plan om je loopbaan te evalueren. Dit kan je het beste met een loopbaancoach doen. Als ervaren loopbaanadviseur kunnen wij samen met jou je toekomstige loopbaan uitstippelen. Op weg naar nieuwe carrière kansen op de arbeidsmarkt.

Loopbaanontwikkeling en je toekomstige loopbaan

Wil je bewust bezig met je loopbaanontwikkeling? Wil je kijken welke functies je zou kunnen krijgen? Wil je je doorgroeimogelijkheden onderzoeken? Het is altijd goed om af en toe stil te staan bij je loopbaanontwikkeling. Ben je redelijk tevreden tot nu toe en wil je meer verantwoordelijkheden of juist minder? In je loopbaanoriëntatie komen diverse loopbaankwesties voorbij. Het is daarom goed om diverse afwegingen te maken voor je toekomstige loopbaan en de sectoren waarin je zou willen werken.

Je kansen mogelijkheden op de arbeidsmarkt onderzoeken

In je loopbaanoriëntatie gaan we uitgebreid je kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt onderzoeken. Wat voor functies zoek je precies en is hier genoeg werk in te vinden? Heb je ambities om door te groeien naar een hogere functie en wat is hier (nog) voor nodig? Het is goed om een goede kansberekening te maken van alle mogelijkheden en deze af te zetten naar je reeds opgedane kennis en werkervaring. Schat je zelf niet te laag in en laat niets je tegenhouden als je je kansen wilt beproeven. Stil staan is achteruitgang toch?

Loopbaanoriëntatie op scholing en werk

Als je bezig gaat met je loopbaanoriëntatie, zal je ook moeten kijken of een aanvullende opleiding, cursus of training nodig is om je droombaan te kunnen bemachtigen. Deze vraag komen wij ook vaak tegen bij een carrièreswitch maken. Ben je nog met een opleiding of cursus bezig en wil je deze inzetten voor een nieuwe baan waarmee je verder komt? Binnen je loopbaanontwikkeling kan een aanvullende cursus je die stap verder brengen. Dit onderdeel wordt dan ook vaak meegenomen in je loopbaanonderzoek naar een andere baan.

Loopbaanadvies bij je loopbaanoriëntatie

Wil je graag loopbaanadvies bij je loopbaanonderzoek? Hiervoor kan je zowel een eenmalig loopbaanadvies of een loopbaancoaching traject aanvragen. Het is altijd prettig om een sparringpartner te hebben die je kan helpen met maatwerk loopbaanadvies. Samen kunnen wij dan alle stappen doorlopen die nodig zijn om je toekomstige loopbaan onder de loep te nemen. Ga hiervoor naar onze pagina loopbaanadvies voor meer informatie en aanmelding.

Loopbaanoriëntatie brengt je kansen in kaart voor je loopbaanontwikkeling