Een loopbaantraject bij ontslag kan je helpen om succesvol een nieuwe baan te vinden. Wil je graag een loopbaantraject in Groningen, Drachten, Assen of Winschoten volgen?

Loopbaantraject bij ontslag

Op zoek naar een passend loopbaantraject bij ontslag? Ben je ontslagen door de coronacrisis, is je arbeidscontract niet verlengd of ben je op zoek naar een andere baan? Er kunnen verschillende redenen zijn om een loopbaantraject aan te gaan. Zeker als je nog niet precies weet wat je wilt en welke kansen op de arbeidsmarkt nu het grootste zijn. Misschien overweeg je een carriereswitch en wil je hiermee een nieuwe weg inslaan. Met een maatwerk loopbaantraject kan je precies aangeven wat je nodig hebt en kunnen wij je helpen om een nieuwe baan te vinden.

Loopbaanoriëntatie op geschikte functies

In een loopbaantraject bij ontslag, is het belangrijk om eerst een heldere loopbaanoriëntatie te maken voor de functies waarvoor je in aanmerking wilt komen. Zijn je wensen en behoeften haalbaar? Hoe liggen je kansen op de huidige arbeidsmarkt tijdens en na de crisis? In welke sectoren maak je de beste kansen? Speel je liever op safe of wil je juist nieuwe deuren open gooien. Hoe breder jij je loopbaanorientatie uitzet, hoe duidelijker je arbeidsperspectieven worden.

Loopbaantraject met loopbaantesten

Om een goed beeld te krijgen van jou als persoon en als werknemer, zetten wij diverse loopbaantesten in om duidelijk carrièreprofiel te krijgen. Hiermee krijgen wij een goed beeld van je capaciteiten, vaardigheden, competenties, behoeften, ideale werkomgeving etc. Met je persoonlijk carrièreprofiel gaan we vervolgens de juiste richting bepalen. Wil je je oriënteren in meerdere sectoren en voor meerdere (verschillende) functies of heb je een doel voor ogen die je graag wilt nastreven. In het loopbaantraject zetten we alle mogelijkheden, sterke punten, valkuilen en kansen op een rijtje en zetten we de beste loopbaanroute voor je uit. Daarbij houden wij met name rekening met de bewegende en heden onrustige arbeidsmarkt en geven hierover gericht advies.

Een carrièreswitch overwegen

Afhankelijk van de sectoren waarin je hebt gewerkt en eventuele problemen die hier zijn ontstaan, kan je een carrièreswitch overwegen. Zijn er weinig mogelijkheden in je huidige of vorige werkgebied of werd dit toch te zwaar voor je? Er kunnen allerlei redenen zijn om van baan te wisselen of geheel iets nieuws te overwegen. Vaak roept dit ook twijfels en vooral veel vragen op. Als ervaren loopbaanadviseur willen wij je hier graag bij helpen. Ook als je een carriereswitch naar zelfstandig ondernemer of ZZP overweegt. Met een maatwerk loopbaantraject bij ontslag stemmen wij de coaching en trainingstools exact op jouw vraag af.

Loopbaantraject in een outplacement voor bedrijven

Een loopbaantraject bij ontslag is voor bedrijven een mogelijkheid binnen een outplacement. Hierbij zal de werkgever een ontslagen werknemer een outplacement traject kunnen aanbieden, zodat de werknemer die ontslag krijgt direct door ons kan worden geholpen. Valt jouw loopbaantraject binnen outplacement? Lees dan verder op outplacementtraject bij ontslag. Wij bieden hiervoor maatwerk outplacement in regio Groningen en diverse gemeenten hier omheen.

Loopbaaninstrumenten in een loopbaantraject

In een loopbaantraject kunnen wij o.a. de volgende loopbaaninstrumenten inzetten:

Afhankelijk van je behoefte zetten wij alleen de loopbaaninstrumenten en sollicitatietools in die jij op dit moment nodig hebt.

Onze locaties

Wij bieden een loopbaantraject bij ontslag aan op onze spreeklocaties in Groningen, Drachten, Assen en Winschoten. Dit doen in een combinatie van face-to-face gesprekken, online coaching, Skype, video bellen en email ondersteuning.

Loopbaantraject bij ontslag aanvragen?

Wil je meer weten, heb je een vraag of kom je graag met ons in contact? Klik dan door naar onze contactpagina, vul je gegevens in en meld je aan. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Een loopbaantraject bij ontslag helpt je bij een nieuwe baan vinden