Op zoek naar een praktische sollicitatiegesprek training om je komend sollicitatiegesprek te oefenen in een rollenspel?

Sollicitatiegesprek training

Een sollicitatiegesprek is nog steeds het belangrijkste onderdeel bij het krijgen van een nieuwe baan. Een goed sollicitatiegesprek voeren is vaak een zenuwslopende bezigheid. Niet iedereen is hier dan ook even goed in. Toch wil je je tijdens een sollicitatiegesprek zo goed mogelijk presenteren naar je werkgever. Hoe kom je nou zo goed mogelijk je komend sollicitatiegesprek door als je er tegenop ziet en bang bent dat het verkeerd gaat? Zeker als je al meerdere sollicitatiegesprekken hebt gevoerd die niet echt goed liepen. Het begint met de beste voorbereiding.

Sollicitatiegesprek oefenen

Een sollicitatiegesprek oefenen is heel belangrijk als jij je optimaal wilt voorbereiden op je komend sollicitatiegesprek. Maar hoe kan je nou het beste een sollicitatiegesprek oefenen? Wij bieden hiervoor een sollicitatiegesprek training aan. Dit doen wij met behulp van een rollenspel, waarbij jij de sollicitant bent en wij de werkgever. Wij nemen hierbij alle vragen door en geven je direct concrete adviezen en sollicitatietips voor je gespreksvaardigheden.

Sollicitatiegesprektechnieken verbeteren

Tijdens een sollicitatiegesprek training, gaan wij je helpen om je gesprekstechnieken en antwoord op de vragen te verbeteren. Waar gaat het mis? Bij welke vragen raak je geblokkeerd en welke vragen vind je moeilijk om te beantwoorden?

Wij helpen je juist bij die sollicitatievragen waar je zelf eigenlijk het antwoord niet op weet. Vaak zijn het bepaalde vragen die over het algemeen bij elk sollicitatiegesprek terugkomen.

Wij hebben de vaak lastige vragen voor je op een rijtje gezet:

 • Vertel eens wat over je zelf?
  Wat vertel je dan? Iets persoonlijks, iets over je verleden of moet je het toch beter professioneel in het heden houden? Noem je je kinderen, hobby’s, sport of wat wil de werkgever eigenlijk horen?

 • Waarom moeten we jou aannemen?
  Ga je dan wéér (dezelfde) sterke punten herhalen of wat zou de werkgever nu willen weten? Hoe benoem jij je onderscheidend vermogen die jou er juist bovenuit laat springen?

 • Wat is je onderscheidend vermogen of waar blink je in uit?
  Als je dit niet goed weet of hier onzeker over bent, hoe moet je jezelf dan profileren en onderscheiden ten opzichte van andere sollicitanten?

 • Wat zijn je sterke en zwakke punten?
  Je sterke punten benoemen gaat vaak nog wel (afgestemd op de functie) maar wat zeg je nu over je zwakke punten als je niet wilt dat je hierom zwak overkomt of afgewezen zou kunnen worden?

 • Waarom heb je juist ons bedrijf uitgekozen of waarom wil je bij ons werken?
  Je bent waarschijnlijk volop aan het solliciteren en vaak op meerdere banen. Hoe kan je het beste deze vraag beantwoorden die aansluit op het ideale profiel van de meest geschikte kandidaat voor dit bedrijf?

Al deze en nog veel meer vragen gaan we samen oefenen in deze sollicitatiegesprek training. Hiermee ben je optimaal voorbereid op je echte sollicitatiegesprek.

Waar kan je deze sollicitatiegesprek training volgen?

Je kan deze sollicitatiegesprek training volgen op onze spreeklocaties in Groningen, Drachten, Assen en Winschoten. Wij doen bij voorkeur een paar dagen voor je komend sollicitatiegesprek. Natuurlijk ook voor iedereen die zich optimaal wil presenteren en op dit moment nog geen lopende sollicitatieprocedure heeft. De beste voorbereiding maakt wel dat je tot 70 procent meer kans maakt om door de eerste selectieprocedure heen te komen!

Lees ook de goede referenties die wij hebben terug ontvangen van de cliënten die je voor gingen.

Wat kost het?

Je kan al een sollicitatiegesprek training aanvragen vanaf € 229,– excl. btw. Indien wij van oordeel zijn dat je sollicitatietechnieken voorafgaand aan de sollicitatie ook verbeterd kunnen worden, adviseren wij een bredere sollicitatietraining. Op verzoek kunnen wij ook je CV en je sollicitatiebrieven beoordelen. Juist om je kansen te verhogen op meer en goede sollicitatiegesprekken. Je hebt dan al een betere eerste indruk gemaakt en dit opent meer deuren voor een sollicitatiegesprek! Hoe meer gesprekken, hoe sneller je gewenste baan.

Sollicitatietraining op maat

Wil je graag een sollicitatiegesprek training aanvragen? Ga dan naar sollicatiegesprek voorbereiden met rollenspel en meld je aan. Heb je nog vragen voor de sollicitatietrainer? Bel ons dan op 06-29563084.

 

“Sollicitatiegesprek training met een rollenspel geeft de beste resultaten”