Op zoek naar een outplacementtraject in Groningen, Drachten, Assen of omgeving?

Outplacementtraject Groningen

Er kan sprake zijn van een outplacementtraject als je als werknemer gedwongen ontslag krijgt of met wederzijds goedvinden uit elkaar gaat. Soms is er sprake van bedrijfseconomische omstandigheden of een reorganisatie. Dit kan betekenen dat je baan ophoudt te bestaan. Een werkgever kan je dan een outplacement traject aanbieden. Hiermee worden de kosten voor loopbaanbegeleiding naar een andere baan door de werkgever betaald.

Wat houdt een outplacementtraject precies in?

In een outplacementtraject zal de outplacement coach van ons outplacementbureau in Groningen je begeleiden bij het vinden van ander werk. Wij beginnen meestal met een aantal loopbaantesten. Hiermee brengen wij je unieke talenten, vaardigheden, competenties, wensen en behoeften in kaart. De uitslag van alle testen verwerken wij in je persoonlijk carrièreprofiel. Met dit carrièreprofiel heb jij een goed beeld van je zelf als persoon en als werknemer. Hiermee kunnen wij je kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt goed beoordelen.

Maatwerk outplacementbegeleiding

Bij ons outplacementbureau krijg je altijd maatwerk outplacementbegeleiding. Geen begeleidingstraject is dus hetzelfde. Een hoger opgeleide accountmanager heeft vaak andere behoeften dan een administratief medewerker. Daarom laten we het outplacementtraject precies aansluiten op jouw vragen en behoefte. Daarbij houden wij altijd rekening met het budget wat hiervoor beschikbaar wordt gesteld.

Wat kan ik verwachten?

Wij hechten veel belang aan de kwaliteit van een outplacementtraject. Daarom bouwen wij graag een band met je op. Ieder persoon heeft zijn eigen behoeften, vragen en wensen. We willen graag persoonlijke en oprechte interesse in jou te tonen. Wij zijn er voor jou. Wij luisteren, geven waar nodig advies en beantwoorden al je vragen, twijfels en onzekerheden. Met behulp van ons voorstel en stappenplan, gaan wij stap voor stap met jou het outplacementtraject door.

Hoe lang duurt een outplacementtraject?

Afhankelijk van de vraag en behoefte, wordt dit in de regel in overleg bepaald. Wij streven er naar om het outplacementtraject zo kort en effectief mogelijk in te zetten. Voor de ene werknemer kan het dus 4 maanden duren en voor een ander een half jaar of 9 maanden. Dit is mede afhankelijk van de in te zetten loopbaaninstrumenten en de keuzes die je maakt.

Een carrièreswitch maken

Soms is het wenselijk om een andere baan in een andere richting te zoeken. Een outplacementtraject geeft je namelijk ook alle kans om je loopbaanperspectieven en arbeidsmarkt kansen te heroverwegen. Wij geven hier gericht advies over, zodat je hierin ook weloverwogen keuzes kunt maken. Denk je er over om een carrièreswitch te maken? Dan gaan wij daar volop inzetten, zodat je van ons de juiste loopbaanbegeleiding krijgt.

Verschillende sollicitatietrainingen 

Waar nodig en gevraagd zetten wij tegen het einde van een outplacementtraject een sollicitatietraining in. Zeker als je al lange tijd niet meer hebt gesolliciteerd. Vaak weten mensen dan niet goed hoe ze dit het beste kunt aanpakken. Dit stemmen wij ook weer af op jouw behoefte aan extra training hiervoor. We leren je ook succesvol te solliciteren met Social Media met een LinkedIn sollicitatietraining. Wil je goed voor de dag komen op een komend sollicitatiegesprek? Dan krijg je van ons een sollicitatiegesprek training en gaan we een sollicitatiegesprek oefenen met behulp van een rollenspel.

Waarom een outplacementtraject bij Twinpower?

  • Altijd maatwerk afgestemd op jouw behoefte, vragen en het beschikbaar budget

  • Speciaal voor mensen in regio Groningen. Drenthe en Friesland

  • Extra aandacht voor werknemers met autisme, HSP of andere vraagbehoefte

  • Met name voor MBO en HBO opgeleiden

  • Oprechte persoonlijke aandacht en hoge kwaliteit van dienstverlening

Meer weten?

Wil je een outplacementtraject aanvragen of wil je een vrijblijvend intakegesprek? Ga dan naar onze contactpagina, vul je gegevens in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

“Outplacementtraject volledig afgestemd op jouw situatie”