Op zoek naar een outplacement traject in Groningen of omgeving?

Outplacement traject Groningen

Er kan sprake zijn van een outplacement traject als je als werknemer gedwongen ontslag krijgt of met wederzijds goedvinden uit elkaar gaat. Soms zijn het bedrijfseconomische omstandigheden of een reorganisatie, waardoor je baan ophoudt te bestaan. Een werkgever kan je dan een outplacement traject aanbieden. Hiermee worden de kosten voor loopbaanbegeleiding, coaching gesprekken, loopbaantesten en andere instrumenten door de werkgever betaald.

Wat houdt een outplacement traject precies in?

In een outplacement traject zal de outplacement coach van ons outplacementbureau in Groningen je begeleiden bij het vinden van ander werk. Wij beginnen meestal met een aantal loopbaantesten, om je unieke talenten, vaardigheden, competenties, wensen en behoeften in kaart te brengen. Hiermee stellen wij een persoonlijk carrièreprofiel op. Met dit carrièreprofiel heb jij een goed beeld van je zelf als persoon en als werknemer. Hiermee kunnen wij je kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt goed beoordelen.

Maatwerk outplacementbegeleiding

Bij ons outplacementbureau krijg je altijd maatwerk outplacementbegeleiding. Geen outplacement traject is dus hetzelfde. Een hoger opgeleide accountmanager heeft vaak andere behoeften dan een administratief medewerker. Daarom laten we het outplacement traject precies aansluiten op jouw vragen en behoefte aan loopbaancoaching. Daarbij houden wij altijd rekening met het budget wat hiervoor beschikbaar wordt gesteld.

Wat kan ik van een outplacement traject verwachten?

Wij hechten veel belang aan de kwaliteit van een outplacement traject. Wij bouwen graag een band met je op, zodat onze persoonlijke en oprechte interesse in jou het traject zeker zullen bevorderen. Wij luisteren, geven waar nodig advies en beantwoorden al je vragen, twijfels en onzekerheden. Met behulp van ons voorstel en stappenplan, gaan wij stap voor stap met jou het outplacement traject door.

Hoe lang duurt een outplacement traject?

Afhankelijk van de vraag en behoefte, wordt dit in de regel in overleg bepaald. Wij streven er naar om het outplacement traject zo kort en effectief mogelijk te houden. Voor de ene werknemer kan het dus 4 maanden duren en voor een ander een half jaar of 9 maanden. Dit is mede afhankelijk van de in te zetten loopbaaninstrumenten en de keuzes die je maakt.

Een andere baan zoeken in een andere richting

Soms is het wenselijk om een andere baan in een andere richting te zoeken, dan die je nu of voorheen had. Een outplacement traject geeft je namelijk ook alle kans om je loopbaanperspectieven en arbeidsmarkt kansen te heroverwegen. Wij geven hier gericht advies over, zodat je hierin ook weloverwogen keuzes kunt maken.

Opnieuw solliciteren

Waar nodig en gevraagd zetten wij tegen het einde van een outplacement traject een persoonlijke sollicitatietraining in. Zeker als je al lange tijd niet meer hebt gesolliciteerd en niet goed weet hoe je dit nu het beste kunt aanpakken. Dit stemmen wij ook weer af op jouw behoefte aan extra training en aandacht hiervoor. Bij de ene zal dit op het leren solliciteren via social media zijn en een professioneel LinkedIn profiel. De ander heeft meer behoefte aan een sollicitatiegesprek training en het oefenen van sollicitatiegesprekken.

Waarom een outplacement traject bij Twinpower?

  • Altijd maatwerk afgestemd op jouw behoefte, vragen en het beschikbaar budget

  • Speciaal voor mensen in regio Groningen of Friesland

  • Extra aandacht voor werknemers met autisme, HSP of andere vraagbehoefte

  • Met name voor MBO en HBO opgeleiden

  • Oprechte persoonlijke aandacht en hoge kwaliteit van dienstverlening

Meer weten?

Wil je meer weten over outplacement, heb je vragen of wil je een gratis intakegesprek? Ga dan naar onze contactpagina, vul je gegevens in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

“Outplacement traject volledig afgestemd op jouw situatie”