Loopbaanadvies bij ontslag kan helpen als je hulp nodig hebt bij het vinden van een nieuwe baan.

Loopbaanadvies bij ontslag

Ben je recent ontslagen of is er sprake van dreigend ontslag? Je kunt dan wel wat loopbaanadvies gebruiken om snel weer een nieuwe baan te vinden. Zit je met je vakkennis en werkervaring in een concurrerende markt? Wil je weer hetzelfde (soort) werk doen of wil je misschien wel wat anders? Voldoet je werkervaring en opleiding voldoende voor de banen waar je op solliciteert? Vaak heb je diverse vragen en wil je graag je kansen en mogelijkheden beter kunnen bepalen. Zeker je een nieuwe baan in een ander vakgebied of sector overweegt.

Ontslag door een reorganisatie of inkrimping

Bij een reorganisatie, fusie of inkrimping van bedrijfsactiviteiten, kunnen bepaalde functies komen te vervallen. Ontslag door een (gedwongen) reorganisatie komt in tijden van crisis of een recessie regelmatig voor. Helemaal als door inkrimping van het personeel het bedrijf streng moet bezuinigen. Als dan net je arbeidscontract ten einde loopt wordt je, mede door het vervallen van bepaalde functies, geen nieuw arbeidscontract aangeboden. Behoor jij tot één van de medewerkers van een bedrijf die ontslag door een reorganisatie heeft gekregen? Dan kunnen wij je met loopbaanadvies bij ontslag verder helpen. Afhankelijk van je behoefte, gaan wij samen kijken wat je nodig hebt. Hier spelen wij dan zo effectief mogelijk op in met een passend loopbaanadvies.

Ontslag en een nieuwe baan vinden

Als jij bijvoorbeeld bent ontslagen door de coronacrisis, heeft dan een diepe impact op je. Daarbij wil je natuurlijk zo snel mogelijk een nieuwe baan. Het is dan belangrijk om alles goed op een rijtje te zetten. Stel je zelf daarbij de volgende vragen:

  • Kan en wil ik dezelfde branche solliciteren?

  • Is er genoeg werk binnen mijn vakgebied?

  • Moet of wil je mogelijk een opleiding volgen?

  • Ik heb weinig sollicitatie ervaring, hoe pak ik dit nu aan?

  • Is mijn CV nog wel up-to-date?

  • Hoe kan ik mijzelf onderscheiden bij het solliciteren?

  • Wat moet ik nu precies met LinkedIn doen?

  • Wat zijn de beste sollicitatietechnieken?

Loopbaanadvies bij ontslag: wat heb je nodig?

Met loopbaanadvies bij ontslag gaan we samen kijken wat je precies nodig hebt en waar je tegenaan loopt. We doen natuurlijk CV check en kijken of je CV de juiste inhoud en lay-out heeft om hiermee goed voor de dag te komen. Ook stellen wij een onderscheidend competentieprofiel voor je op. Waar nodig zetten wij ook bepaalde loopbaantesten in als je niet goed weet wat je nu wilt en of je dat ook kan bereiken. Hiermee krijgen wij een beter beeld van jou als persoon en als werkzoekende. Ook als je een mogelijke carriereswitch overweegt, of als je gedwongen ander soort werk moet kiezen. Aan de hand van je behoeftes, wensen, kansen en mogelijkheden, gaan we met je persoonlijk carrièreprofiel  helpen een nieuwe baan te vinden.

Loopbaaninstrumenten inzetten

Wij kunnen met loopbaanadvies bij ontslag onder meer de volgende loopbaaninstrumenten en sollicitatietools inzetten:

Afhankelijk van je behoefte zetten wij alleen de loopbaaninstrumenten en sollicitatietools in die jij op dit moment nodig hebt. Je kunt kiezen voor een eenmalig loopbaanadvies of een meer uitgebreid loopbaantraject.

Onze locaties

Wij bieden loopbaanadvies bij ontslag aan op onze spreeklocaties in Groningen, Drachten, Assen en Winschoten. Dit doen in een combinatie van face-to-face gesprekken, online coaching en email ondersteuning.

Loopbaanadvies bij ontslag aanvragen?

Wil je meer weten, heb je een vraag of kom je graag met ons in contact? Klik dan door naar onze contactpagina, vul je gegevens in en meld je aan. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Loopbaanadvies bij ontslag brengt je nieuwe baan dichterbij