Loopbaanadvies in crisistijd en bij de recessie 2020 helpt je een nieuwe baan vinden. Wat kunnen wij hierin voor jou betekenen?

Loopbaanadvies in crisistijd

Soms kan je wel wat loopbaanadvies tijdens de coronacrisis gebruiken. Zeker als je baan op de tocht staat of als je niet meer zeker bent of jij je baan zult behouden. Wat is nou verstandig om te doen? Wat zijn de beste keuzes in crisistijd en hoe pak je dat aan? Indien mogelijk moet je proberen je ontslag vóór te zijn. Ga dus gelijk solliciteren en netwerken bij dreigend ontslag of geen contractverlenging. Zeker als je bedrijf een beleid heeft van “last one in, first one out”. In dergelijke situaties maken je specifieke talenten, werkervaring en vaardigheden ook niet meer uit. Zeker als je bedrijf door de coronacrisis stevig moet inkrimpen of mensen gedwongen moet ontslaan.

Loopbaanoriëntatie tijdens de coronacrisis

Om te beginnen is het verstandig om je te focussen op loopbaanoriëntatie. Is het mogelijk om bij je bedrijf te blijven of zijn er kansen om een andere functie uit te voeren op een andere afdeling of op een andere locatie van het bedrijf? Loopbaanoriëntatie begint bij een loopbaanonderzoek van je reële kansen op de arbeidsmarkt. Als ervaren loopbaancoach in Groningen, Assen, Drachten en Winschoten, geven wij maatwerk loopbaanadvies tijdens de coronacrisis. Bedoeld voor werknemers die ander werk zoeken of medewerkers die bijvoorbeeld ontslagen worden door de coronacrisis.

Loopbaantraject op maat

Juist voor loopbaanadvies tijdens de coronacrisis, bieden wij een kort en baangericht loopbaantraject aan. In dit loopbaantraject kunnen wij naar wens en behoefte de volgende loopbaaninstrumenten opnemen:

Dit zijn de meest belangrijk elementen die je gelijk verder helpen. Hiermee kan je direct goed en onderscheidend solliciteren. Meer dan ooit is het bij loopbaanadvies in crisistijd belangrijk om je zelf goed te onderscheiden. Daarbij wil jij je natuurlijk overtuigend presenteren naar nieuwe werkgevers. Je wilt tenslotte wel dat ze jou kiezen!

Loopbaanadvies in crisistijd: een carrièreswitch maken

Hoe moeilijk de coronacrisis en de recessie nu ook zijn. Probeer om er nieuwe kansen voor jezelf uit te halen. Een totale herziening kan soms ook leiden tot een carrièreswitch. Zeker als je niet binnen je huidige vakgebied kunt of wilt blijven. Ook kun je overwegen om ZZP-er te worden en meer vanuit huis te werken. Juist nu mensen gewend zijn geraakt om (meer) thuis te werken. Dit biedt ook weer nieuwe kansen en perspectieven voor je zelf. Je bent dan ook minder afhankelijk van een baan in loondienst. Wil je dit overwegen? Wij hebben meer dan 12 jaar ervaring als ondernemersadviseur en loopbaanadviseur, dus wij kennen de klappen van de zweep…

Onze locaties

Wij bieden loopbaanadvies in crisistijd aan op onze spreeklocaties in Groningen, Drachten, Assen en Winschoten. Dit doen wij in een combinatie van face-to-face gesprekken, online coaching, telefonische gesprekken en email ondersteuning.

Ook tijdens de coronacrisis gaan wij gewoon door en houden hierbij de maatregelen in acht!

Loopbaanadvies in crisistijd aanvragen?

Wil je meer weten, heb je een vraag of kom je graag met ons in contact? Klik dan door naar onze contactpagina, vul je gegevens in en meld je aan. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Loopbaanadvies in crisistijd geeft je nieuwe inzichten en kansen