Wil je een carriereswitch maken naar zelfstandig ondernemer of ZZP? Zie jij goede mogelijkheden om voor jezelf te beginnen?

Carrièreswitch naar zelfstandig ondernemer of ZZP

In tijden van onbehagen, twijfel of een instabiele arbeidsmarkt, denken er steeds meer mensen over om voor zichzelf te beginnen. Het aantal ZZP-ers die zelfstandig hun inkomen (willen) verdienen, zijn in de afgelopen jaren steeds meer gegroeid. Als ZZP-er heb je natuurlijk veel vrijheid in het ondernemen en de keuzes die je maakt. Een carrièreswitch naar zelfstandig ondernemer of ZZP, is dan ook zeker iets om te overwegen. Zeker als je liever niet meer in loondienst wilt werken, je kansen als ZZP wilt beproeven of vanuit huis wilt werken.

Je ondernemerskansen analyseren

Of je nu al langer ervan droomt om ondernemer te worden, of je wilt nu je kansen grijpen, doe het dan weloverwogen. Sommige zelfstandige ondernemers weten wat ze willen en gaan er voor. Er zijn ook ZZP-ers die uit nood maar ondernemer zijn geworden. Je moet je daarom ook goed afvragen of een carrièreswitch naar zelfstandig ondernemer voor jou de beste keuze is. Heb je als een ondernemersplan gemaakt? Weet je als precies wat je wilt of ben je aan het nadenken over de diensten die je wilt verlenen of de producten die je (vanuit huis) wilt verkopen?

Carrièreswitch ZZP: ondernemersplan

Als je al een goed idee hebt wat je wilt, dan is het slim om een globaal ondernemersplan te maken. Heb je geen financiering en dergelijk nodig, dan volstaat een overzichtelijk ondernemersplan, waarin je helder formuleert wat je bedrijfsdoel is, hoe je het gaat aanpakken en wat je hiervoor nodig hebt. Daarbij is het goed om een kostenberaming te maken van de kosten die moet maken bij het opstarten van je eigen bedrijf. Waar nodig kunnen wij in de rol van ondernemerscoach je helpen met een ondernemersplan bij je carrièreswitch naar zelfstandig ondernemer of ZZP. Met onze 15 jaar ervaring in het ondernemen en het coachen van werknemers en ondernemers, hebben wij diverse ZZP-ers helpen opstarten.

Lees op deze site hoe je een ondernemersplan opstelt.

Heb je de juiste ondernemerskwaliteiten?

Naast je ideeën en je ondernemersplan, is het natuurlijk essentieel dat je over de juiste ondernemersvaardigheden en kwaliteiten beschikt. Wij kunnen hiervoor desgewenst een vaardigheden en competentietest voor inzetten. De ondernemerscoach zal dan specifiek kunnen beoordelen of je ondernemersvaardigheden voldoende zijn. Ook heb je dan een beter beeld van je mogelijke ontwikkelingspunten en valkuilen als ondernemer. Hiermee heb je een betere kijk op je zelf als ondernemer. In een afrondend evaluatiegesprek kunnen wij je desgewenst ook gericht ondernemersadvies geven bij het opstarten van je eigen bedrijf.

Carrièreswitch naar ondernemer: wel of niet?

Wij begrijpen dat je bij je carrièreswitch naar zelfstandig ondernemer of ZZP wellicht diverse vragen hebt. Je kunt ons ook als sparringpartner inschakelen om hier met ons over in gesprek te gaan. Waar loop je tegenaan? Waar zie je eventueel tegenop? Waar twijfel je (nog) over en zal je wel succesvol worden met de diensten die je in de markt wil zetten? Is er niet te veel concurrentie en hoe moet ik het allemaal aanpakken? Bij al deze en andere vragen, kunnen wij je helpen en adviseren.

Hulp bij je carrièreswitch naar ondernemer of ZZP nodig?

Indien je wel wat advies bij je carrièreswitch kunt gebruiken, dan kun je hulp bij je carrièreswitch vragen. Dit kan je helpen om al je vragen, wensen en ideeën samen op een rijtje te zetten en te kijken naar je mogelijkheden om als ondernemer of ZZP-er vanuit te gaan werken.

Een carrièreswitch naar ondernemer biedt nieuwe kansen