Waarom is het hebben van een competentieprofiel belangrijk bij het solliciteren?

Competentieprofiel maken

Een competentieprofiel maken is belangrijk als je zicht wil krijgen op je sterkste competenties. Zeker aan je aan het solliciteren bent of door wilt groeien, helpt een goed competentieprofiel bij je presentatie naar de arbeidsmarkt. Twinpower adviseert om altijd een onderscheidend en overtuigend competentieprofiel op je CV te zetten. Hiermee kan je je personal branding goed te definiëren. Dit is de eerste indruk waarmee je je werkgever kan overtuigen.

Competentietest invullen

Wij nemen vaak competentietesten af bij cliënten. Het gaat er om hoe je aanwezige competenties bij  je zelf waardeert met een puntentelling en bijbehorende onderbouwing. Over welke competenties beschik je? Welke zijn bij jou goed ontwikkeld en welke zou je verder willen of moeten ontwikkelen? Een competentietest invullen is vooral belangrijk om de sterke competenties bij jezelf te ontdekken. Daarbij is het natuurlijk van belang om te kijken welke competenties juist nodig zijn bij het uitoefenen van je functie en/of voor je doorgroeimogelijkheden naar een hogere- of leidinggevende functie.

Overtuigend CV 

Een competentieprofiel, uitgeschreven in mooie volzinnen, geeft gelijk een overtuigende presentatie van jou als persoon en als werknemer. Dit is dus wat anders dan een aantal competenties onder elkaar op je CV zetten. Dat doen andere sollicitanten wellicht ook. Maak dus een overtreffende eerste indruk met een onderscheidend uitgeschreven competentieprofiel op je CV. Deze schrijven wij ook volledig naar je (nieuwe) wensrichting, zodat de werkgever gelijk weet wie je bent, waar je naar toe wilt en welke meerwaarde je meeneemt naar zijn organisatie.

Wanneer is een competentieprofiel nog meer nuttig?

Als je aan het solliciteren bent, zie je bij de vacatures vaak de competenties staan die voor de betreffende functie nodig zijn. Als je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, zullen die gevraagde competenties ook op jou van toepassing moeten zijn. Door een competentieprofiel te maken, kun je tijdens het gesprek deze op een overtuigende manier onderbouwen met voorbeelden uit de praktijk. Dit kun je thuis oefenen, zodat je elke vraag hierover goed weet te beantwoorden.

Voordelen van een onderscheidend profiel

  • Het bedrijf krijgt gelijk een overtuigende indruk van je persoonlijk profiel

  • Je sterkste competenties in de vacature aan je eigen profiel koppelen

  • Goed overzicht van je sterkste competenties bij het solliciteren

  • Je zelf beter weten te onderscheiden van je concurrerende sollicitanten

  • Je competentieprofiel geeft je meerwaarde veel duidelijker weer

Wil je een eigen competentieprofiel maken?

Je kunt bij Trainingsbureau Twinpower een competentietest aanvragen. Daarbij nemen wij de competentielijst met je door en kunnen deze voor jou uitwerken naar jouw persoonlijk competentieprofiel. Je kunt deze dan op je CV zetten of in je LinkedIn profiel. Wij werken binnen ons trainingsbureau met verschillende loopbaantesten die wij voor onze loopbaancoaching trajecten inzetten.

Wil je meer weten over deze competentietest of andere testen waarmee wij werken? Lees dan ook de informatie op loopbaantesten.

“Met een competentieprofiel maak je een overtreffende eerste indruk”