Opkomen voor jezelf op het werk is niet altijd makkelijk. Hoe kan je beter voor jezelf opkomen op je werk en in privésituaties?

Opkomen voor jezelf

Vind je opkomen voor jezelf op het werk ook moeilijk? Durf je vaak niet te zeggen wat je écht wil zeggen en ga je discussies en conflicten bij voorbaat al uit de weg? Dan zou het zeker goed voor je zijn om te leren om beter voor jezelf op te komen. In diverse situaties op het werk en privé gewoon kunnen zeggen wat je wilt met zelfvertrouwen en overtuiging. Zou dat niet mooi zijn? Gelukkig kan je daar zeker iets aan doen..

Opkomen voor jezelf op het werk

Op je werk kom je sneller en vaker in situaties, gesprekken en overleggen terecht die om assertieve reacties vragen. Als je dan niet zo veel zelfvertrouwen hebt of hiervoor sterk genoeg in je schoenen staat, dan is opkomen voor jezelf niet zo makkelijk. Om diverse situaties op het werk de baas te kunnen en assertief te reageren, zul je dus moeten werken aan je eigenwaarde, zelfvertrouwen opbouwen en je communicatieve vaardigheden verbeteren. Dan word je in verschillende situaties op je werk beter in staat om voor jezelf op te komen.

Discussies ga je liever uit de weg?

De meeste mensen die niet zo assertief zijn en ook sterk neigen naar introversie, onderdanigheid en vaak ‘pleasegedrag’ vertonen, gaan discussies en dreigende conflicten zo veel mogelijk uit de weg. Dit noemen wij conflictvermijdend gedrag. Op het moment zelf voelt dat als een geruststelling en opluchting; weg van het gesprek, uitstellen of ervoor weglopen. Als je dit altijd doet, is opkomen voor jezelf op het werk of in privé situaties blijkbaar moeilijk voor je. Hoog tijd om hier iets aan te veranderen. Discussies en conflicten (op het werk) zullen er altijd blijven. Er zijn namelijk altijd mensen zijn die anderen willen overtuigen van hun gelijk, die je snel overheersen of het gewoon leuk vinden om in discussie te gaan. Jij alleen kan er echter iets aan doen om hier in de praktijk beter mee te dealen. Voor jezelf opkomen op het werk is echt te leren.

Cursus voor jezelf opkomen   

In deze cursus ‘voor jezelf opkomen’ leggen wij een directe link met assertiviteit. Het is namelijk een belangrijk onderdeel van onze assertiviteitstrainingen. Wat leer je in onder andere in deze cursus voor jezelf opkomen?

  • Grenzen stellen en bewaken

  • Je rechten bepalen en deze in de praktijk en op het werk uitdragen

  • Doelgericht en assertief leren communiceren in (lastige) gesprekken

  • Omgaan met bedreigende situaties en hierin stand houden

  • Constructieve feedback geven en kritiek beter leren ontvangen

  • Werken aan je zelfvertrouwen

  • Overtuigend voor je eigen mening opkomen

Voor uitgebreide informatie verwijzen wij naar het overzicht van onze assertiviteitstrainingen in Groningen, Assen, Drachten en online in Teams.

Wil jij ook graag beter voor jezelf opkomen?

Wil je ook graag met zelfvertrouwen en overtuiging opkomen voor jezelf op het werk? Meld je dan aan voor de ‘cursus voor jezelf opkomen’ in regio Groningen, Friesland of Drenthe of online in Teams. Samen met jou gaan we bekijken welke assertieve ontwikkelingspunten je hebt. Wij voegen dit toe aan jouw persoonlijke cursus of training om beter voor jezelf leren op te komen.

Lees ook de goede referenties op onze assertiviteitstraining en cursus zelfvertrouwen!

Wil je je graag aanmelden?

Heb je nog vragen, wil je meer informatie of wil je graag een persoonlijke cursus voor jezelf opkomen volgen? Ga naar onze contactpagina en vul je gegevens in. Wij staan je graag te woord over onze werkwijze en inhoud van de cursus.

Cursus beter voor jezelf opkomen in Groningen, Friesland en Drenthe