Bij re-integratie burn-out helpen wij medewerkers die moeten re-integreren na burn-out zowel bij psychische problemen, als bij het vinden van een nieuwe baan in een tweede spoor traject.
Re-integratie burn-out
Burn-out re-integratie begint steeds meer op te spelen de laatste tijd. Veel werknemers ervaren een hoge werkdruk, werkstress en lopen vaak op hun tenen om alles bij te kunnen benen. In veel gevallen betreft het medewerkers die hun grenzen niet goed weten te bewaken, overal ja op zeggen en altijd maar doorgaan. Op een gegeven moment is het ‘systeem’ op. Door de toegenomen moeheid en energieverlies begin je als medewerker er steeds meer tegenop te zien om naar je werk te gaan. Een burn-out is dan een gevolg van de overbelasting van je lichaam en geest.
Burn-out en psychische problemen
Door verschillende problemen in de privésfeer, binnen de familie of op het werk, kunnen psychische problemen ontstaan. Soms heeft dit te maken met vroegere problemen uit de jeugd of door heftige gebeurtenissen in je leven. Indien dit niet goed verwerkt wordt, kan dit vroeg of laat weer opspelen. Bijvoorbeeld door vergelijkbare situaties met een collega, bazige leidinggevende of een zeer directe vriend of vriendin die rake opmerkingen maakt. Je voelt je dan boos, niet respectvol behandeld of raakt geblokkeerd. Het is dus belangrijk om tijdig aan de bel te trekken als je aanvoelt dat je systeem overbelast dreigt te raken. Het punt is, veel medewerkers doen dit dus niet (op tijd) en dan ligt een burn-out op de loer.
Burn-out en autisme
Burn-out bij autisme komt heel vaak voor en is meer gewoonte dan uitzondering. Juist voor medewerkers met autisme is een hoge werkdruk, te veel stress, een overdaad aan prikkels, geluid en snel opeenvolgende veranderingen funest. Om toch zo goed mogelijk mee te draaien in een organisatie, zal een medewerker met autisme heel erg zijn best doen om zo ‘normaal’ mogelijk over te komen. Vaak gaan ze ver over hun grenzen heen en is het geen kwestie of ze een burn-out krijgen maar wanneer.
Op onze website van het Autisme Centrum hebben wij hier een blog over geschreven. Klik hiervoor door naar autisme en burn-out.
Re-integratie burn-out: hoe ziet dat er uit?
Re-integreren na burn-out pakken wij heel zorgvuldig op. We kijken hierbij ook naar de oorzaken die tot een burn-out hebben geleid. In hoeverre ligt dit aan werkomstandigheden, privé omstandigheden, psychische problemen of een combinatie van meerdere factoren? Re-integratie burn-out is een maatwerk re-integratietraject met een dubbele doelstelling.
Plan van aanpak re-integratie burn-out
Voor elke client stellen wij een maatwerk plan van aanpak re-integratie burn-out op. De inhoud en duur van dit re-integratietraject kan per cliënt verschillen. In dit voorstel plan van aanpak leggen wij uit hoe het traject wordt vormgegeven. Afhankelijk van de aard en heftigheid van de burn-out klachten, zetten wij hier extra burn-out coaching en training voor in. Daarnaast houden wij rekening met de wensen, behoeften en doelstelling van de medewerker, in goed overleg met de werkgever.
Na een eerste (telefonische) intake of nader kennismakingsgesprek, stellen wij een plan van aanpak re-integratie burn-out op. Na akkoord van dit voorstel, gaan wij het re-integratietraject opstarten. Er zijn géén wachtlijsten, dus we kunnen gelijk aan de slag.
Gespecialiseerd re-integratiebureau bij burn-out en autisme
Je kunt re-integratie na burn-out bij ons op 4 locaties volgen: Groningen, Winschoten, Drachten en Assen. Zo zijn wij voor veel medewerkers en bedrijven een kleinschalig gespecialiseerd re-integratiebureau bij burn-out en/of bij autisme.
Meer informatie of vragen?
Wil je meer informatie over re-integratie na burn-out? Ga dan naar ons contactformulier of bel 050-2043569. Wij kunnen dan een gratis en vrijblijvend intakegesprek met je inplannen of telefonisch alles met elkaar doornemen.
Geef een reactie