Ben je als werknemer of werkgever op zoek naar een re-integratiebedrijf in Groningen, Assen of Drachten voor een maatwerk re-integratietraject voor jou of je werknemer? Dan hebben wij de beste opties voor je.

Re-integratiebedrijf Groningen, Assen en Drachten

Als re-integratiebedrijf voeren wij diverse re-integratie trajecten uit. Van een kortdurend re-integratietraject, tot een meer complexe re-integratie tweede spoor. Wij stemmen de hulpvraag hierbij altijd zo goed mogelijk af op de vraag en behoefte, van zowel de werknemer als werkgever. Elke re-integratie is bij ons heel persoonlijk. Wij willen graag een band opbouwen met onze cliënten. Op deze wijze kunnen wij veel vertrouwen geven in een succesvolle afloop.

Wat is een goed re-integratiebedrijf?

Een goed re-integratiebedrijf zet de cliënt altijd op de eerste plaats. Juist bij een wat meer complexe situatie. Zoals bijvoorbeeld bij een burn-out, depressie, arbeidsconflict, psychische klachten, autisme o.i.d. Hierbij is het contact en het herstel van de medewerker heel belangrijk. Wij volgen hiermee een ‘dubbel spoor’. Dat betekent dat wij niet alleen begeleiden naar ander werk, maar ook het klachtenbeeld, herstel en persoonlijke ontwikkeling van een werknemer in acht nemen. Waar nodig en wenselijk zetten wij hier maatwerk training voor in, zodat de medewerker ook de juiste begeleiding krijgt bij terugkeer naar de arbeidsmarkt. Op deze manier kunnen wij een medewerker zo goed mogelijk klaarstomen voor (ander) werk.

  • Hoog meedenkniveau en inlevingsvermogen

  • Zeer persoonlijk: elke werknemer is anders

  • Aandacht voor specifieke complexiteit

  • Extra training op het gebied van assertiviteit waar nodig

  • Extra inzet op communicatie en gespreksvoering

  • Extra specialiteit op het gebied van autisme bij mannen en vrouwen

  • Bewust inzetten op effectieve SMART trajecten

Tweede spoor bij burn-out en ziekte

Als re-integratiebedrijf in Groningen, Assen en Drachten, krijgen wij veelvuldig te maken met re-integratie tweede spoor. Na het eerste ziektejaar van een werknemer moet een werkgever een re-integratiebedrijf inschakelen, als de werknemer niet kan terugkeren naar zijn of haar eigen werk. Wij krijgen ook regelmatig aanvragen voor re-integratie bij burn-outOns re-integratiebureau is gespecialiseerd in tweeledige re-integratietrajecten. Zowel gericht op de arbeidsmarkt, als op de werknemer zelf.

Re-integratie bij ziekte

Door ook te kijken naar het klachtenbeeld en de (werk)omstandigheden die ziekte, verzuim of andere klachten hebben veroorzaakt, willen wij dit in goede banen leiden. Vooral om te voorkomen dat een medewerker hier in een volgende baan wéér tegenaan zal lopen. In veel gevallen gaan medewerkers over hun grenzen heen, durven geen nee te zeggen en blijven maar doorgaan. Dit leidt op de werkvloer op ten duur juist tot ziekteverzuim, uitval en/of een burn-out. Wij kunnen als re-integratiebedrijf in Groningen, Assen en Drachten, dus ook bij meer complexiteit het tweede spoor inzetten op re-integratie bij ziekte.

Nieuwe baan zoeken

Natuurlijk leggen wij de focus op een nieuwe baan zoeken. Daarvoor zetten wij diverse loopbaaninstrumenten, loopbaantesten en training in. Dit is mede afhankelijk van de behoeften en eigen kunnen van een werknemer. In het tweede deel van het traject besteden wij aandacht aan het sollicitatieproces, (online) netwerken, LinkedIn, een nieuw CV, onderscheidend solliciteren, sollicitatietraining en nog veel meer. Wij zetten hierbij breed in, om de kansen op passend werk zo groot mogelijk te maken. Onze benadering maakt dat de referenties die wij krijgen erg positief zijn.

Vrijblijvend re-integratie advies inwinnen

Je kunt ons re-integratiebedrijf altijd contacten om advies in te winnen. Zeker als je de juiste keuze van re-integratie wilt maken. Wil je als werkgever of werknemer meer weten over onze werkwijze en de kosten van een maatwerk re-integratietraject? Vul je gegevens in op onze contactpagina en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om je vraag te bespreken en je hiervoor een passend voorstel te sturen.

“Re-integratiebedrijf in Groningen, Assen en Drachten voor MBO en HBO opgeleiden”