Onzekerheid is een veel voorkomend probleem waar zo wel mannen als vrouwen soms behoorlijk last van kunnen hebben. Heb jij dat ook?

Onzekerheid

Onzekerheid kan veel invloed hebben op je dagelijks functioneren. Als je je snel onzeker voelt, zal je weinig zelfvertrouwen uitstralen. Vaak is een bepaalde onzekerheid karakteristiek bepaald. Als kind zijn de wat meer rustige, verlegen of introverte kinderen vaak ook wat onzeker. Bij het opgroeien zal je normaal gesproken in je ontwikkeling vaak wat minder onzeker worden. Door diverse omstandigheden en (eerdere) gebeurtenissen, kan je onzekerheid ook versterkt worden en blijf je altijd in meer of mindere mate onzeker over jezelf en de dingen die je doet.

Onzekerheid en weinig zelfvertrouwen gaan hand in hand samen

Omgaan met onzekerheid is voor de meeste mensen die onzeker zijn iets waar je graag van af wilt. Het is dan ook een eigenschap die je vaak laat twijfelen en waarbij je moeilijk voor jezelf opkomt. Vaak gepaard met een gebrek aan zelfvertrouwen en eigenwaarde. Dit kan in het algemeen zijn, maar ook in specifieke situaties op het werk bijvoorbeeld. Omgaan met onzekerheid bij jezelf is iets waar je je altijd in kunt verbeteren. Een beetje onzeker zijn is niet erg, als je daarbij wel alles kunt doen of bewust doet om er sterker van te worden. Onzekerheid wordt in de meeste gevallen verergerd door nare gebeurtenissen in je leven die je (behoorlijk) onzeker hebben gemaakt. Gelukkig kun je leren om beter met je onzekerheid om te gaan.

Onzekerheid: wat doet het met je?

Heb je ook last van onzekerheid? Hoeveel invloed heeft dit op je werk of privé? Onzekerheid op je werk kan steeds lastiger worden. Zeker als je met vrij mondige, sterke of soms zelf autoritaire collega’s of leidinggevenden te maken hebt. Als je dan iets gevraagd wordt of je komt in een discussie terecht, dan loop je hier het liefste voor weg. Je knieën knikken, je wordt warm, gaat blozen of je blokkeert en je bent niet meer in  staat om je mening of feedback te geven. Voor jezelf opkomen in dergelijke situaties is dan ook heel moeilijk voor je. Je onzekerheid kan je dan flink parten spelen. Je kan er gelukkig echt iets aan doen!

Hulp bij onzekerheid  

Binnen ons trainingsbureau kunnen wij je hulp bij je onzekerheid bieden. Samen gaan we kijken wat jou zo onzeker maakt, waar het is ontstaan, wat het heeft versterkt en wat je nodig hebt om dit te verbeteren. We gaan aan de slag met je (verborgen) angsten, twijfels en belemmerende gedachten die maken dat je niet doet wat je wilt doen, niet zegt wat je wilt zeggen en in alle situaties je mening en standpunt durft te geven. In de volgende blogs zal je jezelf vast herkennen:

Wil je werken aan je zelfvertrouwen? Lees ook ons blog over zelfvertrouwen opbouwen.

Natuurlijk wil jij ook meer zelfverzekerder worden!

Ons blog over werken aan je persoonlijke groei zal je vast ook interessant vinden.

Wil je meer weten of heb je vragen?

Heb je nog vragen, wil je meer informatie of durf je de eerste stap te nemen om aan je onzekerheid en zelfvertrouwen te werken? Ga naar onze contactpagina of bel ons gelijk op 050-2043569. Wij gaan je helpen om je onzekerheid te resetten in zelfverzekerdheid!

Ook jij kan je onzekerheid en zelfvertrouwen versterken