Ben jij bezig met de vraag: “welke baan past bij mij”? Of je nu een carrièreswitch wil maken of uit noodzaak iets anders zoekt, Twinpower helpt.

Welke baan past bij mij en mijn ervaring?

Wij zeggen altijd: “de kortste weg naar ander werk is een baan die in het verlengde ligt van je opgedane kennis en werkervaring”. In bepaalde gevallen kan een soortgelijke baan in een totaal andere werkomgeving al de juiste verandering zijn. Ook kunnen we samen met jou bekijken hoe jij bepaalde ervaring en kennis op een andere manier kunt inzetten in een andere baan die beter bij je past. Heb je nog weinig tot geen werkervaring opgedaan, kunnen wij met behulp van enkele loopbaantesten diverse mogelijkheden doorlopen om er achter te komen wat wel en niet bij je past.

Help ik heb een verkeerde keuze gemaakt

Soms kom je er vroeg of laat achter dat je een verkeerde keuze hebt gemaakt wat je baan, werkomgeving of studie betreft. Ben je echt een mensenmens maar zit je op je werk grotendeels alleen te werken, kan de baan misschien wel bij je passen, maar de werkomgeving niet. Zo kunnen er verschillende redenen zijn waarbij je tot de ontdekking komt dat je een verkeerde keuze hebt gemaakt, of dat een baan of werkomgeving niet (meer) bij je past. Maar hoe nu verder en welke baan past bij mij?

Welke baan past bij mij: de juiste keuzes maken

Loop je langer of recent met de vraag rond: “welke baan past bij mij”? Dan is het aan te raden om een loopbaancoach in te schakelen of loopbaanadvies aan te vragen. Zeker als je je wilt weten welk werk je beter ligt. Ook als een baan wilt waarmee je veel meer van je vaardigheden en talenten kunt inzetten. Helemaal als je niet weet hoe je dit aan moet pakken en wilt weten welke mogelijkheden er voor jou op de arbeidsmarkt zijn. Samen met de loopbaancoach kun je dan bekijken wat je unieke talenten, vaardigheden, behoeften, competenties en wensen zijn. Vervolgens gaan wij kijken hoe deze zich verhouden naar je kansen op de arbeidsmarkt. Het is daarbij natuurlijk ook zinvol om rekening te houden met de toekomstperspectieven en werkgelegenheid in een bepaald werkgebied.

De juiste baan voor jou

Of je nu aan het begin van je loopbaan staat of na je 40ste toch bedenkt: “welke baan past bij mij”, het is nooit verkeerd om dit te overwegen als je niet (meer) weet wat je wilt. Wellicht dat een andere baan je veel gelukkiger maakt of dat je eindelijk voor je passie kiest en iets geheel anders gaan doen. Soms is het een sprong in het diepe, maar vaak pakt dit goed uit en maak je betere keuzes. Helemaal als je dit weloverwogen hebt gedaan en/of hier loopbaancoaching bij hebt gezocht.

Welke werk past bij mij: loopbaanoriëntatie

Om beter te weten welk werk het beste bij jou past, is goed om na te denken over je loopbaanorientatie. Misschien heb je ooit een opleiding of studie gevolgd waar je eigenlijk niets mee doet, maar het toch is blijven kriebelen. Misschien heb je een hobby of bijbaan wat je mogelijk zou kunnen omzetten naar betaald werk. Om zeker te weten dat je alle mogelijkheden en kansen overweegt en antwoord krijgt op je vraag: “welke baan past bij mij”, is het verstandig om dit goed uit te zoeken. Het is beter om niet lukraak te gaan solliciteren op allerlei functies, want als je CV niet bij je (nieuwe) wensrichting past en je niet zo goed bent in jezelf presenteren, dan is dit alleen maar demotiverend. Diverse afwijzingen op je sollicitaties zijn dan ook het gevolg.

Misschien zijn deze blogs ook interessant voor je:

Wil je meer weten over één van onze diensten of wil je weten welke baan het beste bij jou past? Vul dan je gegevens in op ons contactformulier of bel of mail ons gelijk.  Je kan bij ons altijd GRATIS en vrijblijvend een intakegesprek inplannen in Groningen, Assen, Drachten of Winschoten. Het is ook goed mogelijk om dit telefonisch te doen of online via Skype. Net wat jij het prettigst vindt.

“Soms wil je gewoon iets anders, maar weet je nog niet wat”