Hoogevoelige mensen ervaren sneller en vaker last van hun ‘gave’ in hun loopbaan en werkomgeving. Waarom is dit vaak zo?

Hooggevoelig zijn: een gave of last?

Een HSP (hoog gevoelig persoon) kan in zijn of haar omgeving tegen diverse dingen aanlopen. Een HSP voelt andere mensen, maar ook stemmingen snel aan, heeft een groot empathisch vermogen en reageert soms (over) gevoelig op voorkomende situaties, gebeurtenissen en mensen. Zeker als dit veel impact op je heeft. Gelukkig zien veel hsp-ers hun hooggevoeligheid als een gave. Als HSP ben je tenslotte een begripvol, betrokken en meelevend persoon voor anderen. Heel fijn om mee om te gaan, maar wat als dit als slap, week of zwakte wordt gezien? In je loopbaan en persoonlijke ontwikkeling kan het soms ook tegen je werken. Weet jij dat jij als hooggevoelig persoon een mooie gave hebt? Zie dat altijd als positief, ongeacht wat anderen er over zeggen.

HSP in je loopbaan en carrière

Het is heus niet zo dat hsp-ers door hun mooie gave alleen in de zorg werken of met kinderen. Je vindt ze overal en in alle vakgebieden en beroepsgroepen. Vaak weten mensen zelf niet eens dat ze hooggevoelig zijn. HSP zijn in je loopbaan kan soms wel enig onbegrip, emotie en ergernis opleveren. Zowel voor jou als voor je werkomgeving. Hoe ga je daar mee om en moet je daarover in gesprek gaan of vermijd je dat liever? Als jij je hierin herkent en je zou graag eens over je HSP willen praten, dan kun je meer lezen op onze pagina personal life coach.

HSP en beter voor jezelf opkomen

Een groot deel van de HSP-ers onder ons vindt het soms lastig om voor zichzelf op te komen. Misschien ben jij ook een HSP met weinig zelfvertrouwen, durf je niet goed nee te zeggen en weten ze altijd jou te vinden als er een extra klus gedaan moet worden. Zou jij beter voor jezelf willen opkomen en assertiever worden? Lees dan ook de informatie bij assertiviteitstraining.

HSP pluspunten

  • Zie je hooggevoeligheid altijd als een positieve gave

  • Je inlevingsvermogen is voor veel mensen juist heel fijn

  • HSP-ers zijn fijne mensen om vrienden mee te zijn

  • HSP-ers zijn vaak goede samenwerkers en verbinders

  • HSP-ers zijn zeer begripvolle en conflict vermijdende mensen

En zo zijn er nog veel meer goede pluspunten van hoog gevoelige personen. Wees dus blij als je er zelf eentje bent.

Heb je behoefte aan HSP loopbaanbegeleiding met betrekking tot je carrière en werkomgeving? Lees dan meer op  onze pagina loopbaancoaching.

“HSP loopbaanbegeleiding in Groningen of wijde omgeving nodig?”