Ben je op zoek naar eerste spoor re-integratie bij uitval door burn-out klachten of langdurig ziekteverzuim? Dan krijg je bij ons re-integratiebureau precies wat je zoekt.

Eerste spoor re-integratie bij burn-out

Een eerste spoor re-integratie traject bij burn-out is een effectief re-integratietraject bij burn-out klachten of langdurige uitval en ziekte. Door toenemende werkdruk, personeelstekorten en piekbelasting, hebben meer medewerkers last van burn-out gerelateerde klachten. Zowel voor de werknemer als werkgever is het belangrijk om hierbij de juiste hulp te krijgen. Op deze manier kan je mogelijk in relatief korte tijd je werk weer oppakken. In een persoonlijk op maat gemaakt eerste spoor traject bij burn-out, helpen wij jou met een interactief programma in een passend re-integratietraject.

Wat houdt dat speciaal eerste spoor traject in?

Dit spoor 1 traject is speciaal afgestemd op het (sneller) herstellen van burn-out klachten en bij lang ziekteverzuim. Bij een burn-out kan je ook naar een psycholoog gaan, maar dit is niet altijd de meest effectieve manier. Tevens is dit niet specifiek toegespitst op terugkeer naar werk. In ons maatwerk burn-out programma gaan we alle facetten, oorzaken en leerpunten bij langs. Dit maakt dat je beseft wat je anders moet doen om burn-out klachten in de toekomst te minimaliseren. Daarnaast kijken welke werkomstandigheden verbeterd zouden moeten worden, om je waar nodig beter te laten functioneren. Eventueel in aangepaste taken of andere functie binnen de organisatie.

Eerste spoor bij kortdurend ziekteverzuim

Spoor 1 re-integratie wordt veelvuldig ingezet bij kortdurend of soms meer langdurig ziekteverzuim. Afhankelijk van het klachtenbeeld, gaan we kijken wat er nodig is om binnen een bepaald termijn terug te kunnen keren naar je werk.
Is er op een andere manier al begeleiding ingeschakeld of is er nog niets geregeld? Afhankelijk van de hulpvraag, kunnen wij een eerste spoor traject bij burn-out breed inzetten. Enerzijds gericht op herstel van het klachtenbeeld en inzetten op je ontwikkelingspunten en anderzijds op werkhervatting. Hoe snel dit mogelijk is, is afhankelijk van de aard van de klachten en het herstel tot nu toe.

Tweeledig re-integratietraject

Re-integratie spoor 1 bij burn-out en ziekte is altijd tweeledig. Dit omvat het re-integratiedeel en werkhervatting en maatwerk training bij je persoonlijke ontwikkeling, valkuilen en struikelblokken. Zeker als deze mede een rol hebben gespeeld bij je uitval. In het persoonlijke deel, leggen wij de focus op het burn-out programma en maatwerk training. Afhankelijk van je leerdoelen en ontwikkelingspunten, voegen wij hier trainingsmodules aan toe om je te helpen beter uit je valkuilen te blijven. In het arbeidsdeel gaat de aandacht naar je werk, je huidige functie en alles wat er voor nodig is om terug te kunnen keren naar je werk.

Lees hier meer over re-integratie bij ziekte.

Lees hier meer over re-integratie na burn-out.

Onderwerpen speciaal re-integratietraject bij burn-out

Eerst loop je het burn-out programma en/of maatwerk trainingsprogramma bij uitval door. Dit omvat over het algemeen de volgende onderdelen:

 • Burn-out programma en verder herstel
 • Grenzen stellen en leren bewaken
 • Persoonlijke valkuilen en struikelblokken
 • Je eigen persoonlijke ontwikkelingspunten en leerdoelen
 • Burn-out preventie en duurzame re-integratie

Het hele eerste spoor re-integratie traject bij burn-out wordt afgestemd op jouw behoeften. Daarom zal ook elke spoor 1 begeleiding verschillen. De focus ligt op terugkeer naar werk, maar dan wel op een efficiënte en duurzame manier zonder risico op herhaling van je klachten.

Terugkeer naar werk

Bij spoor 1 wordt er vanuit gegaan dat je terugkeert naar je eigen functie. Daarbij wordt goed gekeken wat hiervoor nodig is om dit in goede banen te leiden. Nergens zal druk worden uitgeoefend, omdat het traject in jouw tempo zal verlopen. De ene burn-out is de andere niet.

Het vraagt dus goede begeleiding en ondersteuning van zowel je werkgever als van ons re-integratiebureau. Of je nu kortdurend bent uitgevallen of al langdurig ziek bent, wij zullen alle tools inzetten om je hierin duurzaam te begeleiden.

Voordelen van ons re-integratiebureau

 • Op 3 locaties in Groningen, Assen en Drachten
 • Ook online begeleiding in Teams buiten de regio
 • Gespecialiseerd in complexe re-integratietrajecten
 • Maatwerk re-integratie bij burn-out herstel
 • Gespecialiseerd in ASS, HSP en hoogbegaafdheid
 • Speciale aandacht voor persoonlijke ontwikkeling

Spoor 1 re-integratie bij burn-out aanvragen?

Wil je dit specifiek spoor 1 traject bij ons re-integratiebureau aanvragen? Ga naar ons contactformulier en vul je gegevens in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om je aanvraag te bespreken. Je kunt dit traject volgen in Groningen, Assen, Drachten en online in Teams.

“Eerste spoor re-integratie bij burn-out, ziekte en snellere terugkeer naar werk”