Ben je druk aan het solliciteren maar nog geen succes? Hoe kan je succesvol solliciteren tijdens de coronacrisis?

Solliciteren in crisistijd

Solliciteren op vacatures in tijden van crisis valt niet mee. Als je druk aan het solliciteren bent, kun je dit beter zo breed mogelijk aanpakken. Dat betekent dat je verschillende bronnen gebruikt om je zelf in de etalage te zetten. Hiervoor kan je het beste structureel en doelmatig een sollicitatie-plan-van-aanpak uitwerken. Hoe kan je het beste solliciteren tijdens de coronacrisis?

Zorg voor een professioneel, opvallend en modern CV

Veel mensen gebruiken een weinig indrukwekkend CV. Als je wilt opvallen en een verpletterde indruk wilt maken, dan zal je een professioneel CV moeten hebben. Zorg dat er een competentieprofiel op staat en werk met kleuren en stylen. De eerste indruk kan je niet meer overdoen, dus maak er werk van of besteed het uit. Een professioneel en modern CV zorgt er voor dat deze met meer aandacht wordt gelezen en dat is nou net wat je wilt.

“Solliciteren tijdens de coronacrisis vraagt meer aandacht, meer actie, meer opvallen en meer creatief denkvermogen!”

Meest gemaakte fouten bij het solliciteren

 • Alleen solliciteren op voorbijkomende vacatures

 • Een slapend profiel op LinkedIn waar niets mee gedaan wordt

 • Geen gebruik maken van een (online) netwerk

 • Niet begrijpen waarom je ook ‘open’ sollicitaties moet versturen

 • Te selectief zijn en alleen op bekende vacatures reageren

 • Lukraak solliciteren zonder enige focus of doel

 • Je niet weten te onderscheiden en te profileren

Hoe solliciteren tijdens de coronacrisis?

Solliciteren tijdens de coronacrisis kan veel frustraties opleveren. Wellicht ben je nog boos of teleurgesteld dat je je baan bent verloren. Misschien ben je (recent) ontslagen door de coronacrisis of is je arbeidscontract niet verlengd. Toch moet je wel in actie komen om alle creatieve kansen en opties in gang te zetten bij het solliciteren. Hoe meer actief en doortastend je dit aanpakt, hoe sneller dit tot het gewenste succes zal leiden.

Wat moet je dus wel doen in je sollicitatie-plan-van-aanpak?

 • Upgrade en optimalisatie van je CV

 • Overtuigende en onderscheidende sollicitatiebrieven

 • Opvallende en ludieke sollicitaties verrichten

 • Creatieve en actieve sollicitatiestrategie inzetten

 • Het onderzoeken, contacten en uitbreiden van je (online) netwerk

 • Je LinkedIn profiel updaten en optimaliseren

 • In contact komen met bedrijven van je voorkeur

 • Contacten leggen met werknemers van je voorkeursbedrijven

Vergeet je LinkedIn profiel niet

Vaak hebben sollicitanten niet door hoe belangrijk een goed en up-to-date LinkedIn profiel is. Te vaak constateren wij dat LinkedIn nooit of niet echt is bijgehouden. Daarom geven wij je een LinkedIn training solliciteren. Hiermee weet je precies hoe jij je LinkedIn profiel kunt aanpassen. Zo wordt je optimaal vindbaar voor interessante werkgevers en recruiters. Net als met ‘daten’ gaat het bij het solliciteren ook om ”gezien en gevonden worden”…

Nieuwe baan vinden tijdens de coronacrisis

Moet je een nieuwe baan zoeken in deze moeilijke coronacrisis? Dan moet je natuurlijk hard je best doen om binnen korte tijd weer werk te hebben. Waar heb je mogelijk hulp bij nodig?  Met een kort en efficiënt loopbaantraject bij ontslag kunnen wij je helpen in deze roerige crisistijd. Jij vertelt wat je nodig hebt. Wij zetten alles in het werk om je alle loopbaan- en sollicitatie instrumenten aan te reiken. Wellicht zijn er (nog) mogelijkheden bij je werkgever voor een vergoeding, zodat je een loopbaantraject naar nieuw werk kunt volgen. Zeker als er sprake is van gedwongen ontslag door de coronacrisis.

Hulp bij het solliciteren nodig?

Heb je nog vragen of wil je alles in het werk stellen om zo goed mogelijk te solliciteren tijdens de coronacrisis? Laat ons je hierbij helpen!

Lees hiervoor verder op hulp bij het solliciteren.

Solliciteren tijdens de coronacrisis vraagt creatief denken en meer actie