Moet je binnenkort een sollicitatiegesprek voeren en zou je graag van te voren een sollicitatiegesprek oefenen?

Sollicitatiegesprek voeren

Je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, maar je bent behoorlijk zenuwachtig? Wil je graag weten hoe je een goed sollicitatiegesprek kunt voeren? Zeker als je al meerdere afwijzingen hebt gehad, wil jij je natuurlijk nu optimaal voorbereiden op je komend sollicitatiegesprek. Hoe zorg je er voor dat je je optimaal presenteert? Hoe kan jij de werkgever overtuigen van jouw talenten, ervaring en unieke competenties voor de baan?

Sollicitatiegesprek oefenen

Je kunt bij ons trainingsbureau een ‘real life’ sollicitatiegesprek oefenen met de sollicitatie coach. Met behulp van een rollenspel gaan we een sollicitatiegesprek voeren voor de baan waar jij op hebt gesolliciteerd. Het kan ook voor functies waarvoor jij graag in aanmerking komt. Zeker als je er bovenuit wil springen. In de sollicitatiegesprek training nemen uitgebreid de tijd om te kijken waar jouw ‘zwakke plekken’ zitten en spelen hierop in. Daarbij krijg je gelijk tips en trucs hoe je het sollicitatiegesprek beter naar je hand kunt zetten.

Zwakke punten sollicitatie

De zwakke punten bij je sollicitatie kunnen heel verschillend zijn. De één is vanuit zichzelf altijd al erg nerveus en zenuwachtig. Hierdoor kan een  sollicitatiegesprek niet goed gaan. Je begint dan te ratelen of hoort de vragen niet goed, waarbij je dus veel te lange of juist de verkeerde antwoorden geeft. Een ander is van zichzelf al erg verlegen en weet zich niet goed te profileren tijdens een sollicitatiegesprek. Het kan ook zijn dat je je juist te sterk profileert zodat je ‘to much’ overkomt. Hoe beter wij je zwakke punten kunnen inventariseren, hoe beter wij hierop kunnen inspelen.

Een overtuigend sollicitatiegesprek voeren

Om je zelf goed te kunnen onderscheiden van je concurrenten, is een overtuigend sollicitatiegesprek voeren wel cruciaal om de gewenste baan in de wacht te slepen. Een sollicitatiegesprek voorbereiden met een rollenspel, kan dan heel zinvol zijn om de zenuwen de baas te worden. Je krijgt hierbij concrete tools en handvaten hoe je de werkgever, recruiter of P&O manager kan overtuigen van je unieke talenten, kwaliteiten en meerwaarde voor het bedrijf.

Wanneer is een sollicitatiegesprek training nuttig?

  • Als je erg zenuwachtig bent voor je komend sollicitatiegesprek

  • Als je al meerdere afwijzingen na je sollicitatiegesprek hebt gehad

  • Als je bij navraag hebt gehoord dat jij je niet goed presenteerde tijdens het sollicitatiegesprek of toch geen goede indruk hebt gemaakt

  • Als je graag alle tips, trucs, do’s en don’ts van een ervaren sollicitatietrainer wilt meekrijgen

  • Als jij je optimaal wilt voorbereiden en geen kans ongemoeid wilt laten om je droombaan in de wacht te slepen

  • Als je graag een sollicitatiegesprek wilt oefenen met een rollenspel

Sollicitatiegesprek voeren zonder angst of zenuwen

Natuurlijk wil je graag een sollicitatiegesprek voeren zonder angst of overmatige zenuwen. Het is toch ook erg sneu als je wel capabel bent om je wensfunctie uit te voeren, maar dat het sollicitatiegesprek niet goed verloopt. Natuurlijk wil je niet (steeds) achter het net vissen. Gelukkig kan je nu een real life sollicitatiegesprek oefenen, waardoor je 70 procent meer kans maakt om de baan te krijgen.

Bekijk ook onze goede referenties die wij hebben ontvangen van de kandidaten die je voor gingen.

Meer weten of heb je nog vragen?

Wil je meer weten over een sollicitatiegesprek voeren en real life oefenen in een éénmalige training? Ga dan naar onze contactpagina, vul je gegevens in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

“Sollicitatiegesprek voeren en oefenen met een rollenspel”