Sollicitatiebrief maken

BEKIJK OOK DEZE DIENSTEN OF TRAININGEN

Sollicitatiebrief maken

Sollicitatiebrief opstellen? Gebruik de juiste tactiek!

Een goede sollicitatiebrief maken is voor veel mensen een bezigheid die veel tijd en stress kost. Hoe maak je een goede motivatiebrief die opvalt, er bovenuit springt en precies zegt wat je potentiële werkgever wil horen? Een indrukwekkende sollicitatiebrief opstellen kunnen wij je leren of naar wens kun je het zelfs aan ons uitbesteden.

Sollicitatiebrief maken: de regels waar je om moet denken

Bij een goede sollicitatiebrief maken zijn er meerdere regels die je in acht moet nemen. Daarbij moet je zien te voorkomen dat je een kopie van je CV maakt en dezelfde zaken vermeld die al in je CV staan. Nee, een goede sollicitatiebrief is volledig toegeschreven op het bedrijf, de functie, de bedrijfscultuur en maakt duidelijk hoe jouw unieke talenten, ervaring en meerwaarde de beste match vormen om de gevraagde functie te vervullen. Daarbij is ‘to much’ not done en ‘to less’ zonde van je tijd.

Sollicitatiebrief opstellen: de meest gemaakte fouten

Herken jij jezelf in de onderstaande fouten bij een sollicitatiebrief opstellen?

 • Je brief is grotendeels een herhaling van dingen die in je CV staan

 • Je praat voornamelijk over jezelf, maar mist de vertaalslag naar het bedrijf

 • Je weet geen pakkende kopzin of afsluitzin te verzinnen

 • Je valt veel in clichés, maar weet ook niet wat je dan wel moet zeggen

 • Je brief is vaak te kort of juist veel te langdradig

 • Je gebruikt telkens een standaardbrief zonder deze op het bedrijf aan te passen

Als je merkt dat je bovenstaande punten (h)erkent, dan kan je ons om hulp vragen om een onderscheidende sollicitatiebrief te maken. Wij kunnen je precies vertellen hoe je dit het beste kunt doen. Met onze tips en brede ervaring in het schrijven van opvallende en onderscheidende sollicitatiebrieven, weet jij hoe jij je potentiële werkgever geïnteresseerd kan maken.

CV en sollicitatiebrief op één lijn brengen

Het is uitermate van belang om je CV en sollicitatiebrief op één lijn te brengen. Al heb je een goed onderbouwde CV, met een slechte of weinig zeggende sollicitatiebrief zal je niet bovenaan de stapel ‘zeer geschikt’ komen, maar eerder bij de stapel ‘twijfelgevallen’ of nog erger bij de stapel ‘afwijzingen’. Dat wil je toch niet? Zorg er dus voor dat je CV up-to-date en onderscheidend is, of laat bij elke vorm van twijfel je CV door ons nakijken. Ook kunnen wij voor jou een professioneel CV maken waarmee je hoge ogen gooit.

Sollicitatiebrief op maat bestellen

Je kunt bij ons ook een persoonlijk op jouw wensfunctie afgestemde sollicitatiebrief bestellen. Na jouw aanvraag sturen wij via de mail een korte vragenlijst en vragen wij jouw om deze in te vullen en aan ons terug te sturen, samen met jouw CV en een link naar de vacature en het bedrijf waar je solliciteert. Hierna gaan wij een sollicitatiebrief maken die exact op jou, de functie en het bedrijf is afgestemd en die voldoet aan alle eisen. Je droombaan komt dan steeds dichterbij…

Welk resultaat levert deze sollicitatiebrief op?

Een onderscheidende sollicitatiebrief maakt het verschil omdat:

 • Je sollicitatiebrief gelijk opvalt en de aandacht trekt

 • Een pakkende titel heeft die matcht met het bedrijf

 • Jouw motivatiebrief triggert om door te lezen

 • Jij precies aangeeft waarom jij de beste kandidaat bent

 • Jij je motivatie voor het bedrijf op de eerste plaats zet

 • Je 60 procent meer kans maakt op een sollicitatiegesprek

Wat kost een sollicitatiebrief maken?

Voor een sollicitatiebrief op mbo niveau betaal je 24,95 euro excl. Voor een meer uitgebreide sollicitatiebrief op hbo niveau, betaal je 34,95 excl. Bestel gelijk en ontvang je persoonlijke sollicitatiebrief binnen 3 dagen in je mailbox.

“Jij wilt toch ook dat jouw sollicitatiebrief er bovenuit springt?”