Selectie assessment Groningen

BEKIJK OOK DEZE DIENSTEN OF TRAININGEN

Rollenspel assessment
Trainingsacteur
Sollicitatietraining
Assertiviteitstraining
Selectie assessment

Assessment sollicitatie: selectie assessment bij sollicitatieprocedure

Twinpower werkt als assessmentbureau in Groningen en omgeving, voor bedrijven die een selectie assessment willen afnemen bij sollicitanten. Dit geeft een extra beoordeling bij de screening van kandidaten. Dit selectie assessment bevat diverse elementen om een kandidaat te screenen op geschiktheid voor een bepaalde functie.

Dit sollicitatie assessment is met name voor kandidaten en bedrijven in Groningen, Friesland en Drenthe, die graag een kleinschalig assessment willen laten uitvoeren.

Waarom een selectie assessment laten uitvoeren?

Natuurlijk wil je zeker weten dat je een goede kandidaat aanneemt en soms is het afnemen van alleen een sollicitatiegesprek niet afdoende. Zeker als je nog twijfelt tussen 2 of 3 kandidaten. Met onze kennis en ervaring in het werven, screenen en beoordelen van geschikte kandidaten en het voeren van sollicitatiegesprekken, gaan wij met een selectie assessment nog een stap verder. Dit assessment kan onderdeel uitmaken van een sollicitatieprocedure en vergelijkt het profiel van een kandidaat met het competentieprofiel van de functie en de benodigde vaardigheden en capaciteiten die hiervoor nodig zijn.

Waaruit bestaat een selectie assessment?

Een selectie assessment bevat de volgende onderdelen:

  • Het afnemen van een competentietest op MBO of HBO niveau

  • Het afnemen van functie gerelateerde vaardigheden-/capaciteitentest

  • Een persoonlijke SWOT analyse in een persoonlijk interview

  • Het simuleren van praktijksituaties in een rollenspel

  • Het inzetten van onze trainingsacteur voor een selectie interview

  • Een eindrapportage met de uitslag

Op verzoek van de opdrachtgever, kan onze selectie assessment in Groningen of omgeving uitgebreid worden met het testen van leiderschapskwaliteiten, of het testen van specifiek gevraagde eigenschappen en competenties die bij het uitoefenen van de functie het meest belangrijk zijn. Ook kunnen wij een rollenspel inzetten om te beoordelen hoe een kandidaat handelt en reageert in hectische omstandigheden, bij hoge werkdruk of bijvoorbeeld in de communicatie met moeilijke en veeleisende klanten.

Een selectie assessment als onderdeel van een sollicitatieprocedure

Een selectie assessment geeft inzicht hoe een kandidaat zou functioneren in de baan waarvoor hij in aanmerking komt. De onderdelen van het selectie assessment hangen af van de functie waarop gesolliciteerd wordt. In een sollicitatiegesprek zal de kandidaat zichzelf zo goed mogelijk willen presenteren en vaak antwoorden wat de werkgever wil horen. In de praktijksimulaties met onze trainingsacteur wordt vaak pas goed duidelijk hoe iemand in bepaalde situaties, bij calamiteiten of op onverwachte omstandigheden reageert.  Daarom spreken wij dit van te voren goed met de opdrachtgever door, zodat wij precies die onderdelen aan het assessment toevoegen die voor de functie van belang zijn.

Rollenspel met de trainingsacteur

Met behulp van een rollenspel assessment kan onze trainingsacteur de kandidaat testen op verschillende benodigde vaardigheden, karaktereigenschappen, competenties en sociale eigenschappen. De trainingsacteur zal hierbij diverse praktijksimulaties nabootsen, welke op verzoek van de opdrachtgever worden nagespeeld. Hiermee kunnen de benodigde reacties en handelen van de kandidaat in dergelijke situaties goed beoordeeld worden.

Kijk voor meer informatie hierover ook op onze pagina’s:

Onze werkwijze

Na een aanvraag nemen wij contact met de opdrachtgever op en spreken we aanvraag van een selectie assessment door. De inhoud van een selectie assessment hangt dus af van de onder andere de opdracht, de functie en de organisatie. Hierna plannen wij het assessment in met de kandidaat of kandidaten. Aan de hand van de gekozen selectie instrumenten, testen, rollenspellen en praktijksimulaties nemen wij het assessment af. In een eindgesprek spreken wij de resultaten met de kandidaat door. Hierbij wordt de uitslag van het assessment besproken, de ontwikkelingspunten en een concreet advies.

Een selectie assessment kan in 1 dag worden afgenomen. Dit kan zowel op onze locatie in Groningen als op andere locaties of bij de opdrachtgever zelf worden uitgevoerd.

Rapportage

De uitslag van het assessment rapporteren wij schriftelijk aan de opdrachtgever. Deze rapportage bevat de resultaten uit de verschillende testen, een sterkte/zwakte analyse, een competentieprofiel, risicoprofiel, ontwikkelingsadvies en een eindadvies.

Wat kost een selectie assessment?

De kosten voor een selectie assessment variëren afhankelijk van de omvang van het assessment, het aantal kandidaten en de in te zetten meetinstrumenten, rollenspel etc. Bij belangstelling, vragen of behoefte aan meer informatie, kun je contact met ons opnemen, zodat wij een offerte op maat kunnen opstellen.

“Een selectie assessment is de ultieme test voor de kandidaat”