De naderende recessie 2020 staat voor onze deur. Wat voor directe gevolgen heeft dit voor jou als werknemer of bedrijf?

Recessie 2020

Met de naderende recessie 2020 heeft de hele economie er zwaar onder te lijden. Niet in de laatste plaats voor de bedrijven die noodgedwongen hun deur moeten sluiten en veel omzetderving hebben. Ook veel werknemers zullen hun baan verliezen en de werkeloosheid zal toenemen. Veel ZZP-ers en kleine ondernemers komen direct in de problemen en verliezen klanten. Baanverlies door een recessie is voor werknemers zowel een financieel verlies als een mentaal verlies. Wat kun je doen om de recessie 2020 te lijf te gaan om hier zo goed mogelijk uit te komen?

Recessie nadelen voor werknemers  

De naderende recessie 2020 zal veel (nood) gedwongen ontslagen teweeg brengen. Dat is met een recessie onvermijdelijk. Afhankelijk van je werkervaring, kennis en opleiding, zal je als ontslagen werknemer binnen of buiten je vakgebied opnieuw moeten solliciteren. Kan je terug binnen je huidige vakgebied bij een andere werkgever? Zit je in een risicovolle branche die veel tijd nodig heeft om te herstellen van de recessie 2020? Wellicht is het dan zinvol om verder te kijken in een andere, minder risicovolle branche. Juist met het oog op meer baanzekerheid. Je zou bijvoorbeeld een carrièreswitch kunnen overwegen.

Nieuwe baan zoeken tijdens de recessie 2020

Moet je een nieuwe baan zoeken in crisistijd? Wat heb je daarvoor nodig? Heb je bijvoorbeeld al lange tijd niet gesolliciteerd, kan dit een extra struikelblok voor je zijn. Een recessie vraag om creatief denken en veel breder dan dat je tot nu toe had gedacht. Een  nieuwe baan zoeken in crisistijd vraagt creatief denken, doorzettingsvermogen en een goed beeld van al je mogelijkheden en kansen op de arbeidsmarkt. Heb jij hier een goede kijk op?

In de naderende recessie 2020 is het een must om (indien mogelijk) eventueel dreigend ontslag voor te zijn en nu al op zoek te gaan naar een andere baan met meer toekomstperspectieven. Dreig jij als werknemer ontslagen te worden of wordt je arbeidscontract niet verlengd? Lees dan ook ons blog ontslag krijgen door de coronacrisis.

Loopbaanadvies tijdens de crisis

Bij ons loopbaanadviesbureau in Groningen, kunnen wij onder meer loopbaanadvies tijdens de recessie 2020 bieden. Samen gaan we kijken wat je kan, wat je voor werk doet of hebt gedaan en wat je zou willen. Hoe ziet de arbeidsmarkt er binnen je vakgebied uit en waar liggen je grootste kansen en mogelijkheden? Deze vorm van loopbaanadvies kan vaak al in enkele loopbaansessies klaar zijn. Enkele loopbaaninstrumenten die wij hiervoor kunnen aanbieden:

Ondernemersadvies voor ondernemers en ZZP

Bedrijven, ondernemers en ZZP-ers die last krijgen van de naderende recessie 2020, kunnen wij maatwerk advies en coaching geven. Als sparringpartner in recessietijd, denken wij graag mee met concrete oplossingen, nieuwe kansen en inspelen op de huidige ontwikkelingen in de markt. Hoe kan je hier zo inventief en effectief mogelijk mee omgaan? Sta je open voor veranderingen? Wat moet er gebeuren om deze recessie 2020 te overleven? Wat heb jij, je bedrijf en je eventuele werknemers nodig? Voor al deze vragen kun je een beroep op ons doen.

Met meer dan 15 ervaring in het ondernemerschap, als ondernemerscoach en sparringpartner, hebben wij in de loop der jaren al veel ondernemers geholpen in moeilijke tijden.

Voor bedrijven kunnen wij o.a. de volgende diensten aanbieden die nodig kunnen zijn in de recessie 2020:

Al onze diensten kunnen exact op maat worden geleverd. Loop je als ondernemer, werkgever of werknemer tegen diverse problemen aan, maar moet je ook heel sterk om de kosten en uitgaven denken? Wij denken graag met je mee en proberen in deze recessie 2020 op creatieve wijze oplossingen te bedenken voor diensten die door moeten gaan. Hetzij met eventuele beperkingen of creatieve en goedkopere manieren. Mogen wij hierin je sparringpartner zijn?

Advies bij de recessie 2020 nodig?

Wil je als bedrijf, ondernemer of als werknemer graag advies over je opties, mogelijkheden en kansen tijdens de recessie 2020? Als ervaren ondernemersadviseur en loopbaanadviseur denken wij graag mee om je te helpen. Bijvoorbeeld over de mogelijkheden voor je bedrijf, je medewerkers, gedwongen ontslag van medewerkers of juist de meest geschikte kandidaten vinden. Ga hiervoor naar onze contactpagina, leg je vraag aan ons voor en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Met een recessie 2020 moet je denken in werkbare oplossingen