Op zoek naar een maatwerk re-integratie in Groningen of omgeving? Lees dan wat ons re-integratiebureau in Groningen voor jou of je werknemer kan betekenen.

Re-integratie Groningen

Als re-integratiebureau in Groningen zijn wij dagelijks in gesprek met medewerkers en bedrijven die een re-integratietraject bij ons aanvragen. Met onze locaties in Groningen, Winschoten, Drachten en Assen, bieden wij op kleinschalige wijze efficiënte re-integratietrajecten aan. Binnen ons bureau ligt de focus op mogelijkheden, kansen en positief geformuleerde doelen die binnen handbereik zijn. Elke re-integratie is maatwerk afgestemd op de medewerker en zijn of haar behoeften, loopbaankansen en reële mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Re-integratie tweede spoor

Veelvuldig worden wij gevraagd voor re-integratie tweede spoor. Dit betekent dat de werknemer buiten de organisatie om zal moeten re-integreren naar een andere baan. Bij re-integratie tweede spoor is de mogelijkheid om terug te kregen binnen de huidige organisatie niet wenselijk of mogelijk. Zowel de organisatie als de werknemer zelf kan hiervoor bij ons re-integratiebureau in Groningen een aanvraag doen.

Lees meer over re-integratie tweede spoor.

Re-integratie bij ziekte

Is een medewerker binnen je bedrijf langdurig ziek? Afhankelijk van de oorzaak en verloop van het ziekteverzuim, zullen wij samen bepalen hoe wij deze medewerker het beste kunnen begeleiden in een maatwerk re-integratietraject. Daarbij kijken wij ook naar de beperkingen en prognoses van bijvoorbeeld de bedrijfsarts of specialisten. In hoeverre is dit van invloed op het re-integratieproces? Waar heeft de medewerker extra steun en begeleiding in nodig? Binnen het re-integratietraject proberen wij zo goed mogelijk af te stemmen op de (extra) zorgvraag of problemen bij de medewerker. Ook als er sprake is van bepaalde belemmeringen, burn-out, depressieve klachten, psychische klachten en autisme.

Lees meer over re-integratie bij ziekte.

Re-integratie na burn-out

In de praktijk krijgen wij vaak aanvragen voor re-integratie na burn-out. Indien een medewerker burn-out klachten heeft en al meer dan een jaar ziek thuis zit, ben je als bedrijf verplicht om re-integratie tweede spoor in te zetten. Oververmoeidheid, overmatige stress, problemen op het werk en hoge werkdruk kan op ten duur leiden tot een burn-out. In de afgelopen periode zijn burn-out klachten steeds meer toegenomen en kampen veel medewerkers door de toegenomen werkdruk met een burn-out. In een tweede spoor traject na burn-out, zullen wij ook de nodige aandacht geven aan de oorzaken van de burn-out klachten. Op deze manier richten wij ons zowel op de persoonlijke ontwikkeling, burn-out herstel van de medewerker, als de arbeidsmatige kant. We spreken dan over een maatwerk re-integratie tweede spoor na burn-out.

Lees meer over re-integratie na burn-out.

Vraag gratis en vrijblijvend een telefonisch intakegesprek aan en bel 06-29563084

Re-integratie Groningen: onze voordelen

  • Hoog meedenkniveau en inlevingsvermogen

  • Zeer persoonlijke benadering, wij bouwen graag een band met een cliënt op

  • Aandacht voor specifieke complexiteit en/of psychische problemen

  • Extra training op het gebied van assertiviteit en persoonlijke ontwikkeling

  • Speciale aandacht bij burn-out klachten en depressieve klachten

  • Extra specialiteit op het gebied van autisme bij mannen en vrouwen

  • Altijd dicht bij de client in de buurt in Groningen, Winschoten, Drachten of Assen

Brede aandacht voor sollicitatietraining en het sollicitatieproces

Naast de persoonlijke begeleiding, bieden wij ook ruim aandacht aan het sollicitatieproces. Sommige medewerkers hebben al jaren niet meer gesolliciteerd en hebben geen idee welke sollicitatiemogelijkheden er heden allemaal zijn en wat er nu van een kandidaat verwacht wordt. Met onze jarenlange kennis en ervaring in het opzetten van een goede sollicitatiestrategie, gaan we dit sollicitatieproces exact afstemmen op de medewerker.
Daarvoor zetten wij diverse loopbaaninstrumenten en sollicitatietraining in. Afhankelijk van de behoeften en eigen kunnen van een werknemer, besteden wij in meer of mindere mate aandacht aan het (online) netwerken, een nieuw CV, LinkedIn sollicitatietraining, onderscheidend solliciteren, sollicitatiegesprek training en nog veel meer. Wij zetten hierbij breed in, om de kansen op een nieuwe baan zo groot mogelijk te maken.

Een greep uit onze loopbaaninstrumenten die wij in kunnen zetten bij re-integratie:

Vrijblijvend re-integratie advies inwinnen

Je kunt ons re-integratiebedrijf altijd bellen om advies in te winnen. Zeker als je de juiste keuze van re-integratie wilt maken. Wil je als werkgever of werknemer meer weten over onze werkwijze en de kosten van een maatwerk re-integratietraject? Ga naar ons contactformulier, vul je gegevens in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Re-integratie Groningen bij burn-out, langdurige ziekte en psychische klachten