Om succesvol, aantrekkelijk en onderscheidend te zijn, moet je werken aan je personal branding. Zeker bij het solliciteren. Weet jij hoe?

Personal branding: waar wil je in uitblinken?

Personal Branding heeft alles te doen met het maken van keuzes, want je kunt overal goed in zijn.  Waar wil je in uitblinken, waar ligt je passie en drive en met welke competenties en unieke talenten of vaardigheden wil jij er bovenuit springen? Aan de ene kant heeft personal branding te maken met je persoonlijke beleving: waar ben ik nu echt goed in? Aan de andere kant is het wat collega’s, werkgevers of leidinggevenden in je zien. Samen leidt dit tot een beeld van je unieke toegevoegde waarde.

Het belang van Personal Branding

  • Personal branding vergroot je herkenbaarheid

  • Personal branding leidt tot aantrekkingskracht op de arbeidsmarkt

  • Een sterke personal brand creëert sneller een baan of nieuwe opdracht

  • Iemand met een sterke ‘brand’ kan een hoger salaris vragen

  • Onderscheidend vermogen  en uniciteit ontwikkelen als sleutel tot succes

  • Iemand met een overtuigende ‘brand’ krijgt sneller dingen gedaan

Personal Branding bij het solliciteren

Natuurlijk wil jij dat jij bij het solliciteren er bovenuit springt en dat de werkgever vooral jouw CV en sollicitatiebrief op de stapel “uitnodigen” legt. Het is dus heel belangrijk om je zelf zo goed mogelijk te onderscheiden van je concurrenten in het sollicitatieproces. Zowel persoonlijk, met je CV als in sollicitatiebrieven en je presentatie tijdens een sollicitatiegesprek. Zorg dat je daarom een goed beeld hebt van je competenties en hoe jij je meerwaarde weet over te brengen in een sollicitatiegesprek.

Wil je zeker weten dat jij je op je best presenteert en een overtuigende eerste indruk maakt met jouw sollicitatie? Lees dan ook de informatie op onze pagina CV training.

“Personal branding vergroot je marktwaarde op de arbeidsmarkt”