Heb je ontslag gekregen als gevolg van de coronacrisis en de komende recessie? Wat nu?

Ontslag krijgen door de coronacrisis

Door de gevolgen van de coronacrisis, krijgen een grote groep medewerkers toch ontslag. Hoe mooi de beloften van het kabinet ook zijn dat dit niet mag gebeuren. Veel bedrijven die onmiddellijk hun bedrijfsactiviteiten moesten staken zijn direct hun inkomsten kwijt. Personeelskosten zijn ook duur, dus logischerwijs zullen toch veel werknemers ontslag krijgen door de coronacrisis. Het ergste wat je kunt doen is bij de pakken neerzitten. Kom gelijk in actie en probeer zo snel mogelijk een andere baan te vinden.

Jezelf opnieuw profileren op de arbeidsmarkt

Ontslagen worden door de coronacrisis betekent dat jij jezelf opnieuw moet profileren naar de arbeidsmarkt. Wat voor werk deed je en zie je hier nog steeds mogelijkheden in? Kan je binnen je vakgebied blijven werken of wil je juist nu nieuwe kansen beproeven? Zit je in een risicogroep of is je baan onzeker in een naderende recessie? Je kunt dan mogelijk een carriereswitch maken naar een andere baan. Dit biedt je wellicht betere toekomstperspectieven en zekerheid bij het behouden van je baan op langere termijn.

Ontslag krijgen zonder eigen schuld

Ontslag krijgen als gevolg van de coronacrisis is natuurlijk erg naar. Je bent boos, verdrietig en voel je wellicht overgeleverd aan de grillen van de economie en politieke keuzes. Ook kan je een totaal gevoel van overmacht en angst ervaren, want hoe nu verder? Toch kan het je een nieuwe kijk op je (werkend) leven geven. Probeer positief te kijken naar de kansen die voor je liggen. Wat heb je van deze coronacrisis geleerd en hoe zou je dingen nu anders kunnen doen? Met maatwerk loopbaanadvies in Groningen en omgeving, kunnen wij direct hulp bieden aan werknemers die ongewild ontslag krijgen door de coronacrisis.

Loopbaancoach inschakelen  

Je kunt ons loopbaanadviesbureau als loopbaancoach inschakelen om je te helpen een andere baan te vinden. Samen gaan we alles doornemen en kijken in welk vakgebied en binnen welke branche je snel een andere baan kunt vinden. Dit doen we mede aan de hand van een aantal loopbaantesten. Met behulp van je persoonlijk carrièreprofiel gaan we je richting bepalen. We nemen alle kansen en loopbaanperspectieven door en kijken welke banen je redelijk makkelijk zou kunnen aanpakken. Wij willen je de beste kansen geven en je daar te helpen waar jij dat nodig hebt.

Ontslag krijgen en outplacement aanbieden

Voor bedrijven die noodgedwongen medewerkers door de coronacrisis moeten ontslaan, bieden wij een maatwerk outplacementtraject. Hiermee kunnen wij ontslagen medewerkers coachen en begeleiden naar een andere baan buiten de organisatie. Lees hier meer over op outplacementbureau Groningen.

Loopbaaninstrumenten bij ontslag

Samenvattend kunnen wij de volgende loopbaaninstrumenten bij ontslag aanbieden:

Ontslag gekregen en hulp nodig?

Heb je ontslag gekregen of moet je als bedrijf noodgedwongen medewerkers ontslag aanbieden? Heb je hulp nodig bij een nieuwe baan vinden of heb je als bedrijf advies nodig bij het gedwongen ontslag van één of meerdere medewerkers? Wil je iets aan je medewerkers aanbieden, maar graag met ons hierover in overleg? Bel dan 050-2043569 of mobiel 06-29563084 of ga naar ons contactformulier. Wij zullen je vraag dan zo snel mogelijk beantwoorden.

“Ontslag krijgen door de coronacrisis is gelijk actie ondernemen”