Heb je een modern CV nodig omdat je huidige curriculum vitae niet meer voldoet? Hoe ziet zo’n curriculum vitae er uit?

Modern CV maken

Een modern CV is niet zo maar een standaard CV zoals je wellicht nu hebt. Je opleidingen, cursussen en werkervaring staan natuurlijk op  je CV. Echter hebben  andere sollicitanten dat ook. Hoe kan een werkgever nu juist jouw curriculum vitae er uit pikken, als deze op geen enkele manier opvalt of er bovenuit springt? Tegenwoordig is een wel wat meer voor nodig om met een goed CV een overtreffende eerste indruk te maken.

Wat is een modern CV?

Een modern CV bestaat uit een mooie layout en een onderscheidend persoonlijk profiel. Deze is opgebouwd uit je belangrijkste competenties. Hierbij kan de werkgever in één oogopslag zien wie je bent en kan jij hem sneller overtuigen van je toevoegde waarde. Daarbij bevat een modern CV een duidelijke profielfoto en je unieke specialiteiten en eventuele behaalde successen. Er zijn verschillende formats voor een dergelijke CV’s Het is ook maar net welke jij leuk en professioneel vindt overkomen.

Opbouw CV

De opbouw van een CV kan divers zijn. Sommige CV’s bestaan maar uit één pagina. Dat geeft wel een duidelijk overzicht, maar je kunt niet lekker uitpakken met je pakket aan verantwoordelijkheden, taken, behaalde successen en resultaten. De opbouw van een CV is vaak ook afhankelijk van de hoeveelheid werkervaring. Jij bepaalt in hoeverre je bepaalde ervaring er uit wil laten springen. Een modern CV van een administratief medewerker met 2 jaar werkervaring, zal er minder uitvoerig uitzien dan een projectmanager met 25 jaar werkervaring. Hoe meer omvangrijk je opgedane werkervaring is en hoe meer jij een werkgever wil overtuigen van je toegevoegde waarde, hoe meer ruimte je nodig hebt om jezelf goed te profileren en te onderscheiden.

Zorg ook altijd voor een onderscheidend persoonlijk competentieprofiel op je CV. 

Een gewoon curriculum vitae voldoet niet meer?

Daar kunnen we eerlijk over zijn. Nee, met een standaard CV zal je je niet goed kunnen onderscheiden van je concurrenten en spring je er niet bovenuit. Als je als werkgever 50 of meer gelijke CV’s ontvangt op een sollicitatie, wat maakt het dan dat hij juist jou uit de stapel pikt? Daar moet je tegenwoordig wel anders naar kijken. Een professionele CV is namelijk wel je persoonlijke visitekaartje. Zorg er dus voor dat de werkgever in één ogenblik kan zien waarom hij jou moet uitnodigen! Je wilt natuurlijk niet de een na andere afwijzing op je sollicitaties ontvangen.

“Met een moderne CV weet jij de werkgever sneller te overtuigen van je meerwaarde”