Wil je graag een assessment sollicitatie uitvoeren voor één of meerdere sollicitanten tijdens een sollicitatieprocedure?

Assessment sollicitatie bij sollicitatieprocedures

Ons assessmentbureau in Groningen kan een sollicitatie assessment uitvoeren. Dit geeft meer opties om de beste kandidaat voor de openstaande vacature te kunnen vinden. Een selectie assessment  is een belangrijk onderdeel bij een sollicitatieprocedure. Specifiek voor functies die meer deskundig onderzoek vragen. Vooral als er sprake is van bepaalde functie-eisen die verder onderzocht en getest moeten worden. Dit om te voorkomen dat het selectieproces achteraf toch niet de juiste kandidaat heeft opgeleverd.

Hoe ziet dit er uit? 

Bij een assessment sollicitatie, worden er verschillende testen uitgevoerd. Een nader onderzoek, CV check, competentieprofiel analyse en een vaardigheden test. Afhankelijk van de wensen en behoefte van de organisatie, houdt ons assessmentbureau hier zo veel mogelijk rekening mee. De daadwerkelijke inhoud van een selectie assessment is dus mede afhankelijk van de eigenschappen, competenties en functie-eisen waaraan de kandidaat voor een bepaalde functie moet voldoen.

Wanneer een assessment uitvoeren?

Wanneer kan het zinvol zijn om een sollicitatie assessment te laten uitvoeren:

  • Als een eerdere sollicitatieprocedure niet goed is verlopen

  • Als achteraf blijkt dat de geselecteerde kandidaat toch niet de juiste is

  • Als je zelf weinig tijd hebt om kandidaten goed te screenen

  • Als je meer zekerheid wilt over de potentiele kandidaten

  • Indien leidinggevende eigenschappen getest moeten worden

  • Om bijvoorbeeld klantgerichtheid beter te kunnen testen

  • Als je geen keuze kunt maken tussen 2 of 3 geschikte kandidaten

Voor al deze en ander te testen onderdelen, kun je ons assessmentbureau in Groningen inschakelen voor een assessment sollicitatie.

Competentieprofiel, vaardigheden en capaciteiten

Aan de hand van een door ons opgesteld competentieprofiel, kunnen wij een goed beeld geven van de aanwezige competenties voor een bepaalde functie. Met behulp van een vaardigheden en/of capaciteitentest kunnen wij een goed beeld scheppen van elke kandidaat. Daarbij zullen we de kennis en werkervaring van een kandidaat doorgronden. Wij vragen door totdat wij bij de kern komen. Aan de hand van de reacties, communicatie technieken en gedrag van een kandidaat, kunnen wij testen welke kandidaat uiteindelijk de beste voor de functie zal zijn.

Assessment op maat

Een assessment is altijd maatwerk. Wij nemen een selectie assessment af op basis van de wensen en eigen van de organisatie. Wij komen graag bij je bedrijf langs om de wensen te bespreken. Op basis hiervan doen wij een voorstel voor één of meerdere assessments. Aangezien wij een kleine organisatie zijn, kunnen wij een scherpe offerte aanbieden. Wij werken voor kleine tot middelgrote organisaties. Juist voor organisatie die niet de hoofdprijs willen betalen voor een assessment sollicitatie, maar die wel de zekerheid willen van de juiste kandidaat voor the job.

Meer informatie over een assessment sollicitatie?

Wil je graag meer informatie over ons assessmentbureau in Groningen of een maatwerk selectie assessment? Heb je nog vragen of wil je een vrijblijvend gesprek? Bel ons op 050-2043569 en leg je vraag aan ons voor. Wij zullen je zo goed mogelijk beantwoorden.

“Sollicitatie assessment tegen een betaalbare prijs”